مازندشورا: مهدی مستشرق روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : مردم مازندران خطه علویان در اعیاد قربان به ویژه عید غدیر رسوم و سنت های ویژه این ایام را اجرا می کردند که در گذر زمانه برخی از این رسوم رنگ باختند و فراموش شدند .
وی از اطعام دهی عمومی به ویژه اقشار مستمند و دید و بازدید از سادات به عنوان بخشی از این آداب و سنت های قدیمی مازندران نام برد و ادامه داد : در برنامه ریزی امسال ستاد غدیر مازندران به این رسوم توجه ویژه تری شده است .
معاون هماهنگ کننده بنیاد غدیر مازندران اضافه کرد : این بنیاد با همکاری های مالی سازمان ها ، نهادها و خیران رسم دیرینه اطعام دهی همگانی را در تعدادی از مساجد و حسینیه های استان را انجام می دهد .
وی همچنین از پیاده کردن شیوه مولا علی (ع) و سرکشی شبانه و ناشناس با حضور در منازل فقرا و دستگیری آنان به عنوان بخش دیگری از برنامه های امسال ستاد غدیر مازندران نام برد و ادامه داد : تلاش می شود تا با اجرای این برنامه ها سیره و رفتار این امام همام در جامعه ماندگار بماند .
مستشرق به اهتمام و تلاش ویژه و خاص تر ستاد غدیر مازندران برای اجرای دوباره برخی برنامه ها که در یک دهه اخیر متوقف ماندند ، خبرداد و گفت : جشن ' عقد اخوت ' که سالها قبل به همت بنیاد غدیر در استان برگزار می شد امسال بعد از سالها وقفه دوباره از سر گرفته می شود .
وی افزود : با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی مازندران در تعدادی از مساجد شهری و روستایی این جشن با حضور آحاد مردم برگزار می شود .
معاونت هماهنگ کننده بنیاد غدیر مازندران گفت : برگزاری این جشن که برگرفته از عقد اخوت تاریخی روز غدیر است در ترویج تفاهم و یکدلی در جامعه برای رفع مشکلات اجتماعی تاثیر خواهد داشت .
وی که برگزاری همایش استانی غدیر شناسی در مازندران با تجلیل از سالها تلاش یکی از مفسران مازندرانی نهج البلاغه دانست ، ادامه داد : این مراسم که 14شهریور امسال با حضور اساتید و کارشناسان علمی و حوزوی در خصوص غدیر برگزار و از خانواده حجت الاسلام دشتی مفسر نهج البلاغه قدردانی می شود .
مستشرق که گستره برنامه های دهه امامت در مازندران را برای تمامی سنین و اقشار جامعه دانست ، اعلام کرد : برای این منظور با همکاری نهادهای مختلف از جمله کتابخانه های عمومی ، ورزش و جوانان ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، کانون پرورش فکری و کودکان و حوزه های علمیه برنامه ها اجرا می شود .
وی عضویت رایگان سادات در کتابخانه های عمومی ، کارگاه غدیر شناسی ، برگزاری مسابقه علمی پیرامون غدیر با عنوان 'پرتوی از غدیر ' و ' علی از دیدگاه علی ' ، نمایشگاه کتاب ، بازسازی واقعه غدیر ، مسابقات ورزشی ، برنامه های فرهنگی و هنری اعم از نقاشی ، خوشنویسی ، قصه گویی ، کارت پستال ، سفالگری ، بیان روایات و احادیث از جمله برنامه هایی نام برد که در دهه امامت برگزار می شود .
نهم تا 18 شهریور فاصله زمانی عید قربان تا عید غدیر با عنوان دهه امامت و ولایت نامگذاری شده است که براساس روز شمار ستاد بین المللی غدیر برنامه ها در استان اجرا می شود .
بنیاد غدیر مازندران با بیش از 2 دهه فعالیت به ریاست نماینده ولی فقیه در استان با همکاری سازمان ها و نهادهای عضو از جمله دفتر نماینده ولی فقیه ، سپاه کربلا ، سازمان تبلیغات اسلامی ، حوزه های علمیه ، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ، اصناف ، شهرداری ، بازاریان ، ستاد جوانان ساری ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، حوزه هنری و معاونت عقیدتی نیروی انتظامی برنامه ریزی و اجرای برنامه ها را در دهه ولایت و امامت را انجام می دهد .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
2096/1899
اجتماعي
بنياد غدير
احياي سنت ها
مازندران