افزایش ظرفیت ذخیره آب با لایروبی و بازسازی آببندان های مازندران

مازندشورا: ساری- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به وجود 800قطعه آببندان با 17 هزار هکتار وسعت در استان اشاره کرد و گفت: با لایروبی ، بازسازی و تقویت آببندان ها ،می توانیم تا با به ثمر رسیدن سد های در دست احداث ، کمبود منابع آبی زمین های زراعی و باغی استان را جبران کنیم.

مازندشورا: دلاور حیدر پور دوشنبه شب در شورای هماهنگی جهاد کشاورزی مازندران که با حضور معاون مدیریت و منابع انسانی وزیر جهاد کشاورزی در محل موسسه فرهنگی و ورزشی وزارت کشاورزی واقع در فرح آباد ساری افزود: اصلاح و لایروبی آببندان ها در برنامه 2 ساله در صورت تامین منابع مالی به اتمام خواهد رسید.
وی توضیح داد: از آنجایی که در حال حاضر ظرفیت نگهداری آب آببندان های موجود استان 345 میلیون متر مکعب است،به طور یقین با اتمام عملیات لایروبی و باز سازی ،ظرفیت ذخیره آب به حدود 2 برابر افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه 300میلیارد ریال در سفر هیات دولت یازدهم به مازندران برای اصلاح و لایروبی آببندان های استان تخصیص یافته است، گفت: تاکنون 80میلیارد ریال از این اعتبار پرداخت شد و عملیات لایروبی و باز سازی چند قطعه از آببندان های استان نیز در حال اجرا است.
وی با اشاره به این نکته که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سرمایه گذاری مهار و ذخیره سازی آب در مازندران کم شده است ، بیان داشت: متوسط ذخیره سازی آب سطحی در مازندران کمتر از 10 درصد است.
وی به اهمیت دستیابی صرفه جویی 30 درصدی با مدیریت آب کشاورزی در فعالیت برنجکاری اشاره کرد و بیان داشت: به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی دولت یازدهم برنجکاری در استان های مازندران و گیلان را به صورت جدی تحت حمایت قرار داده است.
**لزوم کاهش سود تسهیلات بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که کاهش سود تسهیلات بخش کشاورزی برای سرمایه گذاری ،رونق تولید و افزایش بهره وری ضروری است.
وی با اشاره به این نکته که هر چند سود تسهیلات بخش کشاورزی با تلاش دولت تدبیر و امید از 18درصد به 15درصد کاهش یافته است، در عین حال ،اظهار داشت: با توجه به بالا بودن هزینه تولید ، توقع داریم تا این سود به زیر 10 درصد برسد.
وی همچنین به اهمیت آموزش و ایجاد امکانات برای نیروهای جدید مراکز خدمات کشاورزی استان مازندران اشاره کرد و گفت:
کمبود نقدینگی در کشاورزی معضل مزمنی شد که مانع بهره گیری از ظرفیت های تولیدی شده است.
حیدر پور قیمت تمام شده تولیدات محصولات کشاورزی مازندران را بالا دانست و گفت: علاوه بر مشکلات نبود پایانه صادراتی و صنایع مدرن بسته بندی ، صادر کننده متخصص و عمده کشاورزی در مازندران نیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: شرکت های تجاری کشورهای مختلف دنیا از جمله کشورهای حاشیه دریای خزر و CIS،متقاضی محصولات کشاورزی مازندران از جمله پرتقال، کیوی ، مرغ و آبزیان ، گل و گیاه به مقدار زیاد هستند ، اما چنین صادر کننده عمده در استان وجود ندارد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899

اقتصاد

كشاورزي

لايروبي آببندان

مازندران

کشاورزی مازندران استان آببندان لایروبی اشاره ظرفیت ذخیره افزایش تسهیلات برنجکاری اهمیت ندارد کشورهای گذاری کننده محصولات تولید عملیات وزارت منابع مدیریت اصلاح اتمام یافته یازدهم سرمایه