مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، طی سالهای اخیر بهدلیل تغییرات اقلیمی شاهد کاهش بارش هستیم اما امسال کاهش بارش محسوس و قابل لمس بوده و نگرانیهای بسیاری را به وجود آورده است؛ بهطوریکه استان بارانی مازندران نیز از این بارشها محروم بوده است.
مازندران یکی از استانهای پرباران کشور محسوب میشود که امسال با مشکل کمآبی دست و پنجه نرم میکند که شاید تصور اینکه دیار بارانی با خطر استرس آبی مواجه شود حتی در خیال هم نمیگنجید اما در حال حاضر قابل لمس است.
در حال حاضر شاهد کاهش سطح آب رودخانههای سطح مازندران هستیم حتی ذخایر آب در سدها و آببندانهای استان نیز بهصورت چشمگیری کاهش یافت.
با توجه کاهش بارش و خشکسالیهای اخیر باید کمبود آب را جدی بگیریم و همه افراد جامعه دست به دست هم دهیم و به بحث مدیریت مصرف توجه کنیم.
* شاخص کاهش بارش هر سال تکرار می شود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران در اینباره ، اظهار کرد: دلیل خشکسالی شالیزارهای مازندران افزایش دما و کاهش نزولات جوی است
محمدابراهیم یخکشی با بیان اینکه بارندگی نسبت به درازمدت 12 درصد و نسبت به سال گذشته 22 درصد کاهش یافت، اضافه کرد: آبدهی رودخانهها نیز نسبت به درازمدت 15 درصد و نسبت به سال گذشته 13 درصد کاهش یافت.
وی با اعلام اینکه شاخص کاهش بارش هر سال تکرار می شود، افزود: وضعیت ذخیره آب در سدهای استان پایان فصل زراعی 47 درصد کاهش یافت که بیشترین مربوط به حوزه تجن بوده که در سال گذشته ذخیره آب آن به 70 میلیون متر مکعب بوده ولی در حال حاضر به کمتر از 22 میلیون متر مکعب در سال جاری رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با تأکید بر توجه به بحث مدیریت مصرف، خاطرنشان کرد: اقدامات بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت در دستور کار شرکت قرار دارد که در این زمینه طرحهای زودبازده، فوری و اضطراری شامل پمپاژ، بندهای انحرافی و طرحهای مقطعی آب از منطقه به منطقهای دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
یخکشی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته برای جمعیت 500هزار نفری تأمین آب صورت گرفته است، گفت: در طرحهای درازمدت نیز برنامهریزی برای تکمیل سدها در دستور کار قرار دارد.
وی یادآور شد: 15هزار هکتار شبکه مدرن داریم که قرار است در برنامه کوتاهمدت به 70هزار هکتار و در برنامه بلندمدت به 170هزار هکتار برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران ادامه داد: در زمینه طرحهای آبرسانی نیز طرح جامع آب از محل سدهای استان در دستور کار ما قرار دارد.
یخکشی با بیان اینکه مدیریت تقاضا برای مصرف نیز بسیار مهم است، تصریح کرد: کشت مجدد در مناطق آسیبپذیر نباید انجام شود و برای کشت دوم نیز آبی در اختیار بخش کشاورزی قرار نمیگیرد.
وی گفت: موضوع دیگر اینکه باید از روشهای مدرن در آبیاری استفاده شود تا راندمان را افزایش دهیم.
*سازگاری با اقلیم؛ مهمترین موضوع
مدیرکل هواشناسی مازندران در اینباره ، اظهار کرد: بارش سال زراعی امسال نسبت به سال قبل ۲۷ درصد کاهش داشت.
سید محمدرضا رضوی بیان کرد: مازندران از لحاظ درصد خشکسالی در کشور رتبه هشتم و از نظر مقدار کاهش بارش باران رتبه نخست یا دوم کشور را دارد.
وی با اشاره به اینکه براساس اطلاعات از مرکز خشکسالی شهریور امسال بارش کمی خواهیم داشت، اضافه کرد: افت دمایی خاصی نداریم اما مهرماه به میزان نرمال نزدیک میشویم.
مدیرکل هواشناسی مازندران با اعلام اینکه بارش ۱۴ درصدی بارش در سال زراعی امسال کاهش یافت، گفت: مهمترین بحث سازگاری با اقلیم است که مردم نیز باید با این شرایط هماهنگ شوند تا با مشکلی مواجه نشویم.
به گزارش فارس، بحث خشکسالی و کاهش بارش در مازندران حکایت دیگری دارد چرا که بسیاری از مردم از طریق کشاورزی امرارمعاش میکنند و این موضوع به مهمترین دغدغه و نگرانی برای مردم تبدیل شده است.
86034/ح