مازندشورا- دكتر محسن نوراني: شوراهای شهر وروستا یکی از عالی ترین نمودها وجلوهای دموکراسی واعمال اراده عمومی شهروندان درمدیریت شهری است.
تجربه شورای شهر وروستا علیرغم اینکه در جوامع توسعه یافته سابقه دویست ساله دارد ولی ,عمر این تجربه در ایران با سبک وسیاق امروزی, از سال 1378 در دولت سیدمحمد خاتمی شروع شده است.طبیعی این این نهاد ونهال نوپا تا رسیدن به وضعییت مطلوب راهی طولانی در پیش دارد.برای رسیدن به وضعییت مطلوب وکم کردن این فاصله, نیکوست از تجربیات دیگران استفاده کنیم.
نظارت ,شفافییت وپاسخگویی یکی از مهمترین مولفه های حکمرانی خوب در دنیای امروزی است,که اصطلاح دولت شیشه ای به آن داده می شود.به این معنا که همه چیز در دید وانظار عمومی مردم قرار می گیرد .
لذا برای نهادینه شدن شفافیت وپاسخگویی وجلوگیری از شائبه اختلاسه,رانت وفسادهای مالی پیشنهاد می شود که :
1.از آنجاییکه شورای شهر نقش مجلس ویا پارلمان محلی را دارد , جلسات شورای شهر,به مانند جلسات مجلس شورای اسلامی, به صورت علنی برگزار شود تا رسانه ها,مطبوعات ,خبرنگاران وشهروندان علاقمند,بتوانند از نزدیک در جریان امور قرار گیرند. بدیهی است فواید این کاربسیار بیشتر از مضرات احتمالی آن خواد بود.مهمترین فایده آن رشد آگاهیهای مردم وهمچنین آشنایی بیشتر با مشکلات ومعضلات شهری خواهد بود.
2.برای انتخاب شهردار پیشنهاد می شود که شورای محترم ,ضمن تشکیل کارگروه ویژه انتخاب شهردار, طی یک فراخوان از کسانی که شرایط احراز این پست را دارند ,بخواهد تا رزومه وسوابق کاری وبرنامه مدون ومشخص خود را ارسال نمایند تا کارگروه ویژه ,ضمن بررسی دقیق, نهایتا سه گزینه نهایی رابه شورا برای انتخاب شهردار,پیشنهاد دهد.
*قائم مقام حزب اتحاد ملت,منطقه مازندران