مازندشورا: نابسامانی شهری ناشی از نبود برنامه های کارشناسی دارای ضمانت اجرائی پایدار ، دستکم در چهار دوره فعالیت شوراهای اسلامی ، به جنگ سلیقه مدیران شهری دامن زده است و هر بار نیز بهره برداری های سیاسی از شورا و شهرداری سبب شده تا به جای توسعه در حد و قواره مرکز استان ، بدن این مادر شهر مهربان به خاطر ترکش های ناشی از جنگ سلیقه هر روز زخم های بیشتری بردارد.
بسیاری از کارشناسان شهری بر این اعتقادند که شهر ساری در میانه دهه 90 با ساری اواخر دهه 60 ، یعنی سه دهه پیش ، تفاوت چندانی نکرده است . به اعتقاد آنان اگر ساختمان های بلندمرتبه و بازارهای رنگارنگ برپاشده در جای جای شهر را از جغرافیای آن حذف و توسعه یافتگی اش را با شهرهای دیگر مازندران در همین دوره مقایسه کنیم ، به ساری دهه 60 می رسیم .
چرخ ماشین توسعه و پیشرفت شهر ساری به اعتقاد کارشناسان شهری از سال ها پیش به خاطر رقابت کور میان شهرستان های استان از یک سو و رقابت سیاسی منعطف به منافع شخصی نیروهای داخلی پنجر شده است و بهترین مدعا برای این وضعیت نتیجه انتخابات پجمین دوره شورای اسلامی است که به عنوان آخرین انتخابات شوراهای مازندران تنها دو هفته پیش مهر سلامت را دریافت کرد .
اکنون در آستانه تشکیل شورای پنجم در حالی که شورای چهارم هیچ گزارش کاری از چهار سال فعالیتش به مردم نداده است ، این پرسش مطرح است که آیا قرار است پاسخگو نبودن شورای شهر ساری همچنان در دوره جدید ادامه یابد ؟
** محرومیت تاریخی
یک عضو پنجمین دوره شورای اسلامی شهرساری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : کمبود امکانات و زیرساخت شهر ساری در سایه مرکزیت استانی اش مورد بی توجهی مسئولان در سطح استانی و ملی قرار گرفته است.
سعید نجاریان افزود : این در حالی است که این شهر به دلیل مرکزیت استانی شاهد حجم زیاد تردد نیروهای بومی و غیر بومی است و برای تامین فضای مناسب برای این افراد باید زیرساخت ها و امکانات شهری نیز متناسب با نیاز رشد یابد.
وی ادامه داد : در شرایط فعلی ، شهر ساری با وجود کارکرد استانی که برای جمعیت بیش از سه میلیونی ایفاء می کند ، فاقد زیر ساخت ها برای پوشش این میزان جمعیت است و بسیاری از زیرساخت های موجود نیز در حال فرسوده شدن است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای چهارم شهر ساری اظهار داشت : مسئولان استانی و ملی باید شهر ساری را فراتر از یک شهرستان مورد توجه قرار دهند و اعتبار ویژه برای خدمات دهی بهتر به نیروهای بومی و غیربومی برای این شهر تعریف شود.
وی افزود : هم اکنون تخصیص اعتبار دولتی به شهرها براساس جمعیت انجام می شود و چه بسا سهم ساری با خدمات استانی و ملی از برخی از شهرهای دیگر نیز پایین تر است و این نگاه باید برای مراکز استان ها از جمله ساری تجدید نظر شود.
نجاریان گفت : اگر خدمات دهی مدیریت شهری در ساری تنها برای جمعیت این شهر باشد ، اعتبار موجود کافی است ، ولی به دلیل تحمیل هزینه های دیگر به خاطر کارکرد این شهر به عنوان مرکز استان ، با اعتبار موجود نمی توان زیرساخت های مورد نیاز را تامین کرد.
** نظارت ، چالش اصلی شورای شهر پنجم
منتخب پنجمین دوره شورای شهر ساری مهم ترین برنامه اعضای شورای پنجم را نظارت بیشتر بر عملکرد شهرداری و سازمان های تابعه دانست و گفت : در گذشته نیز این نظارت بر کارکرد وجود داشت ، ولی در دوره پنجم به شکل نهادینه این وظیفه شورا پیگیری می شود.
نجاریان در مورد انتقاد به شفاف نبودن عملکرد شورای دوره چهارم به خصوص در بعد نظارتی ، اظهار داشت : باید شورای اسلامی دوره پنجم در بعد نظارتی فعال تر از گذشته عمل کند.
وی مهم ترین چالش نظارتی شورای شهر را پایبند نبودن برخی اعضاء به وظایفشان دانست و افزود : اعضای شورا از لحاظ قانونی برای کار نظارتی مشکلی ندارند ، ولی باید خود اعضاء در این بخش فعال تر شوند و چنان چه با انحرافی مواجه می شوند، تذکر دهند.
این عضو شورای چهارم پیشنهاد اصلی خود برای کامل تر شدن بعد نظارتی شورا در دوره پنجم را فعال شدن رسانه ها به عنوان نمایندگان مردم دانست و گفت : رسانه ها باید با ورودشان به حوزه عملکردی و نظارت بر شهرداری و شورای شهر ، نقاط ضعف را بدون نگاه سیاسی بیان کنند و راهکار برای پوشش این ضعف نیز داشته باشند و این کار در دوره چهارم شورا و حتی شهرداری از سوی رسانه ها نمود بیرونی نداشته است.
نجاریان اظهار داشت : شورای شهر و شهرداری نیاز به نظارت رسانه ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی دارند ، ولی این نظارت باید به صورت کارشناسی و فارغ از نگاه سیاسی باشد.
فعالیت پنجمین شورای شهر و روستا 12 شهریور آغاز می شود و شهر ساری در این دوره 9 عضو دارد. اعضای شورای چهارم شهر ساری 13 نفر بود.
شهر ساری حدود 350 هزار نفر جمعیت دارد و دومین شهر پرجمعیت مازندران پس از بابل محسوب می شود.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : حسن فلاحتی
/1899/6982
اجتماعي
شوراي شهر
شهردار
ساري