بی نظمی در سازمان نظام مهندسی مازندران /خرید زمین مساله‌دار + اسناد

مازندشورا:خرید زمین و ساختمان ستاد سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران مساله‌دار شد. این درحالی است که ...

مازندشورا:خرید زمین و ساختمان ستاد سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران مساله‌دار شد.
 ماجرا از آنجا آغاز گردید که در سال 93 مقرر گردید سازمان نظام مهندسی ساختمان جهت تشکیلات ستادی و مرکز همایش‌های خود، ملک مربوط به شرکت مازند نیرو را خریداری کند.

مساحت این زمین که در اتوبان ساری به قائمشهر قرار دارد در حدود 17هزار مترمربع بوده و دارای ساختمان، تاسیسات و انبار است که متعلق به شرکت مازند نیرو بود.

پس از بررسی توسط کارشناسان رسمی، قیمت زمین، ساختمان و تاسیسات موجود بالغ بر 70 میلیارد ریال قیمت‌گذاری شد و موضوع در دستور کار هیات‌مدیره سازمان قرار گرفت و در تاریخ سیزدهم مردادماه 93 در هیات‌مدیره موضوع خرید ملک ستادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر گردید کمیته‌ای چهار نفره برای بررسی اسناد مالکیت و مباحث حقوقی و فنی تشکیل شود.

کمیته چهار نفره در گزارش خود در تاریخ سوم شهریور ماه سال 93 نظر موافق خود را با خرید ملک مذکور اعلام کرد. این درحالی بود که در عین حال موضوع خرید زمین، توسط بازرس سازمان نیز مورد تایید قرار گرفت.

با عنایت به گزارش کمیته چهار نفره و تایید بازرس سازمان، رییس وقت سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اقدام به انعقاد قرارداد خرید با شرکت مازندنیرو کرد.

این ملک علی‌رغم قیمت کارشناسی 70 میلیارد ریالی توسط کارشناسان رسمی، این ملک با قیمت 57 میلیارد ریال طی مبایعه نامه شماره 149281 در تاریخ بیستم مهرماه 93 از شرکت مازند نیرو خریداری گردید که بر اساس آن و طبق توافق بعمل آمده بین خریدار و فروشنده، مقرر گردید طی 3 فقره چک  این ملک بصورت رسمی در دفترخانه اسناد رسمی به نام سازمان نظام مهندسی ساختمان ثبت و انتقال داده شود.

پس از انجام تعهدات مالی توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در خصوص موضوع قرارداد، مشخص گردید این ملک بیش از 20 میلیارد ریال در رهن بانک تجارت مازندران، توسط شرکت مازند نیرو قرار دارد و بدین شکل فرآیند نقل و انتقال قانونی ملک مذکور با مشکلاتی مواجه شد.

این در حالی بود که مباحث فنی و حقوقی ملک مذکور توسط کمیته چهار نفره و بازرس سازمان مورد تایید قرار گرفته بود.

حال این سئوال در اذهان بوجود می‌آید چگونه سازمانی که در خصوص اسناد مالکیت یک زمین نمی‌تواند استعلامات و مباحث حقوقی و فنی را به خوبی انجام دهد، کار تفکیک و مباحث حقوقی و فنی مربوط به املاک شهروندان که به مدت دو سال است بر خلاف رای دیوان عدالت اداری در حال اجرا است، را انجام می‌دهد؟

گزارش هیات چهار نفره و گزارش رسمی کارشناسان رسمی به چه شکلی تنظیم و مورد بررسی قرار گرفته است؟

با توجه به اینکه بخش اعظمی از منابع و اعتبارات سازمان نظام مهندسی ساختمان توسط مهندسان و اعضای آن تامین می‌شود، چرا منافع سازمان و اعضای آن به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است؟

البته این پایگاه خبری هیچ گونه قضاوتی در این خصوص نکرده و آمادگی دارد تا توضیحات سازمان نظام  مهندسی ساختمان را در این خصوص منتشر کند.

مازندشورا - نظام مهندسی - زمین خواری -