مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استانها: هرازگاهی جدال بین مازندرانیها و پایتختنشینان بر سر منطقه امامزاده هاشم به اوج میرسد، یکی میگوید این منطقه جزو حوزه ماست و دیگری آن را جزو لاینفک خود میشمارد و دراینبین اهالی منطقه بین کشمکش مسئولان، سرگرداناند.
همواره شاهد اختلاف بین دو استان بر سر منطقه امامزاده هاشم بودیم، از یکسوم اوقاف دو استان تهران و مازندران درباره تولی گری امامزاده بحثوجدل دارند و از سوی دیگر، هر دو استان تابلویی را در این منطقه نصبکردهاند.
همه گونه اختلاف بر سر یک منطقه آملیها و دماوندیها هر دو معتقدند منطقه امامزاده هاشم در حوزه تقسیمات آنها است درزمینهٔ صندوق رأی منطقه امامزاده هاشم (ع) بیان کرد: با توجه به تقسیمات مازندران از سوی این استان صندوق رأی به این منطقه فرستاده شد.
مناقشه مرزی مازندرانیها و پایتختنشینان در روز انتخابات نیز به شکل دیگری بروز کرد و هر دو استان در این منطقه شعبه اخذ رأی فرستادند و علیرضا یونسی رئیس ستاد انتخابات مازندران و سرپرست فرمانداری ویژه آمل در این زمینه به خبرنگار مهر درزمینهٔ صندوق رأی منطقه امامزاده هاشم (ع) بیان کرد: با توجه به تقسیمات مازندران از سوی این استان صندوق رأی به این منطقه فرستاده شد و هیچ صندوقی از شهر دماوند در این مکان قرار نگرفته است.
یونسی با اشاره به حضور نمایندگان کاندیدای شوراها در کنار شعبات و اعلام کد به مراجعهکنندگان را تخلف مطرح کرد و گفت: در صورت گزارش این موارد ستاد نظارت برخورد میکند..
اما رضا مقدم بخشدار لاریجان آمل میگوید: طبق ماده ۱۴ قانون تصمیمات کشوری امامزاده هاشم (ع) متعلق به بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران است، اما عوامل هیئت اجرایی شهرستان دماوند به صندوق رأیگیری شماره ۱ ریاست جمهوری در استان مازندران ورود کردند.
بخشدار لاریجان با اشاره به اینکه مسئولان هیئت اجرایی شهرستان دماوند با برخوردی بسیار نامناسب بنر حوزه رأیگیری این استان را پاره کردند، افزود: از مقام عالی وزارت کشور و مسئولان استانی و شهرستانی تقاضا داریم که در این امر مهم پیگیری لازم را به عمل بیاورند که طبق قانون این آستانه متعلق به مازندران است.
وی گفت: در دورههای گذشته، این مکان حوزه رأیگیری مازندران بود که در روز ۲۹ اردیبهشت مسئولان هیئت اجرایی دماوند با قرار دادن صندوق در این حوزه، شروع به رأیگیری کردند که امیدوارم در آینده شاهد این موضوع نباشیم.
مقدم با اشاره به اینکه بههیچوجه اجازه ورود و دستدرازی به خاک آمل را نمیدهیم، ادامه داد: امیدواریم مسئولان دماوند با حفظ حریم شهرستانی و استانی که وزارت کشور مشخص کرد را مطابق قانون رفتار کنند.
گفتنی است لاریجان در استان مازندران و دماوند در حوزه استحفاظی استان تهران بر سر امامزاده هاشم که در حوزه استان مازندران و بخش لاریحان آمل قرار دارد، مناقشه دارند و مناقشه مرزی مازندرانی ها و پایتخت نشینان تنها مختص به صندوق رای نمی شود، بلکه هر دو استان خود را متولی امامزاده هاشم می دانند، استانی شبانه تابلو نصب و دیگری با جرثقیل آن را جمع آوری می کند.
درحالیکه آستانه مقدس امامزاده هاشم در حوزه استحفاظی مازندران واقعشده اما پایتختنشینان با نصب تابلویی در این مکان، آن را جزو حوزه خود قلمداد میکنند و هر دو استان خود را متولی این امامزاده عظیم الشان میدانند.
آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) در شمال غربی جاده هراز در مسیر آمل به تهران و در منطقه معروف گردنه امامزاده هاشم (ع) لاریجان واقعشده است که دماوندیها با نصب تابلوهایی این مکان را به تصاحب خود درآوردهاند.
الله یوسفیان نماینده مردم آمل مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: آستانه مبارکه امامزاده هاشم (ع) در حوزه استحفاظی بخش کوهستانی لاریجان و مازندران قرار دارد.
وی تصریح کرد: طبق پیگیریهای صورت گرفته روز یکشنبه تابلو شهرستان دماوند که در حوزه استحفاظی بخش لاریجان شهرستان آمل نصبشده بود پایین آورده شد.
یوسفیان ملأ بابیان اینکه آستانه امامزاده هاشم مدینه فاضله شهرستان آمل است، افزود: براساس حکمی که از طریق کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی صادر شد آستان مقدس امامزاده هاشم مربوط به شهرستان آمل میشود.
به گزارش مهر، به تأکید مسئولان مازندران، سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بهخوبی واقف باشند که آستانه مبارکه امامزاده هاشم (ع) حق مازندران، شهرستان آمل و بخش لاریجان است و این سازمان باید به خواستههای بهحق مردم پاسخ روشنی بدهد، همچنین مستندات و مدارک لازم که مالکیت کامل آستانه مبارکه امامزاده هاشم (ع) را حوزه استحفاظی مازندران و بخش لاریجان تأیید میکند، موجود است.