مازندشورا: عیسی محمدی فیروز جاهی روز دو شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اثر تا ششم شهریور در سالن نمایش مجتمع فرهنگی سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بابل نمایش داده می شود.
وی یاد آور شد: چهار صندوق برگرفته از چهار شخصیت است که با رنگ های سرخ، زرد، سیاه و سفید مشخص شده اند و به ترتیب نمادی از طبقات بازاری، روشنفکر، توده مردم و مذهبی هستند.
وی اضافه کرد: این چهارشخصیت می کوشند تا برای رهایی از تهدیدهای احتمالی، مترسکی بسازند و آن ها را کاملا مجهز و مسلح کنند.
فیروز جاهی ادامه داد: مترسک جان می گیرد و در ابتدا باعث خوشحالی این چهار نفر می شود اما بعدا مشکلات خاصی برایشان پیش می آید.
او از سینا فلاح، امید قدیمی توکلی، مهرداد کربلایی، حامد رستمی، امیر حسین داداشی و پارسا کامکار به عنوان بازیگران این نمایش نام برد و گفت:زهرا رجبیان دستیار کارگردان، نازنین طراوتی مدیر صحنه، محمد بهروز و الناز آقاجانی مسئول نور و سینا فلاح سرپرست اجرایی این اثر هستند.
بهرام بیضایی نمایشنامهنویس ، فیلمساز و پژوهشگر سرشناس ایرانی بسال 1317 در خانواده ای اهل فرهنگ و ادب در تهران دیده به جهان گشود. در کودکی از مدرسه میگریخت و در سینه کلوب فیلم تماشا میکرد. همین زمان با کار و سرگذشت صادق هدایت آشنا شد و از او تاثیر گرفت.
این هنرمند حاصل پژوهشهایش را به صورت کتاب نمایش در ایران چاپ کرد که یگانه منبع مهم تاریخ نمایش ایرانی شد. همزمان به نمایشنامهنویسی گرایید، آن هم با بهره گرفتن از شیوههای تعزیه که نیاکانش برپا میکردند.
بیضایی در اوایل دهه ۱۳۴۰ عضو گروه طرفه و از هنگام تشکیل کانون نویسندگان ایران از بنیانگذارنش محسوب می شد که به همین خاطر آماج بدگمانی ساواک بود. وی سال ۱۳۵۷ از کانون کناره گرفت. دهه ۱۳۵۰ را به استادی در دانشگاه تهران و نیز فیلمسازی گذرانید. بیضایی همراه با نویسندگانی چون اکبر رادی و فیلمسازانی چون ناصر تقوایی در دگرگونی نمایش و سینما در ایران نقش مهمی داشته است. در رایگیری از ۵۵ منقد سینمایی ایرانی به سال ۱۳۸۱ بیضایی با ۴۰ رای برترین کارگردان تاریخ سینمای ایران شناخته شد.
خبرنگار : زهره کرمی **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
1899 / 7330
فرهنگي
نمايشنامه
چهارصندوق
مازندران