مازندشورا: ساری- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: ۱۳درصد از افراد بزرگسال در کشور افسردگی دارند که این رقم در مازندران ۲۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، محسن اعرابی عصر چهارشنبه در همایش بزرگ استانی هفته سلامت مرکز بهداشت ساری در سالن هلال احمر ساری،  با اشاره به شعار روز جهانی سلامت امسال" زندگی سالم با نشاط و امید"، اظهار کرد: امروز به دلیل تغییرات سبک زندگی، شاهد افزایش بروز افسردگی در جوامع نسبت به دهه‌های اخیر بودیم، تاکنون مکانیسم دقیق ابتلا به این بیماری کشف نشده است و بروز آن در فرد، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه اولین عامل مرگ‌ومیر  ۴۰ تا ۴۵ درصد از مردم مازندران سکته‌های قلبی – مغزی است، بر لزوم پیشگیری از این عوامل خطر تاکید کرد.

اعرابی، با اعلام اینکه خطرسنجی بیماری‌های قلبی – عروقی را در دستور کار داریم، ادامه داد: در این خطر سنجی یک فرد بر اساس سن و اینکه آیا فشار خون، دیابت و ...دارد یا نه؟ آیا سیگار مصرف می‌کندیا نه؟  همه این اطلاعات در سامانه پرونده الکترونیک ثبت و افراد، به‌طور دوره‌ای خطرسنجی می‌شوند که برنامه ما در خطرسنجی، مداخلاتی همچون اصلاح الگوی زندگی، تجویز دارو، ارائه مشاوره است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اظهار کرد: به برکت طرح تحول نظام سلامت و توجه دولت به مقوله سلامت و برنامه‌هایی که در دست اقدام است مبحث خطرسنجی هم با ۱۰ تا ۱۲ سال تاخیر برای ۴۰ تا ۵۰ درصد از افراد انجام می شود.

دکتر اعرابی ، چهار بیماری مزمن تنفسی، سرطان‌ها، قلبی – عروقی، دیابت را نتیجه  مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی نامناسب و نداشتن فعالیت بدنی دانست و گفت: در طرح خطرسنجی سکته قلبی- مغزی سه نوع سرطان شایع در استان که شامل سرطان دستگاه گوارش، سرطان پستان و دهانه رحم است هم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی وجود مشکل دیگری در جامعه را تحت عنوان " اختلالات روانی" را  مرور کرد و گفت: از هر ۱۰ نفر یک نفر ممکن است به اختلالات روانی مبتلا باشد که شعار امسال بهداشت جهانی  بر کاهش این موضوع و پیشگیری از افسردگی با عنوان"  راجع به افسردگی صحبت کنیم"  شکل گرفت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه شعار هفته سلامت سال ۹۶  " زندگی سالم با نشاط و امید " است ، افزود: برای تحقق این مهم اقدامات پیشگیرانه‌ای تعریف شده که امیدواریم  منجر به جلوگیری از افسردگی در جامعه شود زیرا موضوع روزجهانی بهداشت سال۱۳۹۶(۲۰۱۷میلادی) افسردگی است.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش دیگری  گفت: بیماری غیرواگیر در جهان افزایش یافته است و در ایران نیز دو برابر شده و در مازندران نیز در برخی شاخص‌ها وضعیت مناسبی نداریم.

اعرابی با اشاره به مرگ روزانه ۲۰ مازندرانی بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی اظهار داشت: برای کاهش و کنترل این میزان باید سنین ۲۵ سال به بالا از نظر فشار خون، دیابت و چربی خون، تست شوند و در صورت نیاز برای آنها مراقبت‌های ویژه در نظر گرفته شود.

وی به مقایسه‎ای بین مبتلایان به بیماری‎های فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا و عارضه چاقی و کم‌تحرکی در مردان و زنان مازندرانی و مقایسه آن با میانگین کشوری پرداخت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۱۲.۵ درصد زنان و ۱۰ درصد مردان مازندران دارای دیابت هستند، این میانگین در کشور به ترتیب ۱۰ و ۸.۵ در زنان و مردان است و ۴۳ درصد زنان و ۲۴ درصد مردان مازندران دچار عارضه چاقی هستند، میانگین این رقم نیز به ترتیب ۳۰ و ۱۵ است.

وی ادامه داد: ۳۷ درصد زنان و ۳۱.۵ درصد مردان مازندرانی مبتلا به فشار خون بالا هستند، میانگین کشوری در این زمینه نیز ۲۸ و ۲۵.۷ درصد است، همچنین ۳۵ درصد زنان و ۲۶.۵ درصد مردان مازندرانی دارای چربی خون بالا هستند، این رقم در میانگین کشوری به ترتیب ۳۰ و ۲۲.۵ است

مازندران افسردگی بهداشتی پزشکی مردان دانشگاه دیابت معاون میانگین خطرسنجی مازندرانی سلامت اینکه زندگی اعرابی سرطان عروقی بهداشت ترتیب بیماری اظهار کشوری موضوع مبتلا عارضه روانی دارای افراد پیشگیری افزایش امسال بیماری‌های ادامه عنوان جامعه اشاره اختلالات