مازندشورا: ساری - رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور میزان اعتبار بخش پیشگیری سازمان بهزیستی را ۸۰ میلیارد تومان و بسیار ناچیز برشمرد.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، فرید براتی دوشنبه شب در نشست تخصصی بهزیستی مازنردانمیزان اعتبار بخش پیشگیری با توجه به اینکه سازمان بهزیستی اصلی‌ترین نهاد پیشگیرانه کشور است را بسیار کم برشمرد و گفت: از یک هزار و هشتصد میلیارد تومان اعتبار بهزیستی، تنها ۸۰ میلیارد تومان آن اعتبار مرکز پیشگیری است.

رئیس مرکز توسعه پیشگری سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه پیشگیری داروی دردهای سازمان است، افزود: ما با همین اعتبار کم توانستیم کاری کنیم که از ورودی معاونت‌های دیگر کم کنیم.

براتی با بیان اینکه، در برنامه ششم توسعه، هم در احکام برنامه و هم احکام دائمی وظایفی بر عهده سازمان بهزیستی گذاشته شده، از جمله اصلی‌ترین این وظایف به پیشگیری اشاره کرد و افزود: پیشگیری درمان اعتیاد، طلاق، مشکلات ژنتیک و غربالگری ژنتیک که ما با وزرات بهداشت همکار هستیم و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، سامانه رصد عوامل خطر و محافظت آسیب‌ها و معلولیت‌ها از جمله موارد هستند.

وی در رابطه با معاونت پیشگیری و درمان اعتیاد گفت: حدود دو میلیون و ۸۰۸ هزار مصرف‌کننده مستمر یا همان معتاد در کشور داریم و با درنظر گرفتن شیوع طول عمر و یک بار مصرف‌کننده‌ها، این آمار به ۴ میلیون می رسد.

رئیس مرکز توسعه پیشگری سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برنامه پیشگری ما نه تنها باید برای این چهار میلیون نفر که باید کل احاد جامعه را پوشش دهد، از جمله راهبردها به راهبرد دانش‌محوری، اجتماع‌محوری و مشارکت مردمی اشاره کرد.

براتی در رابطه با اجتماعی محوری گفت: این راهبرد یعنی خود اجتماع محلی وارد این بحث شوند و مسائل خود را مطرح و بررسی کنند، برنامه دهند و برای عملیاتی کردن برنامه اقدام کنند.

وی با بیان اینکه اگر بخش مردم نهاد، خیریه و خود مردم به صحنه نیاین،د ما نمی‌توانیم این بار سنگین را به مقصود برسانیم، گفت: در معاونت‌ها حدود ۲۱ هزار سازمان مردم نهاد با ما کار می‌کنند و در پیشگری از اعتیاد ۵ هزار موسسه مردم نهاد کوچک، در محله‌های شهری و روستایی، مدارس، دانشگاه‌ها، سربازخانه‌ها و محیط‌های کار فعالیت پیشگیری از مصرف مواد را انجام می‌دهند.

وی با تأکید بر رفع نقایص سیستم درمان، به وجود حدود یک هزار و ۳۰۰ کمپ (مراکز بهبود اقامتی)،  حدود ۱۷۰ دی.آی.سی و حدود ۸۰ سرپناه و فعال شدن ۲۱ مرکز تی.سی نخصصی و سطح بالا در امسال اشاره کرد و گفت: از میان سرپناه و مراکز دی.آی.سی، حدود ۹۰ مرکز خاص زنان مصرف کننده است.

رئیس مرکز توسعه پیشگری سازمان بهزیستی کشور همچنین از عدم نتایج ملموس و عملیاتی نشدن بیمه درمان اعتیاد با وجود پیگیری ابراز تأسف کرد.

پیشگیری بهزیستی پیشگری توسعه اینکه برنامه اعتیاد اعتبار درمان میلیون اشاره براتی راهبرد رابطه عملیاتی سرپناه مراکز اجتماعی اصلی‌ترین بسیار افزود احکام میلیارد تومان ژنتیک