مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی نیرین بعدازظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت، گفت: تیمهای خودجوش پزشکی با کمک سپاه به مناطق محروم استان مراجعه میکنند و با یک شب اقامت در آن مناطق به ویزیت افراد می پردازند.
نیرین با اشاره به شعار بهداشت جهانی امسال "افسردگی، بیایید با هم صحبت کنیم"، گفت: امروز بیماریهای عفونی دیگر معضل جامع بشری نیست، بلکه با تغییر سبک زندگی مردم، ماشینیزم، نوع تغذیه و کاهش تحرک، بیماریها نیز تغییر شکل یافته و با وجود افزایش سن امید به زندگی اما سن بیماری قلبی و عروقی، سکته و دیابت پایین آمده و ابتلا به آن افزایش یافته است.
وی یکی از مشکلات امروزی را افسردگی برشمرد و افزود: بیست سال پیش مراجعه به روانپزشک عادی نبوده اما امروزه بیماریهای روانشناختی بسیار زیاد شده؛ چرا که بشر در بعد معنوی خود غفلت کرده و تنها به جسم پرداخته و روح را فراموش کرده و اکنون سرگردان و افسرده است.
وی با اشاره به اینکه اسلام به دو مسئله سلامت و امنیت توجه بسیار کرده، افزود: سلامت تنها برای جسم نیست بلکه به سلامت روح و تأمین اجتماعی هم مرتبط است، تأمین اجتماعی مانند شغل و امنیت شغلی و مسائل معنوی نیز که جهان هم امروز به این امر رسیده است.
نیرین با بیان اینکه در نیروی مسلح هم امنیت و هم سلامت تأمین میشود، خاطرنشان کرد: اگر فردی در خانه خود افسرده باشد، شاید آسیبی برای دیگران نباید اما یک سرباز افسرده که اسلحه هم در دست دارد، امکان دارد که کارهای غیرقابل پیشبینی زیادی انجام دهد و مسئولیت و هوشیاری ما در این زمینه چندبرابر میشود.
وی با بیان اینکه مسئول بهداشت و سلامت هر رده در نیروهای مسلح، فرمانده آن رده است، افزود: اگر بتوان فرماندهان را در سلامت و بهداشت توجیه کنیم، بخش اعظم مسائل بهداشتی و روانی یگان نیز حل خواهد شد.
نیرین با اشاره به اینکه ستاد نیروی مسلح هر ساله در هفته جهانی سلامت، برنامه ای نمادین را تدوین می کند و ما آن را با بومی سازی، اجرا میکنیم، افزود: بدلیل تداخل هفته جهانی سلامت با ایام نوروز، هفته سلامت در سپاه از اول تا هفتم اردیبهشت برگزار میشود.
وی از جمله برنامههای این هفته را حفاظت از محیطزیست در رعایت بهداشت محیط، هوای پاک و زمین پاک، فرماندهان، بهداشت و سلامت و افزایش آمادگی دفاعی، سلامت سرباز با رویکرد کاهش اختلالات روانی و بهداشت روان، پیادهروی خانوادگی و ورزش، برقراری چادرهای سلامت جسم و روان برشمرد.
وی از برگزاری همایش بزرگ سرباز با موضوع مهارتهای زندگی با محوریت الگوی ایرانی - اسلامی در سپاه کربلا خبر داد و افزود: سالانه دو بار برای سربازان آموزش مهارتهای زندگی و ازدواج برگزار میکنیم و با همکاری بهزیستی برای آنها کارنامه صادر میکنیم.
وی با بیان اینکه آخرین استاندارهای وزارت بهداشت در بیمارستان ولایت سپاه دیده شده است، افزود: هم دارای دسترسیپذیری مناسبی است و هم می تواند منشأ خوبی برای توسعه و ارتقا سلامت باشد.
نیرین با اشاره به عدالت سلامت و توسعه خدمات درمانی در سراسر استان، افتتاح فاز اول درمانگاه امام علی قائمشهر را در همین راستا برشمرد و از افتتاح درمانگاهی با وسعت هزارمترمربع در بهشهر در خرداد ماه امسال خبر داد و افزود: همچنین فاز دوم درمانگاه قائمشهر در بخش تخصصی نیز در دست اقدام است.
وی از دیگر درمانگاههای خدمات رسان در دیگر بخشهای استان، به بیمارستان امام رضا نیروی دریایی در غرب استان، درمانگاه باب الحوائج در بابلسر، تاسوعا در بابل، باب الحوائج امیرکلا، ولیعصر ساری و انصار در راهبند ساری اشاره کرد.
وی تعامل میان سپاه و دانشگاههای علوم پزشکی استان را بسیار خوب اعلام کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی در راهیان نور و ارتحال حضرت امام (ره) حضور و تعامل بسیار خوبی با ما دارد و ما نیز در بحث واکسیناسیونهای سراسری با کمک بسیج به آنها کمک میکنیم.
نیرین در رابطه با تعامل دانگشاه علوم پزشکی مازندران و بابل همیشه وجود داشته و راهیان نور، ارتحال حضرت امام (ره) تعامل و حضور بسیار خوبی داریم و سازمان هایی مانند هلال احمر و تامین اجتماعی در استان وجود ندارد
وی با بیان اینکه تمامی کارها و اقدامات برای مجروحان برون مرزی توسط سپاه انجام میشود، افزود: ما در حد بضاعت خود تمام قد وارد میشویم تا بخشی از آلام آنها را کم کنیم.