مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، سوزندان برخی از اراضی شالیزاری در مازندران پس از برداشت محصول در استان مازندران مرسوم است، برخی مواقع دود سیاه سنگین از اراضی شالیزاری بلند میشد و در برخی مواقع نیز به دیگر زمینهای کشاورزی نیز سرایت میکرد.
در این ارتباط قانون مدونی وجود نداشت و مسؤول مرتبطی هم پیگیر این امور نبود، تنها در صورتی که شدت آتشسوزی گسترش پیدا میکرد، متولیان آتشنشانی نسبت به خاموش کردن آتش در صورت تداوم اقدام میکردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از آلوده شدن هوا ناشی از سوزاندان اراضی کشاورزی پس از برداشت محصول در نشست علنی روز یکشنبه سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول را ممنوع کردند.
در ماده 20 لایحه مذکور آمده است؛انباشتن پسماندهای بیمارستانی و صنعتی در معابر عمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماندهای خانگی و ساختمانی در معابرعمومی و فضای باز خارج از مکانهای تعیین شده توسط شهرداریها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزندان بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است.
براساس این لایحه،متخلف حسب مورد به پرداخت جزای نقدی درجه 6 قانون مجازات اسلامی برحسب موضوع محکوم میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛ وزارت جهادکشاورزی را مکلف کردند که مفاد این ماده را بهطرق مقتضی به اطلاع بهرهبرداران بخش کشاورزی، عشایری و منابعطبیعی برساند.
در تبصره 2 این لایحه ذکر شده است؛ دولت و شهرداریها موظفند ظرف مدت سهسال پس از ابلاغ این قانون برای شهرهای مختلف زمینههای تبدیل این پسماندها به انرژی یا کود را با کمک بخش خصوصی فراهم کنند.
نمایندگاه مجلس در تبصره 3 لایحه هوای پاک ذکر کردند که در موارد استثنایی که آتشزدن نباتات یا بقایای گیاهی تنها راه دفع آفات و بیماریها و آلودگیهای گیاهی باشد،براساس شرایطی که توسط وزارت جهادکشاورزی شهرداریها و دهیاریها با تأیید سازمان، تدوین، ابلاغ و اقدام میشود.
انتهای پیام/86004/ج