مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا احمدی یزدی شامگاه شنبه در نشست با خبرنگاران در ساری با بیان اینکه، در تابستان سال ۹۵، وزارت نیرو، حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به مشترکینی که با طرحهای مختلف مدیریت مصرف همکاری کردهاند، مشوق پرداخت کرده است، افزود: مقدار این مشوقها برای سال جاری افزایشیافته و در ابتدای سال جاری به شرکت توزیع و برق منطقهای ارسالشده و از طرق مختلف در این شرکتها، اطلاعرسانی انجامشده است.
وی بابیان اینکه مدیریت مصرف در دنیا از ۴۸ سال پیش مطرحشده، افزود: اما در کشور ما و در دین مبین اسلام از یک هزار ۴۰۰ سال پیش، مطرحشده که درواقع همان عدم اسراف و زیادهروی در مصرف است.
وی با درخواست از اصحاب رسانه در رابطه با انعکاس مباحث عقیدتی جلوگیری از اسراف و مدیریت مصرف در رسانههای خود، افزود: احادیث و روایات بسیاری در این زمینه وجود دارد که میتوان در ماه رمضان به این مباحث پرداخت.
احمدی یزدی بابیان اینکه در سطح کلان کشور، مطالعات جامعه مدیریت مصرف برای بخشهای مختلف مصرف اعم از صنعتی، کشاورزی، اداری، تجاری، خانگی و معابر در افق ۱۴۰۴ انجامشده، افزود: بر اساس آن مطالعات، اقدامات مختلف در حال انجام بوده که تاکنون نتایج خوبی داشته است.
وی با اعلام اینکه مصرف امروز با روز مشابه سال گذشته حدود ۳ هزار و ۴۰۰ مگاوات افزایش مصرف داشته که معنای افزایش حدود ۸ درصدی افزایش است، خاطرنشان کرد: این امر بیانگر آن است که گرمای امسال در خردادماه بخشی از مصرف را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف توانیر کشور، افزود: در سال گذشته حدود ۳ هزار مگاوات از نیاز مصرف شبکه برق سراسری کشور با همکاری مشترکین مختلف مدیریت شد و کاهش نیاز مصرف اتفاق افتاده است.
احمدی یزدی با اشاره به روشها و راهکارهای بهینهسازی مصرف و راهکارهای فنی و فرهنگی، افزود: در این رابطه، برای همکاری مشترکین بخشنامههای مختلفی صادر شد که اگر مشترکین مختلف، بهمیزانی که موجب ضرر و زیان تولید و رفاه نشود، بار خود را کاهش دهند، بر اساس بخشنامههای موجود به میزان مقدار کاهش و تعداد روز همکاری، به آنها مشوقهای همکاری پرداخت شود.
وی با اعلام اینکه در تابستان سال ۹۵، وزارت نیرو، حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به مشترکینی که با طرحهای مختلف مدیریت مصرف همکاری کردهاند، مشوق پرداخت کرده است، افزود: مقدار این مشوقها برای سال جاری افزایشیافته و در ابتدای سال جاری به شرکت توزیع و برق منطقهای ارسالشده و از طرق مختلف در این شرکتها، اطلاعرسانی انجامشده است.
احمدی یزدی با اشاره به شرایط ویژه تابستان، گفت: قریب به یکسوم مصرف فصل تابستان، مخصوص سیستمهای سرمایشی در کل کشور است؛ بهطوریکه در سال گذشته، از حداکثر مصرف ۵۳ هزار مگاوات، حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات، سهم سیستمهای سرمایشی بوده است.