مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، کامران اصغری امروز در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: هفته دولت فرصت بسیار خوبی است تا اقدامات و دستاوردهای دستگاههای اجرایی برای مردم استان تشریح شود البته پیرو منویات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری این مهم باید بهصورت همیشگی باشد.
وی با بیان اینکه حوزه مدیریت روابط کار در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از تخصصیترین بخشها محسوب میشود، افزود: این حوزه مسؤولیت روابط کار، بازرسی کار، تشکلهای کارگری و کارفرمایی، حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری و رسیدگی به مشاغل سخت و زیانآور را در استان برعهده دارد که بهدلیل تخصصی بودن و داشتن ارباب رجوع بسیار زیاد، کار در این حوزه بسیار سخت است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران بیان کرد: با همه سختی کار در این حوزه، با تلاش شبانهروزی مدیر و همکاران این معاونت، در سالهای اخیر موفق به کسب 100 امتیاز کامل از شاخصهای اختصاصی و حضور در رتبههای ممتاز در سطح کشور شدیم که بسیار جای تقدیر دارد.
این مسؤول در مورد بخش روابط کار گفت: ارتقای سطح کیفی آرای صادره در هیأت تشخیص و حل اختلاف و صدور دادنامهها با استدلال و استنادات لازم قانونی و توجه ویژه به بحث آموزش هیأتها موجب شده ک درصد اعتراضی به آرای صادره بهطور محسوسی کاهش یابد.
اصغری تصریح کرد: میانگین مدت زمان رسیدگی در هیأتهای تشخیص و حل اختلاف نیز به ترتیب 22 و 29 روز بوده که با زحمات بیوقفه همکاران پایینتر از میانگین کشوری است.
وی ادامه داد: بیش از 30 درصد آراء در هیأتها بهصورت سازشی صادر میشود و طرفین وارد دعاوی نمیشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با تأکید بر ضرورت صیانت از نیروی کار در استان خاطرنشان کرد: تدبیر و پیگیریهای اداره حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری ادارهکل در بخش جنگل و معادن، موجب حفظ اشتغال کارگران شدیم که این تدابیر در مورد واحدهای مشکلدار ادامه دارد و بهدنبال بهبود فضای کسب و کار در استان هستیم.
اصغری توجه ویژه به تشکلهای کارگری و کارفرمایی را ضروری دانست و افزود: تأسیس و یا تجدید بیش از 500 تشکل کارگری و کارفرمایی نشان از توجه ویژه دولت تدبیر و امید به شرکای اجتماعی خود دارد، در واقع باید بگوییم سهجانبهگرایی در رأس امور قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین در این حوزه شاهد افزایش چندبرابری میزان آموزش تشکلها و مراجع حل اختلاف با موضوع قوانین کار و تأمین اجتماعی و ... در این دولت بودهایم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران اظهار کرد: در بخش بازرسی کار اجرای طرحهائی از قبیل آموزش ایمنی مهندسان ناظر و کارگران ساختمانی، افزایش کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار در کارگاهها، اجرای مدل خود بازرسی درون کارگاهی و استقرار مسؤولان ایمنی در کارگاهها، بازدید هدفمند از کارگاههای پرخطر، اجرای آئیننامه ایمنی امور پیمانکاران و بررسی صلاحیت ایمنی و صدور گواهینامه ایمنی که همه این طرحها با هدف افزایش سطح ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار در سطح استان است.
اصغری با تأکید بر ضرورت بازدید هدفمند از کارگاههای پرخطر، افزود: این بازدیدها بهصورت مستمر بهویژه در معادن در حال انجام بوده و تاکنون دو معدن ناایمن طبق ماده 105 قانون کار پلمب شدند.
وی ادامه داد: از اثرات اجرای این طرحها در استان کاهش سالانه حوادث ناشی از کار است و در سطح کشور استان مازندران در این زمینه جزو برترینها محسوب میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به بررسی بیش از 40 هزار تقاضای مشاغل سخت و زیانآور در کمیتههای بدوی و تجدید نظر در دولت یازدهم یادآور شد: کمیتههای استانی بررسی درخواستها با حضور پنج نماینده از قبیل مدیرکل کار، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل تأمین اجتماعی و نمایندگان کارگران و کارفرمایان کارها با وجود حجم بالای درخواستهای رسیده در قسمت سخت و زیانآور بهصورت دقیق ، شفاف و به روز انجام میشود که امکان تخلف در آن به صفر رسیده است.
اصغری ادامه داد: این امر موجب شده تا تنها 5 درصد آرای صادره کمیته بدوی مورد اعتراض قرار گیرد و حتی یک رای صادره در دیوان عدالت اداری نقض یا ابطال نشده که این خود نشان از اجرای عدالت در این زمینه دارد.
انتهای پیام/86034/ح