از لحاظ‎شدن پیوست سلامت در پروژه‎های برق منطقه‎ای تا مرگ روزانه 20 مازندرانی بر اثر بیماری‎های قلبی‎عروقی

مازندشورا: نخستین مجمع استانی سلامت مازندران با اعلام گزارشی از وضعیت سلامت در این استان، میزان مرگ و میرها، لحاظ‎شدن پیوست سلامت در پروژه‎ها و ضرورت همکاری همه دستگاه‎ها برای تحقق 100 درصدی اهداف حوزه سلامت برگزار شد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، نخستین نشست مجمع سلامت مازندران از صبح امروز به ریاست ربیع فلاح استاندار مازندران و سایر اعضای این جلسه، تشکیل شد و در قدم نخست به بیان نقاط قوت و ضعف حوزه بهداشت و درمان مازندران در ارتقای سلامت پرداخته شد.

فرهنگ بابامحمودی معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سخنانی به اهمیت این مجمع و لزوم همراهی همه دستگاه‎ها، نهادها و سازمان‎ها برای ارتقای سلامت در این استان پرداخت و گفت: وقتی از سلامت صحبت می‎کنیم؛ یعنی سلامت جسمی، سلامت روان، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی.

* مجمع ملی سلامت؛ اقدام خلاقانه وزیر بهداشت

مدیرکل خیران و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی از مجمع ملی سلامت به‎عنوان اقدام خلاقانه وزیر بهداشت یاد کرد که اکنون مجمع استانی آن نیز تشکیل شده و هدف آن بحث و تبادل نظر در حوزه سلامت با هدف ارتقای این شاخص مهم در جامعه است.

محمد نصیری گفت: تشکیل مجامع برای این است که تمام طرح‌های سلامت را تحقق ببخشیم، برای تحقق سلامت به معنای واقعی باید مسؤولان، افراد صاحبنظر، خیران و مشارکت عمومی مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: برای استانی که توانست در همایش مجمع ملی سلامت حائز رتبه برتر شود، زیبنده نیست که بالاترین میزان چاقی به‎ویژه در زنان را داشته باشد، لذا برای ارتقای شاخصه‎های سلامت، نیاز به همت و اراده عمومی داریم.

* 70 تا 80 درصد فوتی‎های مازندران به‎علت بیماری‎های غیر واگیر است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این نشست به آماری از میزان مرگ و میرها در مازندران اشاره کرد و اینکه 70 تا 80 درصد فوتی‎ها در مازندران، مربوط به بیماری‎های غیرواگیر ازجمله قلبی تنفسی، دیابت، فشار خون، سرطان‎ها و تصادفات جاده‎ای است.

قاسم جان‎بابایی با ابراز نگرانی از کم‎تحرکی و چاقی و افزایش مصرف مواد مخدر و الکل در مازندران اظهار کرد: این بیماری‎ها و آسیب‎ها سبب ایجاد مشکلات فراوان اجتماعی می‎شود و کاهش طول عمر می‎شود.

* مجمع شهرستانی سلامت در مازندران تشکیل می‎شود

استاندار مازندران نیز در سخنانی از فعالیت‎های حوزه سلامت در مازندران ابراز خرسندی کرد و گفت: تقدیر از رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بین 57 دانشگاه که در حضور رئیس جمهور و در نخستین مجمع ملی سلامت انجام شد، دلیل محکمی بر ارتقای فعالیت‎های سلامت‎محور در این استان است.

ربیع فلاح با بیان اینکه مجمع شهرستانی سلامت نیز باید در شهرستان‎ها تشکیل شود، از ضرورت اهتمام فرمانداران، شهرداران، بخشداران و دهیاران برای بیان نقاط ضعف و قوت و تلاش برای رفع موانع حوزه سلامت، سخن گفت.

وی همچنین با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جهت ایفای نقش خود، تنها سهم 25 درصدی دارد و حتی گاهی خارج از وظایف خود نیز در حوزه سلامت فعالیت دارد، افزود: 75 درصد دیگر از این سهم را باید در همکاری سایر دستگاه‎ها و نهادها جست‎وجو کنیم تا زنجیره خدمات سلامت تکمیل شود.

* در نظر گرفتن پیوست سلامت برای پروژه‎های اجرایی

مدیرعامل برق منطقه‎ای مازندران و گلستان با بیان اینکه دستگاه‎های اجرایی و خدماتی با عملکرد خود می‌توانند در ارتقای سلامت سهیم باشند و خود را پاسخ‎گو بدانند، اظهار کرد: مصمم هستیم تا با الگوسازی رفتاری و عملکردی، مسئولیت‎پذیری اجتماعی در بخش سلامت را افزایش دهیم.

حسین افضلی افزود: شورای ارتقای سلامت در شرکت برق منطقه‎ای مازندران و گلستان شکل گرفته است و در برنامه استراتژی این شرکت، موضوع سلامت را وارد و نهادینه کردیم.

وی تصریح کرد: در پروژه‎های اجرایی که در دست اقدام و انجام داریم، پیوست سلامت را لحاظ کردیم، حتی با هزینه‎ای بیش از 3 میلیارد تومان، مقره‎های خطوط برق را تعویض کردیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‎ای مازندران و گلستان با بیان اینکه دوره آموزشی سلامت در قالب تفاهمنامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار می‎شود، افزود: برای ارتقای سطح سلامت و خودمراقبتی، این دوره آموزشی را در دست اجرا داریم که در سطح مدیران و کارکنان و تمامی شرکت‎های مرتبط با برق منطقه‎ای صورت می‎گیرد.

