تجهیز شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت مازندران به اورژانس اجتماعی

مازندشورا: ساری - مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: همه شهرهای دارای جمعیت بالای ۵۰ هزار نفری استان به اورژانس اجتماعی مجهز می شود.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سعید آرام، عصر شنبه، به مناسبت هفته بهزیستی در جمع خبرنگاران، آرام با اعلام اینکه بیش از ۱۴۰ اورژانس اجتماعی در شهرستان‌های مختلف کشور، به صورت متمرکز در این هفته، افتتاح می‌شود، افزود: در استان مازندران نیز ۶ مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان‌های میاندورود، جویبار، سوادکوه، فریدونکنار، نور و عباس‌آباد افتتاح خواهد شد که با افتتاح این ۶ مرکز، مراکز اورژانس اجتماعی فعال استان به ۱۸ مرکز خواهد رسید و همه شهرستان‌های با جمعیت بالای ۵۰ هزارنفر اورژانس اجتماعی خواهند داشت.

وی افزود: با توجه به تلاش‌هایی که در دولت تدبیر و امید در بهزیستی انجام گرفته، بویژه در طی سال اخیر، در شناسایی فعالیت‌ها و پتانسیل‌های سازمان بهزیستی و ارتقا خدمات در راستای پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی، بهره‌گیری از خیر جمعی و استانداردسازی خدمات، سازمان در برنامه ششم جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داد و برای اولین بار در تدوین برنامه ۵ ساله کشور، بیش از بیست بار نام سازمان بهزیستی در برنامه‌های مختلف بیان و برای آن نقش در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه، متولی اصلی سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی و شعار هفته بهزیستی در امسال با عنوان "بهزیستی: محور مسئولیت و سلامت اجتماعی: نام‌گذاری شده و همه این‌ها نتیجه تلاش دولت تدبیر و امید است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه سازمان بهزیستی با سه رویکرد عمده پیگیر برنامه‌های خود بوده است، این سه رویکرد را پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی، بهره‌گیری از خیر جمعی و استانداردسازی خدمات برشمرد و افزود: غربالگری ژنتیک، بینایی، شنوایی، گسترش اورژانس اجتماعی از جئله اقدامات سازمان در راستای پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی بوده است.

وی یکی از اهداف افقلاب اسلامی را برقراری عدالت فراگیر عنوان کرد و گفت: با اقداماتی که در دولت تدبیر و امید رخ داد، هم بحث عدالت و هم توجه به حوزه اجتماعی به صورت خاص، مورد توجه قرار گرفته و نتیجه این توجه، آن بود که بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر به برنامه‌های صورت گرفته در این دولت رأی مجدد دارند.

آرام از اقدامات ویژه انجام شده در این دولت را بحث مشاوره ژنتیک برشمرد و افزود: در حال حاضر ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک در کشور به علت بیماری‌های ژنتیکی با معلولیت متولد می‌شوند که آمار زیادی است و اگر اقدامی صورت نگیرد هرساله این تعداد به جامعه معلولین ما اضافه خواهد شد، به همین خاطر برنامه‌ای تدوین و در اختیار مجلس برای تدوین برنامه ششم قرار داده شد و آن اجباری کردن غربالگری ژنتیک پیش از ازدواج بوده که با همراهی نمایندگان مجلس، به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی در برنامه ششم مصوب شد.

وی با بیان اینکه کلیه ازدواج‌هایی که در سطح کشور رخ می‌دهد، زوجین باید تحت غربالگری ژنتیک قرار گیرند، افزود: اگر در غربالگری ژنتکی زوجین جزء گروه‌های پرخطر تشخیص داده شوند، برای مشاوره ژنتیک به مراکز ژنتیک ارجاع و در آنجا اقدامات تخصصی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه برای همه زوجینی که برای مشاوره پیش از ازدواج می‌روند، کار غربالگری نیز انجام می‌شود، افزود: بعد از غربالگری اگر به مرحله مشاوره ژنتیک برسند، هزینه‌هایی خواهد داشت که بر اساس برنامه توسعه ششم، سازمان بهزیستی و کمیته امداد موظف هستند که هزینه‌های مربوط به اقشاری که بضاعت مالی ندارند، تأکین کنند.

