اختصاصی مازندشورا: اشاره: مجتبی رضوانی که در بیش از سه دهه حضور مستمر فعالیتهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مناصب کلان مدیریتی را نیز تجربه کرده است وی که اندوخته فراوانی در حوزه پژوهش و تالیفات گسترده در زمینه گردشگری و اکوتوریسم دارد جزء معدود محققانی است که دانش مدیریتی و پژوهشهای دانشگاهی را در عرصه عمل محقق ساخته است.
برای شناخت بیشتر و آگاهی از دیدگاهها، نظرات و برنامههای مجتبی رضوانی که به عنوان جدیترین گزینه شهرداری شهر کتالم و سادات شهر مطرح میباشد با ایشان به گفتوگو نشستیم؛
مجتبی رضوانی در ابتدا در تعریف شهر بیان داشت: شهر عبارت است از یک فضای جغرافیایی انسان ساخت که پیشرفتهترین سطح سکونت گزینی انسان را نمایش میدهد . شهر مجموعهاي از تركيب عوامل طبيعي، اجتماعي است كه در آن جمعيت ساكن متمركز شده و از نظر توليد انرژي و غذا معمولاً وابستگي شديدي به مجموعههاي مشابه دارد.
کتالم و سادات شهر با سرریز منابع نیز مواجه است
رضوانی در تحلیل وضع موجود کتالم و سادات شهر بیان داشت: این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیک خود توانمندیهای والای انسانی، جاذبههای طبیعی، تاریخی و مذهبی، تاریخ پرافتخار شیعی، سواحل ماسهای، باغات مرکبات و چای، محلات سنتی و تاریخی و قرار گرفتن در کریدور اصلی شرق به غرب و مردم سختکوش و غیرتمند دارای شرایط و ویژگیهایی است که لازم است به عنوان یک سرمایه بیبدیل به آن نگریسته شود. از این حیث کتالم و سادات شهر نه تنها با کمبود منابع مواجه نیست بلکه با سرریز منابع نیز مواجه است چراکه شهری با پتانسیلهای بالای گردشگری را نمیتوان شهری محروم خواند، بلکه با سوء مدیریت منابع انسانی، مالی و طبیعی مواجه میباشد، امروزه در دنیا شهرهای با پتانسل گردشگری را ثروتمندترین شهرهای دنیا از حیث دارا بودن صنعت سالم و ثروت ساز میدانند.
کتالم و سادات شهر قطب گردشگری ساحلی و دریایی
این مدرس دانشگاه و مدیر اجرایی اصلی ترین قابلیتهای توسعه کتالم و ساداتشهر را دارا بودن منطقه ییلاقی و روستاهای گردشگری، تنوع زیست بومهای طبیعی عنوان کرد و ادامه داد: دریا و سواحل زیبا با ظرفیت ورزشهای آبی مانند شنا، اسکی روی آب، قایقرانی، جت اسکی و ایجاد بنادر توریستی و حملونقل گردشگری دریایی و سیاحتی و ماهیگیری. این قابلیت به حدی است که این شهر توان تبدیل به قطب گردشگری ساحلی و دریایی را دارد.
چالش زیست محیطی کتالم و سادات شهر، آلوگی دریا و نبود سیستم بازیافت زباله
مدیرکل سابق گردشگری استان مرکزی پیرامون برخی محدودیتهای کتالم و سادات شهر بیان داشت: محدودیت زمین و تغییر کاربری آن، نبود سیستم بازیافت زباله و ایجاد آلودگی محیط زیست، همچنین نبود شبکه جمعآوری فاضلاب و آلودگی رودخانهها، دریا و سواحل، از جمله چالشهای زیست محیطی این شهر میباشد همچنین زیرساختها و تسهیلات رفاهی و اقامتی مناسب برای گردشگران مانند هتل و مهمانسرا و فعالیت شرکتهای گردشگری و توریستی حرفهای برای ترسیم آیندهای شکوفا در حوزه گردشگری آنچنان که باید توسعه نیافتهاند.
چشم انداز آینده غرب مازندران در ایجاد منطقه آزاد گردشگری است
سوء مدیریت و بهرهبرداری نامناسب از جاذبههای گردشگری و فقدان برنامهریزی مناسب برای جذب گردشگران داخلی و خارجی در تمام فصول سال ار عمدهترین محدودیتهای کتالم و سادات شهر است در حالی که آینده و چشمانداز غرب مازندران، ایجاد منطقه آزاد گردشگری میباشد، لذا همه برنامهها و سندهای توسعهای و گزینش مدیران باید همسو با چشم انداز آینده باشد چراکه گردشگری میتواند مشکل بیکاری جوانان را حل کند، با توسعه گردشگری شاهد رونق اقتصاد شهری خواهیم بود با باجذب سرمایهگذاریها و ایجاد اشتغال پایدار معضلات اجتماعی کاهش پیدا میکند، امروزه اگر بگوییم شهرداریها میتوانند زمینه ساز ایجاد اشتغال پایدار باشد بیراه نگفتهایم چرا که شهرداریها از نهاد صرفا خدماتی به نهادی اجتماعی بدل شدهاند.
اختصاصی مازندشورا: آینده و چشمانداز غرب مازندران، ایجاد منطقه آزاد گردشگری میباشد، لذا همه برنامهها و سندهای توسعهای و گزینش مدیران باید همسو با چشم انداز آینده باشد چراکه گردشگری میتواند مشکل بیکاری جوانان را حل کند، با توسعه گردشگری شاهد رونق اقتصاد شهری خواهیم بود با باجذب سرمایهگذاریها و ایجاد اشتغال پایدار معضلات اجتماعی کاهش پیدا میکند، امروزه اگر بگوییم شهرداریها میتوانند زمینه ساز ایجاد اشتغال پایدار باشد بیراه نگفتهایم چرا که شهرداریها از نهاد صرفا خدماتی به نهادی اجتماعی بدل شدهاند.