از قابلیت‌های گردشگری تا درآمد 3 هزار میلیاردی حاصل از کشت لوبیا در تنکابن

مازندشورا: کشت لوبیا به‌ویژه لوبیا چیتی در سه‎هزار تنکابن قدمت بالایی دارد و سالانه مردمان این منطقه زیبا و گردشگری می‎توانند در صورت کشت اصولی، 3 هزار میلیارد تومان از بابت تولید این محصول درآمدزایی کنند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان تنکابن، دهستان سه‌هزار با ۴۵ روستا دارای قابلیت‌ها و جاذبه‌های کشاورزی، دامپروری، توریستی و گردشگری فراوانی است، این روستا‌های به دو دسته جنگلی و کوهستانی تقسیم می‌شوند که بازدید از هر کدام از آنها زیبایی خاص خود را دارد.

رودخانه پرآب سه‌هزار تنکابن مجموعه زیستی، طبیعی و کم‌نظیری در ایران است، این رودخانه از شاخه‌های اصلی رودخانه چشمه‌کیله است.

طول رودخانه سه‌هزار بیش از ۵۷ کیلومتر است که دورترین سرچشمه آن مربوط به منطقه سه‌هزار و از کوه‌های تخت سلیمان با ارتفاع بیش از ۴۶۰۰ متر از سطح دریا منشعب می‌شود، این رود پس از عبور از مسیر کوهستان به سوی دریای خزر جریان داشته ضمن آبیاری جلگه‌های حاصل‌خیز تنکابن وارد دریای خزر می‌شود.

* سابقه طولانی کشت لوبیا چیتی در سه‌هزار تنکابن

سطح وسیعی از باغات این دهستان به کشت گردو و فندق اختصاص داشته و اراضی زیر کشت لوبیا و سیب‌زمینی آن در حدود ۱۴۰ هکتار است.

کشت لوبیا چیتی ارگانیک در این منطقه سابقه طولانی داشته، از سال ۱۳۷۷ در اراضی جلگه‌ای و کوهستانی کشت می‌شد ولی از سال ۱۳۹۰ کشت این محصول در منطقه رونق خاصی گرفته و به میزان انبوه رسیده است.

با توجه به درآمد‌زدایی مطلوب و میزان اشتغالزایی بالا، کشت این محصول به‌عنوان طرح برتر اقتصاد مقاومتی برگزیده شده که این رویداد اثرات چشمگیری بر اقتصاد جامعه روستایی منطقه داشته است و نخستین جشنواره برداشت لوبیای چیتی ارگانیک در روستای سرن این دهستان برگزار شد.

در حاشیه برگزاری این جشنواره مدیر جهاد کشاورزی تنکابن اظهار کرد: یکی از کارهای آموزشی ترویجی که در سطح روستاها برای کشاورزان قابلیت اجرا دارد برگزاری جشنواره‌های برداشت محصول است و امروز نخستین جشنواره برداشت لوبیای سالم را در روستای سرن دهستان سه‌هزار بخش خرم‌آباد برگزار کردیم.

عقیل استادی با بیان اینکه در دهستان سه‌هزار بخش وسیعی از اراضی زراعی زیر کشت حبوبات لوبیا است، گفت: در منطقه سه‌هزار مساحتی بیش از ۱۴۰ هکتار لوبیا کشت می‌شود با متوسط عملکرد چهار الی پنج تن در هر هکتار است.

وی معرفی این محصول سالم در سطح منطقه و کشور را یکی از اهداف برگزاری جشنواره لوبیای ارگانیک دانست و تصریح کرد: اشتغالزایی و ایجاد درآمد مطلوب، جلوگیری از مهاجرت ساکنان مناطق روستایی به شهرها، شکوفایی اقتصاد خانوار روستایی، ایجاد شور و نشاط محلی، ایجاد همبستگی و وفاق بین روستاها، دانستن ارزش اقتصادی این محصول و تداوم محصول سالم و ارگانیک از دیگر اهداف این جشنواره است.

مدیر جهاد کشاورزی تنکابن به اثرات مثبت این محصول برای انسان اشاره کرد و گفت: از هر ۲۰۰ گرم لوبیا حدود ۷۰۰ کالری انرژی و انواع اسید‌های ضروری و غیر ضروری در آن وجود دارد و منبع غنی و سرشار از انواع ویتامین‌ها به‌ویژه ویتامین «ث» است.

