مازندشورا: علیاصغر میرزایی امروز در شهرستام ساری، درباره نقش برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری نظیر جشنواره "نوجوان سالم" در کاهش آسیب های اجتماعی، اظهار کرد: افیون خانمانسوز مصرف مواد مخدر یکی از معضلات اساسی و بحران بزرگ جوامع امروزی است که شیوع و گسترش آن در جوامع، مانع رشد و توسعه آن میشود.
وی افزود: جشنواره نوجوان سالم فعالیتهای پیشگیرانه در محیطهای آموزشی است که با توجه به اینکه بیشترین مخاطبان آسیبهای ناشی از مواد مخدر نوجوانان و جوانان هستند باید مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه آشنایی دانشآموزان با مباحث مختلف حوزه اعتیاد و اثرات شوم مصرف در قالب خلق آثارهنری میتواند اثر ماندگارتری بر ذهن و روح دانش آموزان بگذارد، گفت: با ارتقای آموزشها و آگاهی بخشی، مصونیت فرهنگی و اجتماعی محقق میشود علاوه بر اینکه در این هدف مهم نقش خانواده و مدرسه برجسته و پررنگتر است.
میرزایی با اشاره به اینکه نظام آموزش و پرورش بهعنوان نخستین نهاد اثرگذار در نهادینه کردن آموزش در بین دانشآموزان است، افزود: در عین حال آنچه که بهعنوان آموزشهای پیشگیرانه در مواجهه با آسیبهای اجتماعی ازجمله اعتیاد به دانشآموزان ارائه میشود باید در سطح خانواده و مدرسه در امتداد و مکمل هم باشند.
وی اظهار کرد: تا قبل از این همه اقداماتی که در حوزه فرهنگی و پیشگیری در مدارس و دانشگاهها انجام میشد در قالب برنامه تعریف شده نبود و بسیاری از موضوعات مغفول و ناگفته میماند؛ اما در حال حاضر و در دولت تدبیر و امید براساس منویات مقام معظم رهبری و بهمنظور کاهش آسیبهای اجتماعی به موضوع اعتیاد توجه جدی شده و حتی در برنامه ششم توسعه برای آن هدفگذاری شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران خاطرنشان کرد: کاهش پنج درصدی اعتیاد در هر سال و در مدت پنج سال برنامه ششم، گام مهمی است که دولت بنا دارد با اجرای برنامههای مختلف و آموزشهای گستره آن را محقق کند.
میرزایی یادآور شد: این برنامهها و آموزشها مدارس و دانشگاهها را هم در بر میگیرد و همچنین از امسال آموزش والدین و مربیان آنان آغاز و بستههای استاندارد آموزشهای پیشگیری از اعتیاد از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تدوین شده که با همکاری وزارت آموزش و پرورش این بستهها تخصصی و برای آموزش در اختیار مدارس استان قرار میگیرد.
86034/ج