«تئاتر» هنر مظلومی است/ حمایت نشدن از هنر نمایش

مازندشورا: ساری - کارگردان نمایش «امپرسیون؛ جیغ بنفش» با بیان اینکه تئاتر هنر مظلومی است، بر ضرورت توجه هنرمندان به انتقال تجربه بین گروه‌ها در جشنواره‌های تئاتری تأکید کرد.

مازندشورا:فرهاد عرب در حاشیه جشنواره تئاتر مازندارن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر این باورم که تئاتر هنر مظلومی است و برای رفع این مظلومیت باید خودمان دست به دست هم دهیم.

وی با بیان این‌که باید تلاش کنیم که جشنواره‌ای با شکوه برگزار شود، افزود: جشنواره از بیرون و داخل دو نمای متفاوت دارد، نمای بیرونی جشنواره رقابت است، اما از درون نباید نگاه ما صرفا رقابتی باشد، بلکه جشنی برای تبادل تجربه‌هاست و باورم این است که این 7 اثر باید راه‌های انتقال تجارب و ایده‌ها باشند و کمک کنند که ارتباط‌مان با هم بیشتر شود.

این هنرمند تئاتر ضمن قدردانی از اعضای ستاد برگزاری جشنواره، تصریح کرد: من و اعضای گروهم تمام تلاش و توان‌مان را به کار می‌گیریم که در کنار اجرایی خوب و قوی، روابطی پایدار را نیز ایجاد کنیم و تعامل خوبی به هنرمندان داشته باشیم.

ساعت گرگ و میش» به نویسندگی و کارگردانی رضا امیرصالحی از گروه تئاتر ایرانشهر آمل در جشنواره حضور یافته است. این اثر، نمایشی با موضوع اجتماعی است و داستان یک خانواده مستاجر و رفت و آمد آن را با صاحبخانه روایت می‌کند. نقد و بررسی این نمایش با حضور مهدی رمضانی و رحیم ناظریان از ساعت 17:30 در سالن آمفی تئاتر حوزه هنری مازندران اجرا شد.

کارنامه جشنواره تئاتر مازندران قابل قبول است

رضا صالحی امیری کارگردان نمایش ساعت گرگ و میش پس از اجرای اثر گفت: جشنواره تئاتر استان در دوره‌های گذشته و تاکنون با توجه به امکانات موجود کارنامه قابل قبولی داشته است.

رضا امیرصالحی با اشاره به لزوم برگزاری جشنواره به عنوان بولتن معرفی آثار افزود: باتوجه به مهجوریت هنر تئاتر، برگزاری جشنواره‌ها برای شناساندن آثار تولیدی لازم است.

مرتضی صادقیان، سحر مشرفی، مجید شعاعی، نازلی عالیزاده، آیدین حق‌پناه و سینا یوسف‌نیا هنرپیشگان این نمایش هستند.

نبود حمایت از گروه های تئاتری

«نعیم صالحی» کارگردان نمایش مسلخ نیز اظهار کرد: معمولا گروه‌های راه یافته به بخش نهایی جشنواره‌ها، از زمان دریافت نتیجه بازبینی تا زمانی که باید در جشنواره روی صحنه بروند با استرس‌های زیادی مواجه هستند که عمده این استرس‌ها ناشی از نبود حمایت‌هاست.

وی افزود: انتظار داریم که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به مسئولان شهرستان‌های دارای نماینده در بخش نهایی جشنواره تأکید و یادآوری کند که در حد توان از گروه‌های راه یافته حمایت کنند تا دغدغه‌ای به جز اجرای نمایش نداشته باشند.

این هنرمند تئاتر مازندران به پراکندگی شهرستان‌های دارای نماینده در بخش نهایی اشاره کرد و گفت: خوشحالم که می‌بینم از مناطق مختلف استان گروه‌هایی به جشنواره راه یافتند. این پراکندگی به تئاتر استان کمک می‌کند.

یست و نهمین دوره جشنواره تئاتر مازندران صبح شنبه با حضور هفت گروه نمایشی از مناطق مختلف مازندران در ساری آغاز به کار کرد و بر اساس برنامه تعیین‌شده، نمایش «ساعت گرگ‌ومیش» به نویسندگی و کارگردانی رضا امیرصالحی از آمل قرار است از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه در سالن زنده‌یاد سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران روی صحنه برود و از ساعت ۱۳ نیز نقد و بررسی این نمایش در همین سالن برگزار می‌شود.

«امپرسیون؛ جیغ بنفش» نوشته پیام لاریان و به کارگردانی فرهاد عرب از بابل نیز ساعت ۱۶ در سالن شهید باغبانی حوزه هنری مازندران اجرا می‌شود و از ساعت ۱۸ نشست نقد و بررسی این نمایش آغاز می‌شود. اجرای نمایش «پلی از جنس شیشه» به نویسندگی نگار نادری و کارگردانی فرشته پیاده‌روحی از بابل هم ساعت ۲۰ در سالن زنده‌یاد سلمان هراتی آغاز می‌شود و پس‌ازآن نشست نقد و بررسی برگزار خواهد شد.

در روز دوم جشنواره نیز نمایش «سوپ بوقلمون» به نویسندگی سید امیر رستگار و کارگردانی سینا علیپور از بابلسر نخستین نمایش است که ساعت ۱۰:۳۰ در سالن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اجرا می‌شود. نشست نقد و بررسی این اثر نیز از ساعت ۱۳ در همین سالن آغاز می‌شود. «حقایقی درباره یک ماهی مرده» نوشته محمد چرمشیر به کارگردانی علی محمدی حاجی از بابل ساعت ۱۶ در سالن آمفی‌تئاتر حوزه هنری اجرا می‌شود و اهالی تئاتر از ساعت ۱۸ در همین سالن در نشست نقد و بررسی این اثر حضور خواهند یافت. سومین اجرای این روز از ساعت ۲۰ مربوط به نمایش «بر پدر هرچی دروغ‌گو لعنت» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا خسروی لرگانی از نوشهر است که ساعت ۲۰ در سالن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران روی صحنه می‌رود.

آخرین نمایش جشنواره، نمایش «مسلخ» است که به نویسندگی حامد جلالی فراهانی و کارگردانی نعیم صالحی از تنکابن به جشنواره راه‌یافته و قرار است از ساعت ۱۰:۳۰ در سالن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران روی صحنه برود. مراسم اختتامیه این جشنواره نیز از ساعت ۲۰ روز دوشنبه در سالن آمفی‌تئاتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران آغاز می‌شود.

دکتر قطب‌الدین صادقی، دکتر محمدحسین ناصر بخت و یوسف فخرایی به‌عنوان داوران بخش نهایی بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر مازندران انتخاب شدند.

جشنواره نمایش تئاتر مازندران کارگردانی بررسی ارشاد اداره فرهنگ اسلامی نویسندگی اجرای نهایی بابل افزود استان صالحی یافته حمایت امیرصالحی برگزاری برگزار آمفی‌تئاتر دارای شهرستان‌های نماینده مختلف زنده‌یاد مناطق سلمان هراتی پراکندگی نوشته کارنامه باورم باشند اظهار فرهاد گفتگو مظلومی هنرمند اعضای اشاره جشنواره‌ها کارگردان می‌کند نمایشی گروه‌های