پدید آمدن امکان مهاجرت ناخواسته به دلیل بحران آب در کشور/ تعرض به حریم رودخانه‌ها عامل سیل غرب کشور بود/ مازندران بحران آب ندارد

مازندشورا: معاون حفاظت و بهره‌برداری منابع آب وزارت نیرو با بیان اینکه ایران یک کشور خشک و نیمه‌خشک است و چالش و بحران جدی مربوط به بخشی از کشور است که افت سطح آب زیرزمینی و کاهش آب را داشته‌اند، گفت: این مناطق به‌غیر از منابع آب زیرزمینی هیچی ندارند و تا چند سال آینده اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است ناچار به مهاجرت شوند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سیمرغ، جهانگیر حبیبی صبح امروز در جلسه رفع مشکلات و ساماندهی حریم و بستر رودخانه تالار از سوادکوه تا سیمرغ که در فرمانداری شهرستان سیمرغ برگزار شد، اظهار کرد: نگاه وزارت نیرو به مقوله حراست از شریان‌های انفال یک نگاه کاملاً کارشناسی و بر مبنای عقلانیت است.

وی افزود: با تغییر رویکردی که در وزارت نیرو به وجود آمد نگاه وزارت نیرو به مسائل غیرسازه و اجتماعی معطوف شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری منابع آب وزارت نیرو با اشاره به اینکه در حوزه مهندسی رودخانه اقداماتی انجام‌ شده، تصریح کرد: اعتبارات بخش مهندسی رودخانه پیش‌ از این دولت 8 میلیارد در کل کشور بود که در لایحه بودجه سال 96 به عدد 300 میلیارد تومان رسیده است.

وی ادامه داد: استان مازندران درگیر چالش جدی آب نیست.

حبیبی با بیان اینکه ایران یک کشور خشک و نیمه‌خشک است و چالش و بحران جدی مربوط به بخشی از کشور است که افت سطح آب زیرزمینی و کاهش آب را داشته‌اند، اظهار کرد: این مناطق به‌غیر از منابع آب زیرزمینی هیچی ندارند و تا چند سال آینده اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است ناچار به مهاجرت شوند.

وی افزود: طرحی به نام طرح احیا و تعادل بخشی تعریف‌ شده که این موضوع هم مسئله‌ای حیاتی است که در سال جاری افزایش اعتبار 14 درصدی برای آن پیش‌بینی‌ شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری منابع آب وزارت نیرو با اشاره به اینکه براساس اصول مهندسی و حفظ حقوق ملت و انفال است، تصریح کرد: رودخانه برای استفاده مردم است و برای حفظ این نعمت برای نسل آینده باید اقدام کنیم و نباید فقط به فکر امروز باشیم.

وی ادامه داد: هفته گذشته در آذربایجان شرقی و تبریز بودم که دیدیم با یک سیل خیلی کوچک‌تر از سیل‌های استان مازندران و گلستان 40 نفر از بین رفتند که شاید برخی نقاط به دلیل همین تعرضی بود که به حریم و بستر رودخانه شده بوده است.

حبیبی افزود: شهرداری‌ها در برخی نقاط حریم حفظ ‌شده بستر رودخانه به‌عنوان پارک و راه دسترسی و خیابان ایجاد و استفاده می‌کنند در حالی‌که اگر این فضا حفظ نمی‌شد در سنوات گذشته و در حال حاضر هم حفظ نشود برای توسعه شهر در آینده با مشکل برخورد می‌کنیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری منابع آب وزارت نیرو با اشاره به اینکه در فضاهای بستر متروکه یا حریم رودخانه اجازه بهره‌برداری عمومی رو به‌عنوان پارک، تأسیسات آب و برق و راه دسترسی و خیابان می‌دهیم، تصریح کرد: براساس قانون به‌صورت دائمی نمی‌توانیم اجازه دهیم چرا که همه در جهت منافع عمومی و مردم است.

وی ادامه داد: هر چه زودتر باید این موضوع تعیین و تکلیف شود به ویژه در زیراب چرا که در زیراب چندسالی قرار است کار انجام شود اما جلوی آن کار گرفته می‌شود.

حبیبی با بیان اینکه ساماندهی‌ها باید انجام شود و مشارکت هم لازم است، اظهار کرد: براساس قانون در محدوده شهر نمی‌توانیم هیچ ساماندهی انجام دهیم جزو نقاطی که در قانون بودجه ذکر و کد بگیرد در غیر این صورت در محدوده شهرها در هیچ نقطه از کشور کار ساماندهی و اجرا انجام نمی‌شود.

وی افزود: دو مبحث دیواره سازی، ساماندهی و تثبیت دیوار، لایروبی و تعیین حد بستر و حریم را باید انجام دهیم اما ساماندهی در حوزه شهر با ما نیست و حتماً باید با مشارکت شهرداری انجام شود اما خارج از محدوده شهرها در قالب اعتبارات سطح ملی اولویت‌مان در بحث مهندسی رودخانه استان‌های شمالی است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری منابع آب وزارت نیرو با اشاره به اینکه طرح ملی مهندسی رودخانه تقریباً یک‌سوم اعتبارات سالانه به استان‌های شمالی اختصاص می‌یابد و دوسوم به سایر استان‌ها، تصریح کرد: اولویت ما آب‌های زیرزمینی استان‌های فلات مرکزی و در بحث رودخانه هم سه استان شمالی است.

وی ادامه داد: این سه استان را به‌صورت ویژه می‌بینم، درون شهر هم توافق می‌کنیم شهرداران با کمک طرح، نقشه و حریمی که ما مشخص می‌کنیم و آقایان اجرا می‌کنند رودخانه را به شکل موجهی ساماندهی کنیم.

انتهای پیام/86036/ج30

رودخانه وزارت ساماندهی اینکه ادامه بهره‌برداری منابع معاون مهندسی حفاظت استان تصریح افزود اشاره حبیبی زیرزمینی شمالی محدوده آینده مازندران قانون براساس می‌کنیم بحران اظهار استان‌های سیمرغ اعتبارات شهرها عمومی به‌صورت اجازه زیراب مشارکت تعیین نمی‌توانیم بودجه انفال امروز شهرستان مهاجرت میلیارد موضوع دسترسی به‌عنوان گذشته استفاده خیابان