انتخاب درست؛ ازدواج آسان

مازندشورا: این روزها آرامش حقیقی انسان در میان هیاهوی زندگی گم شده‌است. آرامشی که می‌تواند با انتخاب همسفری مناسب، وجود انسان را فرا گیرد و زندگانیش را مملو از امید کند. اما مشکلات متعددی همچون بیکاری و نداشتن مسکن مناسب، مانعی شده‌است برای ازدواج آسان جوانان و سن ازدواج آنان را افزایش داده‌است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، زندگی در میان تمام مشغله‌های روزمره، انسان را از خودِ حقیقیش دور می‌کند و روی زیبای زندگی را از او می‌پوشاند، تمام دغدغه‌های بشر، تنها با آرامشی که وجودش را فرا می‌گیرد، تسلی می‌یابد و رنگ حیات به زندگانیش می‌بخشد.

انتخاب یار و همسفری همیشگی در این مسیر، می‌تواند انگیزه‌ای دوچندان به فرد ببخشد و فردایی روشن را به او نوید دهد، شاید ازدواج و انتخاب شریک زندگی برای هر فردی، مهمترین تصمیم زندگی او باشد و تغییراتی بزرگ در آینده او پدید آورد.

گاهی یک تصمیم غلط، آینده‌ای تاریک را رقم می‌زند و سعادتی که باید از زندگی در این دنیا، نصیب فرد شود، به ورطه نابودی سپرده می‌شود، از طرفی انتخابی عاقلانه و درست نیز می‌تواند درخششی بزرگ در طول زندگی یک فرد به وجود آورد و نور امید را در وجودش متبلور کند.

ازدواج یکی از دغدغه‌هایی است که این روزها اکثر جوانان به دلیل مشکلاتی چون بیکاری، نداشتن درآمد مناسب، فقدان مسکن و ... از آن اِبا دارند و ترس از تشکیل خانواده و افزایش مسؤولیت مانعی می‌شود تا  از ازدواج، دوری کنند.

تمام این مشکلات و افزایش مخارج زندگی بهانه‌ای می‌شود تا سن ازدواج افزایش یابد و به دنبال آن در سنین بالا، توقعات افراد نیز بالا خواهد رفت و انتخاب همسر نیز دشوارتر می‌شود.

دفتر اطلاعات آمار و جمعیت ثبت احوال در آماری که در سال 1395 بیان کرد، آمار افراد مجرد بالای سن متعارف تا قبل از 50 سالگی را یک میلیون و 300 هزار نفر دانست که تاکنون هرگز ازدواج نکرده‌اند، آماری که تا حدودی نشان‌دهنده کم‌رغبتی افراد نسبت به ازدواج است.

این روزها آرامش جوانان در لبه پرتگاهی در حال حرکت است که هر لحظه امکان دارد به اعماق آن سقوط کند و طناب افسردگی را بر گردن آنان بیاویزد.

وجود یاری که هم‌مسیر زندگی فرد باشد و او را برای رسیدن به اهدافش یاری کند، می‌تواند همان آرامشی باشد که این روزها کمتر به چشم می‌آید، شاید مسبب اصلی این مشکلات، فرهنگ غلطی است که بین مردم رواج یافته‌است، فرهنگی که به اشتباه به انتخابی درست تعبیر می‌شود.

همان‌گونه که پیامبر(ص) در خصوص ازدواج فرموده‌اند: «درهاى رحمت آسمانى در چهار وقت گشوده مى‏شود:۱- هنگام بارش باران۲- زمانى که فرزند به چهره پدر و مادرش می‌نگرد۳- هنگام گشوده شدن در کعبه۴- هنگام برپایى مراسم عقد و عروسى.»

انتخاب فردی با درآمد بالا و شرایط اقتصادی بسیار مناسب، تنها یک مانع‌تراشی است که از طرف خانواده‌ها برای ازدواج فرزندان رقم می‌خورد.

همان‌طور که مقام معظم رهبری بر ازدواج آسان تأکید دارند و گسترش آن در جامعه را از ضروریات می‌دانند.

هر فردی باید با توجه به سطح زندگی خود، همسر مناسبی را برگزیند، انتخابی که الویت‌های اصلی و حقیقی در آن بدرخشد و حواشی زندگی، جای اصول را نگیرد.

این باور که اعتقادات و شخصیت فرد، الویت اصلی برای انتخاب شریک زندگی است، این‌روزها آن‌قدر کم‌رنگ شده‌است که از طرف بسیاری از افراد به سخره گرفته‌می‌شود، فرهنگی که علاوه بر خانواده‌ها، باید از مدارس به کودکان آموزش داده‌شود تا در وجود آن‌ها نهادینه‌ شود.

نقش رسانه‌ها را نیز در گسترش این فرهنگ نمی‌توان نادیده‌گرفت، دخالت رسانه در بهبود فرهنگ صحیح ازدواج و بیان اصول اصلی انتخاب درست، می‌تواند جامعه را به سمت آن سوق دهد.

همان‌طور که ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) تا حدی با توجه به رسوم آن زمان برگزار شد و حواشی و فرعیات در آن نقشی نداشت.

نیاز نیست برای ازدواج آسان از تمام سنت‌ها گذشت و چشم بر روی تمام رسوم بست، بلکه تنها با کمی مسامحه و جایگزینی اصول به جای فرعیات، می‌توان زیباتر زیست و آرامشی آسمانی را به زندگی دنیایی هدیه داد.

انتهای پیام /86047/ع

ازدواج زندگی افراد می‌تواند فرهنگ هنگام روزها افزایش آرامشی انتخابی خانواده‌ها فرعیات همان‌طور گسترش جامعه گشوده حواشی وجودش دارند مناسب درآمد مشکلات تصمیم جوانان آماری فرهنگی