سایه کم آبی بر سر شهر آلاشت مازندران

مازندشورا: ساری - ایرنا - کمبود آب در شهر آلاشت این روزها با استقرار تانکرهای آبرسانی در سطح شهر همراه است و مردم و مسافران در این شهر بابت این کمبودها با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند .

مازندشورا: یک حلقه چاه به قدمت 50 ساله در ابتدای شهر آلاشت و چشمه ' هلی خامه ' در بالادست این شهر به عنوان منابع تامین کننده آب این شهر هستند که در سالهای اخیر به دلیل قدمت چاه و پایین آمدن میزان آبدهی این 2 منبع ، آب مورد نیاز بخشی از شهر با تانکرهای سیار تامین می شود.
اهالی آلاشت مشکل کم آبی این شهر را مربوط به سال های اخیر بویژه از سال 92 به بعد می دانند و می گویند که قطعی مکرر آب زندگی را برایشان سخت کرده است .
یک عضو شورای اسلامی شهر آلاشت از کم آبی به عنوان مشکل چندین ساله این شهر نام برد و به خبرنگار ایرنا گفت : با کم شدن آبدهی چشمه هلی خامه ، مشکل کم آبی آلاشت شدت گرفته است .
جمشید پهلوان میزان آبدهی کنونی این چشمه را سه لیتر در ثانیه برآورد کرد و افزود : کم آبی چشمه در حالی که تعداد ساکنان شهر آلاشت و مسافران و گردشگران ورودی به آن در سال های اخیر افزایش داشته ، سبب شده تا مشکل کمبود آب مضاعف شود.
وی آمار جمعیت بومی شهر آلاشت را 2 هزار نفر اعلام کرد و گفت که در ایام تعطیل و پایان هفته جمعیت شهر به 15 هزار نفر می رسد.
عضو شورای شهر آلاشت بر ضرورت اجرای طرح های پایدار و ماندگار برای خروج از معضل کمبود آب این شهر تاکید کرد و گفت : شیوه هایی مانند آبرسانی با تانکر ممکن است به صورت موقت مشکل را رفع کند ولی نمی تواند جایگزین روش های پایدار شود.
** فراری دادن گردشگران
این عضو شورای شهر آلاشت یکی از تبعات کم آبی این شهر را فراری دادن گردشگران از آن دانست و گفت : هم اکنون این شهر با داشتن موزه مردم شناسی ، مسجد امام حسین (ع) و رصد خانه ، شاهد حضور گردشگران زیادی است و با اجرایی شدن بسته های جدید گردشگری همچون خانه موزه های قدیمی ، پیاده روی در کوچه ها با سنگفرش های سنتی ، جنگل ها و رودخانه ها بر تعداد آنان افزوده می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سوادکوه هم از آلاشت به عنوان یکی از مناطق با جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهرستان نام برد و گفت : مسافران و گردشگران زیادی در طول سال بویژه فصل تابستان به این شهر می آیند .
رضا دانش زاده افزود : علاوه بر فضای جذاب و مفرح کوهستانی و ییلاقی ، آلاشت با داشتن موزه مردم شناسی ، مسجد قدیمی امام حسین (ع) و رصد خانه سالانه میزبان حدود پنج هزار مسافر و گردشگر است .
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر روند حضور و اقامت مسافران در این شهر بیشتر نیز شده است ، ادامه داد : شناخته شدن این شهر به عنوان یک منطقه دیدنی و تاریخی باعث حضور و جذب بیشتر مسافران شده است .
رئیس اداره میراث فرهنگی سوادکوه مهیا بودن زیرساخت ها را مهم ترین عامل در ماندگاری گردشگران دانست و گفت : کمبود آب در طول روزهای گرم تابستان مسافران را به مشکلاتی در انجام فعالیتشان مواجه کرده است و حتی می تواند به یک ضد تبلیغ در جذب گردشگر برای سال های آینده تبدیل شود.
** کمبود حدود 10 لیتر در ثانیه آب
رئیس اداره آب و فاضلاب شهری سوادکوه هم به خبرنگار ایرنا گفت که مصرف آب 900 مشترک این شهر 12 لیتر در ثانیه است که در ایام گردشگری تا سه برابر افزایش می یابد .
محمد رضا اسماعیلی ، قدیمی بودن شبکه آبرسانی و هدر رفت آب را از دیگر دلایل کم آبی شهر آلاشت برشمرد و افزود : آب هلی چشمه از 18 لیتر در ثانیه در گذشته اکنون به پنج لیتر رسیده و به همین دلیل هم شهر با مشکل کم آبی مواجه شده است .
مدیر آب و فاضلاب شهری سوادکوه وجود قطعی آب چند ساعته در شهر آلاشت را تائید کرد و گفت که با توجه به وجود مشکلات در تامین آب مورد نیاز مردم تانکر آب 2 هزار لیتری در سطح به صورت مداوم مستقر است تا هنگام قطع ، آبرسانی به هر منطقه را انجام دهند .
وی افزود : علاوه بر این در صورت ادامه دار و طولانی شدن قطعی آب ، تانکر آبرسانی 10 هزار لیتری از شهرهای همجوار ساری و زیراب به این شهر اعزام می شود .
اسماعیلی رفع دائمی مشکل کمبود آب آلاشت را از برنامه های شرکت آب شهری سوادکوه برشمرد و گفت با پیگیری های چندین ساله برای تامین اعتبار مورد نیاز ، امسال 20 میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی و استانی برای این منظور اختصاص یافت .
وی اضافه کرد : حفر چاه ، احداث و بازسازی ایستگاه پمپاژ ، احداث مخزن 500 متر مکعبی ، اصلاح شبکه و زوم بندی به طول سه کیلومتر و اجرای چهار کیلومتر خط انتقال با این میزان اعتبار انجام می شود .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
2096/1654

اجتماعي

كم آبي

آلاشت

مازندران

آلاشت گردشگران مسافران سوادکوه کمبود افزود ثانیه عنوان آبرسانی تامین تانکر گردشگری آبدهی اداره اعتبار شورای قدیمی میزان خبرنگار شهرستان تاریخی گردشگر تابستان علاوه فاضلاب برشمرد لیتری احداث کیلومتر اسماعیلی فرهنگی ادامه منطقه مواجه بیشتر دانست ایرنا تعداد افزایش چندین بویژه مازندران منابع جمعیت اجرای داشتن شناسی زیادی اکنون فراری پایدار تواند میراث