زمین ها و سفره هایی که کوچک شد/ بی توجهی به کشاورزی مازندران

مازندشورا: ساری - کشاورزان مازندران که طی چند سال اخیر متحمل ضررهای زیادی شده و با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند، انتظار توجه و رسیدگی مناسب از دولت بعدی دارند.

مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: اگرچه مسئولان مازندران در تلاش هستند تا وضعیت استان به‌ویژه کشاورزی را خوب نشان دهند اما خود کشاورزان می گویند: حالمان خوش است اما باور نکنید.

بحران برف بهمن‌ماه سال ۹۲ و درپی آن برف بی‌سابقه آذرماه سال ۹۵ دست‌به‌دست هم داد و کمر باغداران و کشاورزان مازندران را شکست و آن‌هایی که روزی تولیدکننده بودند را به مصرف‌کننده تبدیل کرد که چشمشان همچنان به دست دولتمردان برای جبران خسارات است.

به باور مسئولان مازندران و حتی به گفته رئیس دولت در سفر استانی سال جاری به مازندران، حال کشاورزی استان خوب است و مشکلی وجود ندارد اما واقعیت چیز دیگری است. اگر از دورریز مرکبات مازندران به حاشیه رودخانه‌های مازندران در آستانه شب عید و زمستان بگذریم و فاسدشدن صدها تن مرکبات را در انبارها نادیده بگیریم، نمی‌توان از بی انگیزگی کشاورزان و باغداران برای ادامه کشت و کار گذشت .

نمی‌توان از بی انگیزگی کشاورزان و باغداران برای ادامه کشت و کار گذشت محمد کمالی باغدار مازندرانی که محصول کیوی و پرتغالش به دلیل برف نابهنگام آذرماه روی دستش مانده و ضرر میلیونی را متحمل شده است می‌گوید: پرداخت خسارت ناچیز به ازای هر هکتار ، دردی از باغداران و کشاورزان دوا نمی‌کند و باید چاره اساسی شود.

وی با اشاره به انتظاراتش از رئیس‌جمهور آینده گفت: زمین‌های کشاورزی و باغات مازندران روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود و کشاورزان نسبت به آینده شغلی خود ناامیدتر می‌شوند.

کشاورز دیگری که دورتادور زمین شالیزاری‌اش را ساختمان و ویلا محصور کرده است می‌گوید: روزگاری تا چشم کار می‌کرد، اراضی کشاورزی و شالیزاری بود اما کشاورزان دیروز که تولیدکننده بودند امروز به کارگران روزمزد و نگهبان ویلاهای خوش‌نشینان تبدیل‌شده اند .

جعفر حسینی می‌گوید: سیاست‌های بیمه‌ای و حمایت‌های ناچیز از کشاورزی، هزینه‌های بالای تولید، قیمت بالای نهاده‌های کشاورزی نظیر سموم و کود، واردات بی‌رویه در آستانه فصل برداشت محصول سبب شده تا کشاورزان و شالیکاران رقمی برای کشاورزی و باغداری نداشته باشند.

وی اظهار داشت: هنوز خسارت‌های برف ۹۲ جبران نشده و برخی از بانک‌ها نسبت به استمهال و بخشودگی جرائم بانکی اقدام نکرده‌اند که برف سال ۹۵ کمر باغداران را شکست اما مسئولان در سفرها و مصاحبه‌ها عنوان می‌کنند، حال کشاورزی خوب است.

محمد دامادی رئیس مجمع نمایندگان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: هنوز مشکلات باغداران و سورتینگ داران استان پابرجا و هنوز کمک ۲۰۰ میلیارد تومانی دولت برای جبران خسارات برف محقق نشده است و مشکل بخش کشاورزی همچنان وجود دارد.

پرداخت خسارت‌ها متناسب با حجم خسارات نیست و باید سازوکار بیمه و بسته‌های حمایتی درست شودوی درباره بیمه محصولات خواستار ترسیم سازوکار درستی از سوی دولت شد و گفت: پرداخت خسارت‌ها متناسب با حجم خسارات نیست و باید سازوکار بیمه و بسته‌های حمایتی درست شود.

شمس الله شریعت نژاد عضو مجمع نمایندگان مازندران نیز می‌گوید: استان‌هایی نظیر خوزستان و فارس را باید قطب کشاورزی کشور قلمداد کرد چراکه این استان‌ها دارای شاخص بالای درآمدی در بخش کشاورزی بوده و از همه زیرساخت‌های حوزه کشاورزی بهره‌مند هستند.

وی افزود: مازندران در بخش کشاورزی تنها حاصلخیز بوده و این در حالی است که این استان هیچ عایدی از سرانه درآمدی کشور در بخش کشاورزی و توسعه زیرساخت‌های این بخش نصیب مردم استان خود نکرده است.

نماینده مردم شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشاورزان مظلوم‌ترین افراد جامعه بوده و زبان گویایی برای بیان مشکلات خود ندارند، تصریح کرد: با همین نگرش، مسئولان هیچ توجهی به کشاورزی و کشاورزان در این خطه نمی‌کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی نیز می گوید: مقرر شد مبلغ ۵۰ میلیارد تومان علاوه بر ۳۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض دولت به باغداران خسارت‌دیده مازندرانی اختصاص یابد و با این حساب کمک بلاعوض دولت به ۸۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بر پرداخت تسهیلات کم‌بهره به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق بانک کشاورزی تأکید کرد و گفت: پرداخت هرچه سریع‌تر غرامت به بیمه‌شدگان صندوق بیمه محصولات کشاورزی به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان مورد تأکید است.

۲۹ اردیبهشت حماسه دیگر در ایران رقم می‌خورد و مطالبات بر زمین‌مانده کشاورزان همچنان روی میز دولت‌ها قرار دارد و توجه به وضعیت معیشتی این قشر و رونق دادن سفره‌هایشان، خواسته ابتدایی به شمار می‌رود که هر دولت باید به آن توجه کنند.

کشاورزی کشاورزان مازندران باغداران میلیارد استان تومان پرداخت خسارات می‌گوید مسئولان سازوکار اسلامی شورای بالای همچنان جبران محصولات حمایتی بسته‌های متناسب آذرماه درآمدی نماینده بلاعوض تأکید توجهی شهرستان‌های خسارت‌ها زیرساخت‌های استان‌ها مازندرانی محصول ادامه انگیزگی آستانه نمی‌توان وضعیت دیگری نمایندگان مشکلات تولیدکننده آینده ناچیز اشاره مرکبات