صادرات ایران به کشورهای آسیای میانه جلوه ای ازتحقق اقتصاد مقاومتی است

مازندشورا: ساری - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت : صادرات ایران به کشورهای آسیای میانه جلوه ای از تحقق اقتصاد مقاومتی است.

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، علی نجفی روز سه شنبه در نشستی با ' چینی بای دورسون بکوف ' رئیس مجلس قرقیزستان و هیات همراه در محل کشتارگاه صنعتی بابل ، افزود : با توجه به ظرفیت های خوب کشورهای آسیای میانه به خصوص کشور قرقیزستان، مجلس از گسترش روابط با این کشورها حمایت خواهد کرد.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : با توجه به بازار مصرف خوب کشورهای آسیای میانه برای ایران ، مجلس آمادگی کامل دارد برای تحقق اقتصاد مقاومتی اگر موانعی پیش روی گسترش روابط با این کشورها وجود دارد برطرف کند.
وی افزود : مازندران به لحاظ تاریخی و فرهنگی زمینه های مشترک زیادی با کشور قرقیزستان دارد و در دنیای معاصر امروز در زمینه مردم سالاری ایران و قرقیزستان از جایگاه ویژه ای در منطقه برخوردارند.
نجفی گفت : دو سال پیش که سفیر ایران در قرقیزستان بودم استاندار مازندران به همراه یک هیاتی به این کشور سفر کرد و قرارداد خواهر خواندگی بین مازندران و قرقیزستان منعقد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود : بعد از انعقاد این تفاهم نامه همکاری، هیات های مختلفی از این کشور و برعکس به قرقیزستان سفر کردند.
وی با اشاره به اشتراکات میان مازندران و قرقیزستان در زمینه های مختلف از جمله آب و هوایی، کشاورزی و دامپروری ؛ گفت : می توانیم از طریق کشور قرقیزستان صادرات خود را به کشورهای عضو اوراسیا که شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان هست ، صادر کنیم و خوشبختانه ایران مصمم است.
رییس مجلس قرقیزستان هم در این نشست علاقه مندی کشورش را برای استفاده از تکنولوژی کشتارگاه صنعتی مازندران اعلام کرد و گفت : به طور قطع علاقه داریم تا از تکنولوژی و امکانات کشتارگاههای صنعتی مازندران استفاده کنیم .
وی افزود : در تلاشیم تا زمینه حضور این صنعت مدرن را در کشور قرقیزستان فراهم کنیم.
استاندار مازندران نیز گفت : مازندران در کشتارگاه صنعتی بابل دارای ظرفیت های خوبی است که کشور قرقیزستان می تواند از این ظرفیت استفاده کند.
ربیع فلاح افزود : با توجه به اینکه قرقیزستان از جمله کشورهایی است که در آن دامداری و صنعت دام بسیار گسترده است ، اگر این کشور بتواند زمینی در اختیار مازندرانی ها قرار دهد در آنجا می توانند سرمایه گذاری کنند و این خدمات را در کشور قرقیزستان ارائه دهند.
وی ادامه داد : قرقیزستان از جمله کشورهایی است که نقاط مشترک برای سرمایه گذاری با استان مازندران دارد و این توان موجود است که همکاری متقابل وجود داشته باشد.
رئیس مجلس قرقیزستان و هیات همراه همچنین از کشتاره صنعتی طبرستان بابل دیدن کردند.
رییس مجلس قرقیزستان جهت یادبود ، تندیس یادمانی را به این کشتارگاه صنعتی هدیه کرد.
کشتارگاه صنعتی طبرستان بابل دارای 65 نیروی انسانی کارگر است.
این کشتارگاه که در روستای ادملا از توابع بخش بندپی غربی واقع است ، نخستین کشتارگاه صنعتی غرب مازندران محسوب می شود.
این کشتارگاه سال 87 شروع به کار کرد و تا شش ماه پس از بهره برداری دولتی بود ولی هم اکنون در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.
ظرفیت این کشتارگاه ذبح یکهزار و 200 راس دام سبک و 200 راس دام سنگین است ، در حالی که هم اکنون روزانه 70 راس دام سنگین ، 250 راس دام سبک در آن کشتار می شود.
این کشتارگاه در زمینی به مساحت 30 هکتار ساخته شده که هم اکنون تنها شش هکتار آن در حال بهره برداری است و قرار است با راه اندازی فازهای بعدی بخش زیادی از زمین های بلا استفاده مورد بهره برداری قرار گیرد.
خبرنگار : زینب حبیب پور گودرزی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7328/1654

قرقیزستان کشتارگاه مازندران صنعتی افزود کشورهای ظرفیت استفاده زمینه میانه برداری همراه اکنون آسیای هکتار کشورهایی تکنولوژی سنگین دارای اختیار طبرستان گذاری سرمایه زمینی مشترک گسترش روابط خبرنگار مقاومتی اقتصاد کشورها شورای استاندار همکاری زیادی صادرات اسلامی علاقه