مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، در سال های اخیر در دنیا با استفاده صحیح از فناوری اطلاعات و ارتباطات، انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می شود و در این راستا نیز ابزارهای مختلفی با کارآیی بالا ساخته شده و دراین نیز تصویب برگزاری انتخابات الکترونیکی در سال 90 از سوی مجلس شورای اسلامی انجام شد که تائید شورای نگهبان رسید.
بر اساس این قانون ، پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در 10 هزار شعبه اخذ رای در سراس کشور به صورت الکترونیکی برگزار می شود.
بر اساس این طرح انتخابات در شهرهایی با تعداد هفت کرسی و 9 کرسی به صورت الکترونیکی برگزاری می شود که شهرهای چالوس و تنکابن در غرب استان مازندران جزو 8 شهر مشمول اجرای این طرح در استان مازندران به شمار می روند.
مسئول شعبه 59 اخذ رای شهر چالوس در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : با توجه به تجربه نخست به کارگیری صندوق رای الکترونیکی در شهر چالوس و آشنا نبودن مردم به روند رای گیری الکترونیکی با مشکلاتی مواجه شدیم ولی این گونه مسایل به خاطر ناآشنایی و نبود تجربه طبیعی است .
علی اصغر ابراهیمی تصریح کرد: فرآیند رای دادن با استفاده از این صندوق های الکترونیک راحت تر شده است و وقتی تجربه پشت آن قرار گیرد روند مردم سالاری دینی در کشورمان را ارتقاء می بخشد.
وی با اشاره به این که تاکنون بیش از 400 نفر در این شعبه با چهار صندوق های الکترونیک رای داده اند، افزود: در روند کار به جزء چند مورد که دستگاههای کارت خوان، کارت را نمی خواندند و یک مورد نیز صندوق قفل کرده بود ، مشکلی نداشتیم و این مشکلات جزیی هم بلافاصله رفع شد.
محمد فقیه عبدالهی یکی از ناظران انتخابات شورای اسلامی چالوس به خبرنگار ایرنا گفت : در مرحله نخست ، کار افراد عادی با این صندوق ها راحت نیستند ولی با راهنمایی مجریان و ناظران انتخاباتی به رای دهندگان در استفاده از صندوق رای الکترونیکی و مشاهده سرعت عملکرد و راحتی این سیستم در نهایت ابراز رضایت دارند.
سجاد توبراری یکی از کاربرهای سیستم صندوق الکترونیک به ایرنا اظهار داشت: مردم حتی افراد مسن نیز بعد از رای دادن با این سیستم از سهولت و سرعت در رای دادن ابراز رضایت می کنند.
وی با اشاره به بروز چند مورد مشکل خواندن کارت در دستگاه کارت خوان ، پیشنهاد کرد بهتر است به جای کارت ، صندوق رای الکترونیک در دوره های آینده با اثر انگشت کار کنند تا شاهد راحتی و سرعت بیشتری در روند رای گیری باشیم.
یکی از رای دهندگان چالوسی که خود را سهیلا سام دلیری معرفی کرد به ایرنا گفت : در ابتدا برای استفاده از این دستگاه کمی مشکل داشتم ولی با راهنمایی افراد مطلع به راحتی رای خود را با صندوق الکترونیک پرداخت کردم.
هادی مبشر یک چالوسی دیگر نیز از به کار گیری صندوق های الکترونیکی در رای گیری ابراز خوشحالی کرد و گفت: باید از مزیت های تکنولوژی در تمامی ابعاد زندگی بویژه در یکی از مهم ترین فرآیندهای مسایل کشور که انتخابات است بهره برد.
امام جمعه چالوس نیز به ایرنا اظهار داشت : با این که صندوق های الکترونیکی رای گیری برای نخستین بار در این شهر به کار گرفته شده ، مردم در کار کردن با آن با کندی مواجه هستند که با حوصله و راهنمایی ناظران رای می دهند.
حجت الاسلام محمدمهدی راشدی افزود: باید از تکنولوژی برای پیشبرد کارها به ویژه انتخابات استفاده کرد تا علاوه بر شتاب بخشی در روند انتخابات، سلامت و امنیت بیشتری نیز شاهد باشیم.
حدود 80 هزار نفر واجد شرایط رای در شهرستان چالوس هستند و رای گیری در این شهرستان نیز در 158 شعبه شهری و روستایی در حال انجام است که 60 شعبه شهر چالوس از صندوق های الکترونیکی برخوردار هستند.
بابل ، قائمشهر ، بابلسر ، آمل ، نکا ، چالوس ، بهشهر و تنکابن شهرهایی هستند که انتخابات در آنجا برای شورای اسلامی شهر به صورت الکترونیکی برگزار می شود.
تعداد شعب اخذ رای شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان مازندران چهار هزار و 35 شعبه است و در این دوره از انتخابات 2 میلیون و 319 هزار 881 نفر واجد شرایط اخذ رای هستند که حدود 50 هزار نفر از این رای دهندگان رای اولی هستند.
خبرنگار: سیدمحمد اکبرموسوی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
/1295/ 1602/1654