مازندشورا: غلامرضا معافی روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته تعاون گفت : تاکنون تعداد 729 شرکت تعاونی در نوشهر به ثبت رسیده که از این تعداد 438 شرکت تعاونی غیرفعال و 9 شرکت تعاونی نیز منحل و بقیه نیز فعال هستند.
وی افزود : بر اساس بررسی های میدانی انجام شده از سوی کارشناسان یکی از علت های اصلی فعال نبودن این تعداد شرکت های تعاونی کمبود نقدینگی است.
معافی ، اختلافات میان اعضای شرکت های تعاونی و سوء مدیریت را از دیگر عوامل خارج شدن این تعداد شرکت تعاونی از چرخه فعالیت بیان کرد و با اظهار تاسف ادامه داد : اعضای این تعداد شرکت تعاونی بدنبال اهداف دیگری نظیر دریافت وام بانکی و هزینه ان در خارج از حوزه فعالیتشان بوده اند.
رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نوشهر با اشاره به مزیت فعالیت های گروهی در قالب شکل گیری شرکت تعاونی در شهرستان گفت : اگرچه قانون بخش تعاون اقتصاد در کشور در سال 1370 مصوب شد ولی هنوز غالب مردم از مزیت های این قانون آگاهی کافی ندارند و به تعبیری می توان مدعی شد فرهنگ تعاون هنوز بدرستی در جامعه نهادینه نشده است.
**سرمایه گذاری 12 میلیارد و 647 میلیون و 882 هزار ریالی تعاونی هادر نوشهر
رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نوشهر گفت : بابت ثبت حدود 282 شرکت تعاونی در این شهرستان 12 میلیارد و 647 میلیون و 882 هزار ریال در این شهرستان سرمایه گذاری شده است.
معافی افزود :با فعالیت این تعاونی ها زمینه اشتغال برای حدود سه هزار و 239 نفر فراهم شده است.
**تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای حل مشکلات شرکت های تعاونی
رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نوشهر گفت : درپی تحقق سیاست های دولت تدبیر و امید ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این شهرستان تشکیل و تعداد زیادی از شرکت های تعاونی که بنوعی دچار رکود بودند برای رفع مشکلاتشان به این ستاد سوق داده شدند.
معافی بدون ارائه آمار در این حوزه افزود : دولت با رویکرد تقویت بنیه مالی شرکت های تعاونی ، واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ سعی داشته تا با تشکیل این ستاد در جای جای کشور مشکل مراکز اشتغالزایی و تولیدی را حل کند.
رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نوشهر گفت : هم اکنون برخی از شرکت های تعاونی که بنوعی در ادامه فعالیشتان با مشکلات نقدیندگی مواجه بودند بیش از 10 میلیارد ریال تسهیلات از محل طرح بسته رونق تولید و اشتغال دولت تسهیلات دریافت کردند.
معافی ، تامین نیاز مصرف کنندگان تولیدی و توزیعی ، حمل و نقل ، خدمات ، صنعتی ، عمرانی ، سهام عدالت ،مسکن و مرز نشینان را جزو مهم ترین گرایش های شرکت های تعاونی در این شهرستان معرفی کرد.
وی همچنین با اشاره به برنامه های هفته تعاون گفت : عرضه محصولات تولیدی شرکت های تعاونی ، غبارروبی گلزار شهدا ، دیداربا امام جمعه ، نصب بنر با هدف آگاه سازی مردم از مزیت های شرکت تعاونی از مهم ترین برنامه های هفته تعاون در این شهرستان است.
11 شهریور تا 17 شهریور در تقویم رسمی کشور به عنوان هفته تعاون نامگذاری شده است.
خبرنگار: مهراب زکی پور کینجی **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
7078 /1602/1899
اقتصاد
هفته تعاون
مشكلات نقديندگي
نوشهر