مازندشورا:مهرداد خزایی پول در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور اجرای صحیح مدیریت چرا در مراتع حوزه این شهرستان، از ابتدای سالجاری تاکنون از ورود حدود ۱۰۰ گله دام سبک که برای تعلیف در مراتع حوزه این شهرستان گسیل داده شده بودند، جلوگیری به عمل آمد.
وی تعداد این دامها ر آ به طور تقریبی ۷۰ هزار واحد دامی اعلام کرد و افزود: این دامها با عبور از مرزهای حوزه استحفاظی این شهرستان به مراتع ییلاقی ورود پیدا کرده بودند که با حضور نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و با هماهنگی دستگاه قضایی از منطقه خارج شدند.
وی اظهار داشت: این دامهای غیرمجاز و کوچ رو که از استانهای البرز- قزوین قبل از فصل تعلیف چرا از مرزهای استحفاظی این شهرستان عبور میکردند، پیش از رشد رویشی گیاهان مرتعی ورود زود هنگام داشتند که این مسئله موجب تخریب پوشش گیاهی مراتع میشود. وی در همین راستا افزود: اخیراً یک گله دام به استعداد هزارو ۴۰۰ دام سبک (گوسفند و بز) غیرمجاز از مراتع منطقه هریجان سیاه بیشه نیز بازگردانده شد.
خزایی در ادامه تصریح کرد: ورود دامهای غیرمجاز علاوه بر انتقال بیماریهای مشترک دام و انسان سبب تشدید فرسایش خاک و خسارت جبران ناپذیر و تحمیل هزینههای هنگفت در بخش ابخیزداری خواهد شد. رئیس اداره منابع طبیعی چالوس با اشاره به اینکه برخی از دامداران قدیمی به دلیل فوت و کهولت ترک دامداری کردند اجاره دادن مراتع را توسط شورا و دهیار امری غیر قانونی دانست و تاکیر کرد: با هر کسی که نسبت به اجاره مراتع ییلاقی اقدام کند برخورد قانونی میشود. خزایی با اشاره به اینکه مراتع این شهرستان در بالا دست قرار دارد هرگونه فشار و چرای بی رویه دام دراین مراتع، احیاء آن را با مشکل مواجه میکند.
وی با بیان اینکه در مراتع حوزه این شهرستان چالوس هزار و ۱۴۴ بهره بردار با حدود ۸۸ هزار واحد دامی مشغول بهره برداری هستند، افزود: مراتع حوزه چالوس دارای ۱۱ سامانه عرفی است که بخشی از دامداران کوچ رو عشایر آن از استانهای البرز و قزوین به مراتع ییلاقی شهرستان چالوس مهاجرت میکنند.
سطح مراتع حوزه اداره منابع طبیعی و ابخیزداری شهرستان چالوس حدود ۴۴ هزار هکتار است.