تاثیر مطبوعات در توسعه شهر ساری

اختصاصی مازندشورا: شاید این سوال پیش آید که شورا و شهرداری ساری در سال‌ها و دوره‌های قبل (دوره سوم شورا و قبل آن) چرا کارنامه و عملکرد پرباری همچون شورای چهارم از خود ارائه نکرده‌اند؟

اختصاصی مازندشورا: رضا نیکوکار* - شهرداری شهرستان ساری یکی از نهادهای خدمت رسانی است که عملکرد سالیانه‌ی آن از چشم شهروندانش بدور نمانده است. عملکرد شهرداری ساری در فصل عمرانی سال 95 در مقایسه با سال‌های قبل از پیشرفت چشمگیری برخوردار بوده است. به نظر می‌رسد این پیشرفت به دو دلیل ایجاد شده باشد: یکی داشتن برنامه کاری و تعریف پروژه‌هایی که در نهایت به تصویب شورای محترم شهر رسانده شده و دوم عملیاتی کردن پروژه‌های تصویب شده توسط برخی نیروهای متعهد و متخصص که نتیجه آن بیرون آمدن شهرداری از روزمرگی و کسب رضایت  شهروندانش است .شاید این سوال پیش آید که شورا و شهرداری ساری در سال‌ها و دوره‌های قبل (دوره سوم شورا و قبل آن) چرا کارنامه و عملکرد پرباری همچون شورای چهارم از خود ارائه نکرده‌اند؟

پاسخ به این سوال در گرو پرداختن به نقش مطبوعات و اهمیت آن در رشد و توسعه شهر ساری است. روزنامه به طور خاص و مطبوعات بطور عام و اخیرا نیز سایت‌های اینترنتی نقش بسزایی در شکل‌دهی و شکل گیری افکار عمومی دارند. رسانه‌ها با انعکاس دادن مشکلات حوزه‌های مختلف و ارائه‌ی الگوهای موفق منطقه‌ای در قالب پیشنهاد و مقایسه محیط خود با آن، افکار عمومی را در جهت ارائه خدمات بیشتر توسط نهاد خدمت رسان بسیج می‌کنند. بیهوده نیست که گفته‌اند: نقد و نقادی مانند دارو ایست که فایده‌اش نه در طعم و مزه بلکه در اثرگذاری آن است.

روزنامه‌های محلی ساری بطور عام و دوهفته نامه‌های مختلف نظیر موثق بطور خاص همزمان با چاپ شماره نخست آن در سال 95 و سایر شماره‌هایش به موضوع مقایسه خدمات انجام شده توسط شهرداری ساری با شهرهای پیشرفته پرداخت و به دنبال آن سایت‌های دیگر، ماهنامه‌ها و هفته‌ نامه‌ها رویه‌ی انتقادی را در جهت تغییر وضعیت شهر دنبال کردند. هرچند که این نقد و نقادی‌های دلسوزانه بعضا واکنش‌های تندی را از سوی برخی جریانات سیاسی شهر برانگیخت ولی خوشبختانه امروزه می‌بینیم که جامعه بیشتر از گذشته پذیرای نقد و انتقاد است، به گونه‌ای که در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است.

این روند و تاثیر پذیری آن سبب شد که در این اواخر کسانی که تا دیروز خود از مخالفان سرسخت چنین گفتمانی بوده و بارها دست اندرکاران رسانه‌های منتقد را مورد حمله قرار داده بودند، اکنون برای رسیدن به مقاصد خود همان رویه را در پیش گرفته‌اند. غافل از اینکه هدف رسانه‌های منتقد اصلاح امور در راستای منافع عمومی بوده و هست که خوشبختانه شاهد تاثیر مثبت آن در ارائه عملکرد بهتر شهرداری ساری هستیم.

* کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک

رضا نیکوکار شورای چهارم شهرداری ساری مطبوعات توسعه شهری