آرام با اعلام اینکه در استان مازندران به‌عنوان یکی از سه استان پایلوت، از سال ۹۵، غربالگری ژنتیک انجام می‌گرفته است، افزود: در سال ۹۵ به صورت رندم، یک هزار و ۵۴۴ مورد غربالگری شدند که ۱۱۷ مورد نیازمند استفاده از خدمات مشاوره‌ای شدند و حدود ۵۰ نفر دارای اختلالاتی بودند که این اختلالات شناسایی شد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع طلاق گفت: با بررسی انجام شده از ابتدای انقلاب تا کنون، ما بیشترین میزان رشد طلاق را در استان از سال ۸۱ تا ۹۱ داشته‌ایم و نرخ طلاق در این دوره ده ساله از ۱.۲ به ۲.۴ رسید و از سال ۹۳ به بعد با انجام برنامه‌ریزی، تلاش در توقف رشد طلاق انجام دادیم و تا پایان سال ۹۵ نه تنها رشد طلاق متوقف که تا حدودی کاهش میزان در نرخ طلاق داشته‌ایم.

وی در رابطه با سند پایش جامعه طلاق گفت: این برنامه برای اولین بار در سال گذشته؛ در شهرستان مشهد اجرا و نتیجه یک ساله این طرح، کاهش ۸ درصدی حجم طلاق در این شهرستان بوده است و استان مازندران از جمله ۱۱ استانی است که این برنامه در آن اجرا خواهد شد.

آرام تعداد خدمات اورژانس استان در سال گذشته را بیش از ۳ هزار مداخله در موضوعات و آسیب‌های اجتماعی برشمرد و گفت: عمده موارد مربوط به همسرآزاری و کودک‌آزاری، طلاق، خودکشی، اختلافات خانوادگی بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۵، حدود ۷ هزار ۷۲۱ پرونده طلاق به مراکز پایش طلاق ما در اورژانس اجتماعی ارجاع داده شد، افزود: تعداد ارجاع پرونده طلاق به این مرکز در سه مال اول سال ۹۶ با توجه به افزایش تعداد مراکز و ورود مراکز مشاوره خصوصی، حدود ۲ هزار ۳۰۰ پرونده بوده است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه مازندران در سال گذشته رتبه اول را در خدمات تلفی اورژانس اجتماعی داشته است، خاطرنشان کرد: این به معنای بیشتر بودن آسیب‌ها در استان نیست بلکه بیانگر اعتماد مردم استان به کارشناسان اورژآنس اجتماعی است.

وی در رابطه با مرکز آموزشی حمایتی کودک و خانواده برای کودکان کار گفت: در سال ۹۵ تعداد ۶۰ کودک و در سه ماه اول سال ۹۶ تعداد ۱۱ کودک شناسایی و زمینه توانمند شده خانواده‌های آن‌ها، تحصیل کودکان ایجاد شد.

آرام تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان را حدود ۱۴ هزار نفر برشمرد و گفت: تعدا مستمری بگیران زنان سرپرست خانوار تا پایان سال ۹۵ تعداد ۶ هزار و ۱۸ خانوار بوده و میزان مستمری زنان سرپرست خانوار در طی دولت تدبیر و امید، سه برابر شده است.

اجتماعی بهزیستی استان اورژانس افزود ژنتیک تعداد مازندران برنامه غربالگری اینکه خدمات مراکز مشاوره آسیب‌های خانوار برشمرد برنامه‌های تدبیر گرفته سرپرست شهرستان‌های افتتاح شناسایی ارجاع میزان نتیجه پرونده اقدامات تدوین معلولیت‌ها مدیرکل پیشگیری پایان داشته‌ایم مستمری مربوط رابطه شهرستان بالای کودکان بهره‌گیری گذشته راستای به‌عنوان مختلف اولین رویکرد عنوان سلامت استانداردسازی عدالت ازدواج توسعه جامعه جمعیت اعلام زوجین