مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سیمرغ، صبح امروز با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران و مسؤولین شهرستانی مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رکنکلا و نجارکلا افتتاح شد.
* بیش از 10 درصد از خانههای بهداشت سطح کشور در مازندران ساخته شد
قاسم جان بابایی در ادامه مراسم افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت روستایی رکنکلا و نجارکلا ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و تبریک نوروز، اظهار کرد: پیشرفتهایی که در حوزه سلامت رخ داد با همکاری خوب حوزه مجلس شورای اسلامی با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بوده است.
وی افزود: همه نمایندگان استان کمک کردند و وقتی دیدند که وزارت بهداشت در حال انجام کار است پای حمایت خود ایستادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیشرفت بسیار خوبی در حوزه وزارت بهداشت و درمان داشته است، تصریح کرد: از یک هزار و 900 خانه بهداشتی که قرار بود در سطح کشور ساخته شود 150 خانه بهداشت در مازندران طی سال 93 ساخته و تحویل داده شد و در حال حاضر 80 خانه بهداشت در حال ساخت داریم.
وی ادامه داد: بیش از 10 درصد از خانههای بهداشت سطح کشور را مازندران ساخته که این کار هم به خاطر مشارکت مردم بوده است.
جانبابایی با بیان اینکه ساختمان 68 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی طی 6 ماه در استان ساخته شد و از 350 مرکز پیشبینیشده برای کشور 68 مرکز سهم مازندران بود، اظهار کرد: همه مراکز استان مخروبه یا استیجاری بودند که با مشارکت مردم دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بین 6 سازمان حوزه سلامت کشور مورد تقدیر از رئیسجمهور محترم قرار گرفت.
وی افزود: برای اینکه هزینه درمان کاهش پیدا کند باید این مراکز معتبر شوند همچنین هر مقدار سرمایهگذاری در این مرکز کاهش هزینه درمان را طی چند سال آینده خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه اگر بتوانیم از طریق این مراکز افراد دارای فشارخون و دیابت را خوب کنترل کنیم کاهش نابینایی چشم و سکتههای قلبی و مغذی را خواهیم داشت، اظهار کرد: سرمایهگذاری در این مراکز به خزانه مملکت برمیگردد.
وی ادامه داد: بهداشت اول و آخر همه کشورها است و هر کشوری که در حوزه بهداشت موفق بوده از این نقطه یا خانههای بهداشت شروع کرده است.
*زیر پوشش قرار گرفتن 4 هزار و 379 توسط این مرکز
رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ در این مراسم ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و تبریک روز مادر، اظهار کرد: کارهای بزرگی در راستای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده که نمونه آن کار افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت روستایی است که جمعیت 4 هزار و 379 نفره را زیر پوشش دارد.
وی افزود: 10 روستا زیر پوشش این مرکز قرار دارند که چهار روستای اصلی دارای خانه بهداشت هستند و 6 روستا هم روستاهای قمر هستند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ با اشاره به اینکه سیستم سلامت از قبل از تولد و تا هنگام فوت در خدمت مردم است که این کار نیروی عظیمی را میطلبد، تصریح کرد: کارگاه به کارگاه و مغازه به مغازه این روستا تحت پوشش سیستم سلامت است.
وی ادامه داد: شبکه بهداشت و درمان در کنار تمام اداراتی که برای مردم زحمت میکشند حضور مؤثر دارد.
احمدی در پایان گفت: 121 بیمار دیابتی و 160 بیمار فشارخونی تحت مراقبت این مرکز قرار دارند.
* اعتبارات خوبی در زمینهٔ بهداشت و درمان شهرستان هزینه شد
فرجاله یدالهپور در ادامه این مراسم ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و تبریک نوروز، اظهار کرد: از آقایان منافی خیرین عزیزی که این زمین را واگذار کردند تشکر میکنم.
وی افزود: دهه فجر سال گذشته کلنگزنی این پروژه انجامشده بود و با توجه به کمک و مساعدت دانشگاه علوم پزشکی در هفته دولت تقریباً آمادهشده بود و قرار بود در دهه فجر سال جاری افتتاح شود که با حضور وزیر محترم بهداشت و درمان در استان بهصورت همزمان رسماً افتتاح شد.
فرماندار سیمرغ با اشاره به اینکه طی سالهای 94 و 95 درزمینهٔ بهداشت و درمان اعتبارات خوبی در شهرستان هزینه شد، تصریح کرد: حدود یک میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز این مرکز هزینه شد.
وی ادامه داد: آمادهسازی فضای اداری شبکه بهداشت و درمان شهرستان با بیش از 550 میلیون تومان هزینه که منجر به استقلال و استقرار شبکه بهداشت و درمان شهرستان شد، احداث دو مرکز بهداشتی در روستاهای ملاکلا و نجارکلا قدیم، ساختمان در حال احداث مرکز اورژانس 115 سیمرغ و اختصاص یک دستگاه آمبولانس به ارزش ریالی یک میلیارد تومان از جمله اقدامات حوزه بهداشت و درمان شهرستان بوده است.
* درباره شهرستان شاخص جمعیتی را لحاظ نکنید
یدالهپور بابیان اینکه نیازمندیهایی در شهرستان داریم، تأکید کرد: خواهشمندیم درباره شهرستان شاخص جمعیتی را لحاظ نکنید چرا که اگر این بحث باشد به خاطر شهرستان کوچک و کمجمعیت بودن محروم میشویم.
وی افزود: سیمرغ شهرستان کوچک و کمجمعیتی است اما به برکت خون همه شهدا بهویژه شهید کشوری و بنا به خواسته مادر مرحومه ایشان این شهرستان تأسیس شد و حال که تأسیسشده باید امکاناتی را داشته باشیم.
فرماندار سیمرغ با اشاره به اینکه توقع احداث بیمارستان 100 تخت خوابی در سیمرغ نداریم اما انتظار داریم امکانات اولیه در اختیار مردم شهرستان باشد، تصریح کرد: اگر بنا باشد برای هر امکاناتی مردم شهرستان به قائمشهر مراجعه کنند این موضوع شهرستان شدن ما را زیر سؤال میبرد.
وی ادامه داد: تجهیزات خوبی برای مرکز ده تخت خوابی امام علی (ع) کیاکلا انجامشده اما کموکاستیهایی هم وجود دارد که جز نیاز مردم شهرستان است.
یدالهپور در پایان گفت: در بخش سونوگرافی تخصص رادیولوژی نداریم و آزمایشگاه موجود در درمانگاه هم مجهز نیست و همه خدمات را ارائه نمیدهد.
انتهای پیام/86036/ج30