مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، وحید حسین زاده عصر دوشنبه در جلسه شورای سالمندی شهرستان آمل اظهار داشت: تقریباً ۶ تا ۷ هزار نفر از جمعیت شهرستان آمل را سالمندان تشکیل میدهند اعتبارات لازم برای مناسبسازی مکانها و فضاهای شهری توسط ادارات و نهادهای ذیربط برای این قشر از جامعه تخصیص داده نشده است.
رئیس اداره بهزیستی آمل بابیان اینکه در شهرستان آمل مرکز نگهداری شبانهروزی سالمندان وجود ندارد، اظهار داشت: این مشکل موجب شد که بیشتر سالمندان آملی در شهرهای همجوار که دارای اینگونه مراکز هستند، نگهداری شوند و این امر قطع ارتباط خانوادههای آملی با سالمندانشان میشود و چنانچه یک مرکز شبانهروزی نگهداری در شهرستان آمل احداث شود ارتباط بین خانوادههای آملی با سالمندانشان غنیتر خواهد شد و مشکلات عاطفی آنها در این زمینه حل میگردد.
حسین زاده ادامه داد: در شهرستان آمل یک مرکز نگهداری سالمندان تحت نظارت اداره بهزیستی بهصورت روزانه در حال فعالیت است که برای سالمندان کارهای آموزشی، فرهنگی و روانشناختی انجام میدهد.
وی اظهار داشت: بر اساس نرخ رشد جمعیتی تا ۲۰ سال آینده حدود یکسوم از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد.
رئیس اداره بهزیستی آمل با اشاره به اینکه بر اساس تغییر سبک زندگی امید به زندگی در کشور به حدود ۸۰ سال رسیده است، ادامه داد: بر این اساس دوران زندگی افراد را میتوان به سه دوره تقسیم کرد که باید برای دوره سوم زندگی از سن ۶۰ سالگی به بعد افراد بهصورت دقیق و مدون برنامهریزی کرد تا بتوانیم نیازهای این گروه از افراد را درزمینهٔ مختلف تأمین کنیم.
حسین زاده بابیان اینکه مهمترین نیازها دوران سالمندی، نیازهای عاطفی و روانشناختی است، ادامه داد: هر چه سن افراد افزایش مییابد نیازهای آنها درزمینهٔ عاطفی و روانشناختی نیز بیشتر میشود و این در حالی است که خانوادهها کمتر این نیازها را درک میکنند.
وی با اشاره به اینکه از تجربیات و اندیشههای سالمندان کمتر استفاده میشود، ادامه داد: استفاده کمتر از اندیشهها و تجربیات سالمندان در خانوادهها خود عاملی مؤثر در بروز آسیبهای اجتماعی در جامعه و خانواده است.
حسین زاده گفت نیازهای معیشتی سالمندان چیزی فراتر از نیازهای اقتصادی است و نیازهای رفاهی، تفریحی، اجتماعی و اوقات فراغت نیز جز نیازهای معیشتی سالمندان است که کمتر توسط نهادها و سازمانهای ذیربط توجه شده است.
حسین زاده اظهار داشت: تنها دغدغه صندوق بازنشستگان، تأمین حقوق بازنشستگان است که این صندوق به نیازهای دیگر بازنشستگان درزمینهٔ مختلف ازجمله زمینه رفاهی و فرهنگی توجهی نمیکند.