سایه مشکلات بهداشتی جمعه بازار جویبار بر سر شهروندان

مازندشورا: ساری – ایرنا - جمعه بازار جویبار از بازارهای قدیمی استان مازندران اینک به دلیل مشکلات بهداشتی به تهدیدی برای شهروندان این شهرستان تبدیل شده است .

مازندشورا: جمعه بازار جویبار به دلیل دارا بودن قدمتی بیش از 100 ساله هر هفته خریداران بی شماری را از اکثر نقاط شهرستان های مازندران به سمت خود جذب می کند اما به علت بی سروسامان بودن بازار، مشکلات بهداشتی و همچنین ترافیک اینک به معضلی برای شهروندان این شهر تبدیل شده است .
فروش طیور به صورت زنده ، بهداشتی نبودن عرضه محصولات لبنی، نبود پارکینگ برای خودروها و شلوغی و سروصدا از دیگر مشکلات برای ساکنان محلی و مردم است .
همچنین برای رودخانه سیاه رود در جنب بازار که می توانست به یک منطقه گردشگری تبدیل شود با ریخته شدن زباله بعد از یک روز کار بازار توسط شهروندان مشکلات بهداشتی را تشدید کرده است .
عضو شورای شهر جویبار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، با بیان اینکه قبلا در این منطقه 10 خانوار وجود داشت ، گفت که هم اکنون با توجه به بافت منطقه بالای 200 خانوار از ورودی تا خروجی بازار زندگی می کنند و اینک به یک منطقه شهری تبدیل شد.
علی یاری افزود : این بازار در گذشته مکانی برای فروش محصولات کشاورزی بود تا خانواده ها از این طریق امرار و معاش خود را تامین کنند اما هم اکنون این مکان تبدیل به فروش همه نوع اجناسی اعم از زراعی ، مرغ ، پرندگان ، صنایع دستی و غیره تبدیل شده است .
وی گفت :پل ارتباطی سه محله از میانه این بازار عبور می کند و یکسری مشکلات بهداشتی ، ترافیکی و امنیتی در این منطقه به وجود آمده است که تاکنون کسی برای حل مشکلات اقدامی انجام نداده است .
عضو شورای شهر جویبار تاکید کرد : عزمی برای ساماندهی و حل مشکل تاکنون وجود نداشته است و این مساله منجر به تشدید مشکلات شده است.
یاری با تاکید براینکه از لحاظ بهداشتی برخی از اجناس مثل مرغ پر شده و فروش گوشت و کباب در آن منطقه به صورت غیربهداشتی انجام می شود، بیان کرد : اگر به زودی شاهد ساماندهی این بازار نباشیم بیماری های خاص به وجود خواهد آمد.
وی گفت :برغم آنکه برای کبابی ها درجمعه بازار غرفه هایی ایجاد شده است اما آنها از این مکان استفاده نمی کنند و بلااستفاده مانده و در حاشیه جاده بساط می کنند و اینک مساله بهداشت در جمعه بازار به یک نگرانی تبدیل شده است.
عضو شورای شهر جویبار با اشاره به اینکه با توجه به قدمت این بازار اصلا به دنبال تعطیل کردن ان نیستیم ، بیان کرد : اما بهتر است ساماندهی شود تا شاهد اشتغال زایی جوانان باشیم.
یاری همچنین به وجود برخی از اجناس چینی در جمعه بازار اشاره کرد و گفت که در بازار سنتی باید محصولات بومی عرضه شود تا این امر منجر به رونق اقتصادی این منطقه شود.
معاون شبکه بهداشت جویبار در گفت وگو با ایرناگفت که حداقل 50 درصد از محصولات عرضه شده در این جمعه بازار ، باید در راستای تولیدات اهالی این شهرستان و براساس قوانین و مقررات باشد.
جعفری به مشکل بهداشتی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی در جمعه بازار این شهرستان اشاره کرد و گفت که عدم امکان نظارت سریع و گسترده بر کیفیت کار دستفروشان ، استاندارد نبودن کالاهای عرضه شده ، عدم رعایت ضوابط بهداشتی در تهیه ، نگهداری و عرضه کالا و غیره از جمله مشکلات بهداشتی این جمعه بازار است .
وی یکی از راه کارهای حل این مشکلات را لزوم ساماندهی صحیح و اصولی این اماکن و متصدیان جمعه بازار ، برنامه ریزی اصولی ، کیفی و مناسب در جهت بهبود زیرساخت ها و بسترهای اصلی ان در جهت بهبود وضعیت ظاهری اعلام کرد.
** بازار سنتی جویبار نیازمند برنامه ریزی کلان است
معاون فرماندار جویبار گفت که جمعه بازار این شهرستان به دلیل قدمت و تبلیغات گسترده ایی که دارد برغم همه تلاش های دامپزشکی و شبکه بهداشت برخی مسائل و حاشیه هایی را به وجود اورده است .
وی بیان کرد : راهکار باید در راستای پتانسیل و موقعیتی که در این شهرستان وجود دارد قابلیت اجرایی داشته باشد و تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته است که البته باید مهم ترین بحث در جمعه بازار که بحث جا و مکان است را باید پیش بینی کرد.
خسرو طالبی گفت که تصمیم گیری ها در خصوص جمعه بازار باید در راستای کمیته مدیریت جمعه بازار باشدتا همه مشکلات رفع شود.
در جمعه بازار جویبار حدود 600 نفر فروشنده وجود دارد که هر هفته به بساط کردن در این مکان می پردازند.
خبرنگار : مونا معینی کوچکسرائی ** انتشا ردهنده: محسن حسن نیا
7334/1899

اجتماعي

بازار

بهداشت

جويبار

بازار مشکلات جویبار بهداشتی منطقه تبدیل شهرستان ساماندهی محصولات بهداشت همچنین شهروندان اشاره شورای تاکنون راستای اقتصادی معاون اصولی بهبود برنامه گسترده خانوار خبرنگار تشدید نبودن اینکه اکنون اجناس مساله تاکید حاشیه