* سلامت را مطالبه‎گری کنیم

معاون منابع انسانی شرکت برق منطقه‎ای مازندران و گلستان نیز در این جلسه گفت: حدود دو ماه پیش همایشی با عنوان خیران سلامت در مازندران برگزار شد و در آن برنامه به فکر افتادم که شرکت برق هم می‎تواند در همه پروژه‎ها پیوست سلامت داشته باشد.

محمد موسویان افزود: همه باید در امر سلامت کوشا باشیم، دولت در امر سلامت وظیفه خود را در حد توان به‎خوبی انجام داده است و هر فرد شاغل در دستگاه‎های اجرایی و خدماتی نیز باید خود را در حوزه سلامت سهیم بداند و قدمی بردارد.

وی در پایان گفت: همه باید به این نقطه برسیم که در انجام کارها و اجرای پروژه‎ها، بحث سلامت را مطالبه و پرسشگری کنیم.

* مشارکت همه دستگاه‎ها برای تحقق اهداف سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اهمیت دو نعمت سلامت و امنیت در زندگی انسان، اظهار کرد: چه خوب است که انسان از بدو تولد تا مرگ در شرایطی زندگی کند که همواره سلامتی قرین او باشد و این اما ناممکن نیست.

سید مظفر ربیعی گفت: سلامتی یک امر مهم و حیاتی است و همه ارگان‎ها باید در حوزه سلامت کوشا باشند، دانشگاه علوم پزشکی در یک‎چهارم این راه می‎تواند براساس امکانات و منابع انسانی و مالی دخیل باشد اما برای تحقق هدف مورد نظر، نیاز به مشارکت سایر دستگاه‎ها و مشارکت عمومی دارد.

* 12.5 درصد زنان و 10 درصد مردان مازندرانی مبتلا به دیابت هستند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در سخنانی با مقایسه آماری بین درصد بیماری‎های غیرواگیر در زنان و مردان مازندران و میانگین کشوری، بر ضرورت توجه بیشتر به حوزه پیشگیری و اطلاع‎رسانی ‎در حوزه سلامت تأکید کرد.

محسن اعرابی اظهار کرد: 98 درصد زنان و 91 درصد مردان بالای 25 سال در مازندران فعالیت بدنی ناکافی دارند که این رقم در میانگین کشوری به‎ترتیب 96 و 84 درصد است.

وی افزود: 12.5 درصد زنان و 10 درصد مردان این استان مبتلا به دیابت هستند در حالی‎که میانگین کشوری به‎ترتیب 10 و 8.5 است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: 43 درصد زنان و 24 درصد مردان مازندران بالای 25 سال، مبتلا به چاقی هستند که این رقم در میانگین کشوری به‎ترتیب 30 و 15 درصد اعلام شده است.

اعرابی ادامه داد: 37 درصد زنان و 31.5 درصد مردان این استان دارای فشار خون بالا هستند اما رقم کشوری 28 درصد در زنان و 25.7 درصد در مردان است.

وی بیان کرد: 35 درصد زنان مازندران دارای چربی خون بالا هستند و میانگین کشوری نیز 30 درصد است، همین آمار در مردان مازندران 26.5 و میانگین کشوری آن نیز 22.5 درصد است.

* مرگ روانه 20 مازندرانی بر اثر بیماری‎های قلبی عروقی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: روزانه 20 نفر در مازندران بر اثر بیماری‎های قلبی عروقی فوت می‎کنند و برای کاهش یا کنترل این میزان باید هم مردان و زنان بالای 25 سال از نظر فشار خون، قند خون و چربی خون غربالگری و در صورت نیاز، مراقبت شوند.

اعرابی گفت: در سال 92 آمار دیابتی‎ها در مازندران 17 هزار نفر بود و این آمار با غربالگری انجام‎شده در سال گذشته به 57 هزار نفر افزایش یافت.

وی بیان کرد: تعداد افراد دارای فشار خون بالا در سال 92 نیز 22 هزار نفر بود که پس از غربالگری در تمام مراکز مربوطه سراسر مازندران، این رقم تا پایان سال 95 به 70 هزار نفر رسیده است.

به گزارش فارس، در پایان نخستین نشست مجمع استانی سلامت مازندران از 12 مدیر، شهردار و فرماندار مازندران که در حوزه سلامت اقدامات تأثیرگذار و قابل استناد ارائه دادند، قدردانی شد.

انتهای پیام/86001 /ج40

سلامت مازندران پزشکی دانشگاه مردان ارتقای کشوری افزود بیماری‎های منطقه‎ای میانگین معاون تشکیل اینکه اظهار استان دستگاه‎ها اجرایی مشارکت گلستان می‎شود سخنانی بهداشت پیوست نخستین اجتماعی استانی به‎ترتیب دارای افزایش بهداشتی بالای اعرابی پایان کردیم غربالگری مبتلا دیابت مازندرانی عمومی اقدام خیران پروژه‎های میزان اشاره گزارش داریم خلاقانه سلامتی زندگی پروژه‎ها ربیع فلاح انسان اهمیت استاندار روزانه می‎تواند درمان عروقی نهادها برگزار ضرورت فعالیت همکاری فعالیت‎های شهرستانی ابراز آماری مدیرعامل دستگاه‎های آموزشی غیرواگیر منابع افراد برنامه خدماتی باشند انسانی