مازندشورا:احمد اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری،اظهار کرد: روز گذشته جو پایداری در آسمان مازندران حاکم شد که بیشینه دمای اتفاق افتاده از شهرهای ساری، قائمشهر و پلسفید با 25 درجه و کمینه دما نیز از بلده با هفت درجه سانتیگراد بالای صفر گزارش شد.
وی افزود: کمینه دمای هوای شهرستان ساری نیز در خنکترین ساعت 15 درجه سانتیگراد بالای صفر بوده است.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی مازندران با اشاره به عبور موج ناپایدار از روی نوار شمالی، اضافه کرد: امروز شاهد بارشهای پراکنده در غرب استان بودیم که بیشترین بارش از سیاهبیشه به میزان سه میلیمتر گزارش شد.
این مسؤول بیان کرد: امشب و فردا با عبور موج ناپایدار و شکلگیری جریانات شمالی انتظار داریم شاهد بارشهای پراکنده در آسمان مازندران باشیم که از فردا کاهش حداکثر دمای هوای استان نیز اتفاق میافتد.
اسدی با اعلام اینکه از روز جمعه تا شنبه جو پایداری در آسمان مازندران حاکم میشود، افزود: بهدلیل شکلگیری جریانات جنوبی انتظار داریم شاهد افزایش دمای هوای استان باشیم که افزایش دما روز شنبه در آسمان مازندران محسوستر خواهد بود.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی مازندران تصریح کرد: براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، از شنبهشب تا روز یکشنبه با عبور موج تراز میانی جو از روی دریای خزر و بهدنبال آن شکلگیری جریانات از روی سواحل جنوبی دریای خزر شاهد افزایش ابر، وزش باد و رگبار باران خواهیم بود.
اسدی با بیان اینکه روز یکشنبه هفته آینده دمای هوای مازندران کاهش مییابد، گفت: دریای مازندران امروز بهصورت نسبتاً پیشبینی میشود.
*توصیههای هواشناسی کشاورزی
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره پیشبینی هواشناسی کشاورزی مازندران، اظهار کرد: با توجه به وضعیت جوی و همچنین فعالیتهای کشاورزی توصیه به کشاورزان در بخشهای زراعت، باغبانی،نباتات و شیلات است.
معاون هواشناسی مازندران ادامه داد: در بخش زراعت توصیهها اقدام به کشت ذرت، سورگوم و یونجه،کنترل شیمیایی علفهای هرز مزارع گندم (برای روزهای جمعه و شنبه)، محلولپاشی و پخش کودسرک در مزارع دیرکاشت کلزا و گندم (برای روزهای جمعه و شنبه)، وجین علفهای هرز مزارع کلزا و سبزیها، احداث زهکشهای مناسب در داخل و اطراف مزارع و آمادهسازی اراضی شالیزاری است.
این مسؤول یادآور شد: محلولپاشی عناصر غذایی متناسب با نیاز درختان با نظر کارشناس (برای روزهای جمعه و شنبه)، کوددهی ریشهای درختان مرکبات در اوایل اردیبهشت، احداث زهکش در باغها، محکم کردن قیم نهالهای جوان و تجهیز سازههای گلخانهها، پوشش آنها و همچنین تجهیز سیستم گرمایشی گلخانهها از توصیههای بخش باغبانی محسوب میشود.
اسدی با اشاره به کنترل شیمیایی درختان سیاهریشه، علفهای هرز و بیماریهای مزارع گندم و جو یا کنترل مکانیکی علفهای هرز مزارع سیر و پیاز وضدعفونی بذور برنج، افزود: تنظیم جیره غذایی طیور براساس اسیدهای آمینه و حداقل پروتئین، گرم کردن سالنهای پرورش طیور 24 ساعت قبل از جوجهریزی و مطمئن شدن از گرم شدن سالنها بهویژه کف آنها، تنظیم دمای سالنها و اعمال حداقل تهویه در مرغداریها هنگام شب در اوایل پرورش جوجه بهمنظور خروج گازهای مضر، بسترریزی قبل از جوجهریزی با استفاده از تراشه چوب به قطر 3 تا 5 سانتیمتر و یا رولهای کاغذی ضخیم و اعمال مدیریت بستر و اطمینان از عملکرد سیستم آبخوری برای جلوگیری از تولید گازهای مضر،اطمینان از عملکرد موتور ژنراتور برق، صافکردن و تحویل سریع شیر به سکوی جمعآوری شیر، جدا کردن محل نگهداری برهها از گوسفندان هنگام شب، سمپاشی محوطه دامداریها بهمنظور مبارزه با حشرات و مگسها، انتقال کلنیهای زنبور عسل به مزارع کلزاو آمادهسازی کلنیهای زنبور عسل و تغذیه دستی کندوها برای تحریک ملکه برای تخمریزی و افزایش جمعیت کندو
اسدی در پایان گفت: تنظیم ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش ماهیهای سردآبی و رعایت نکات مدیریت بهداشتی در مزارع پرورش ماهیهای سردآبی برای جلوگیری از بروز بیماریها از توصیههای هواشناسی در بخش شیلات محسوب میشود.
انتهای پیام/86034/ع30