* درآمد حدود 3 ‎هزار میلیاردی کشت لوبیا در سه‌هزار تنکابن

رئیس شورای شهر تنکابن با اشاره به اینکه شهرستان تنکابن با سه بخش مرکزی، نشا و خرم‌آباد توانمندی‌هایی در راستای تولیدات محصولات دارد و این محصولات با توجه به اقلیم متفاوت است، اظهار کرد: لوبیا یکی از محصولاتی است که ظرفیت بسیار زیادی را برای تولید در منطقه سه‌هزار دارد و می‌تواند در توان اقتصادی شهر و مردمی که در این منطقه زندگی می‌کنند، تاثیر‌گذار باشد.

علی‌رضا فلاحت‌کار تصریح کرد: مساحت زیر کشت این محصولات در مناطق روستایی یکی از بحث‌هایی است که بسیار می‌شود به آن پرداخت که برآورد درآمد آن قریب به سه‌هزار میلیارد تومان در سال است.

* ضرورت تداوم جشنواره‌ها در دهستان سه‌هزار

رئیس شورای شهر تنکابن با بیان اینکه لوبیا یکی از محصولات استراتژیک منطقه سه‌هزار است، افزود: جشنواره‌ها به شناخته شدن مناطق و در برندسازی مناطق کمک می‌کنند.

فلاحت‌کار با اشاره به اینکه شاید محصول شناخته‌شده این شهرستان کیوی و پرتقال یا ماهی‌های سردآبی و قزل‌آلا باشد، خاطرنشان کرد: میوه‌های جنگلی و گونه‌ها و محصولات مختلفی داریم که تا به حال روی آنها اصلاً کار نشده است.

وی یادآور شد: منابع دولتی محدود است و توسعه زمانی اتفاق می‌افتد که مردم به این باور برسند که خودشان تلاش بکنند.

رئیس شورای شهر تنکابن با تأکید بر اینکه این جشنواره‌ها باید تداوم داشته باشند و در فصل‌های مختلف باید جشنواره‌های منطقه افزایش پیدا کند، گفت: این جشنواره‌ها به پویایی اقتصاد منطقه سه‌هزار کمک کرده و چرخه‌های مالی منطقه افزایش پیدا می‌کند.

* برداشت 5 تن لوبیا در هر هکتار

یکی از کشاورزان روستای سرن به خبرنگار فارس گفت: حدود 5 تن لوبیا در هر هکتار برداشت می‌کنیم و زمانی که سالی پُرباران باشد این مقدار بیشتر می‌شود.

 گل‌علی شلفی اظهار کرد: از زمانی که کارهای ترویجی انجام توسط جهاد کشاورزی در روستا آغاز شده است؛ محصولات و درآمدزایی‎ها نیز بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه از زمانی که لوبیا کاشته‌ایم به لحاظ اقتصادی صرفه بیشتر و قابل توجه‌تر است، گفت: اگر سیستم آبیاری بهتر شود می‌توانیم محصولات بیشتری داشته باشیم.

به گزارش فارس، نخستین جشنواره لوبیای ارگانیک در سه‌هزار تنکابن با برپایی نمایشگاه صنایع دستی، مواد غذایی محلی و برنامه‌های شاد و سنتی همراه بوده است.

۸۶۰۴۳/ع

سه‌هزار تنکابن لوبیا منطقه محصول محصولات جشنواره ارگانیک دهستان اینکه هکتار برداشت لوبیای مناطق نخستین روستایی اقتصاد رودخانه درآمد کشاورزی زمانی جشنواره‌ها ایجاد گزارش اظهار برگزاری روستای تداوم اقتصادی اراضی شورای شهرستان شورا بیشتر اشاره اهداف افزایش تصریح بسیار انواع ضروری خرم‌آباد فلاحت‌کار اثرات دریای آبیاری سابقه طولانی کوهستانی جنگلی گردشگری میلیاردی روستا وسیعی میزان ترویجی روستاها کشاورزان کارهای گفت‌وگو مطلوب اشتغالزایی برگزار جشنواره‌های