ضرورت اختصاص مشوق‌های صادراتی برای مرکبات

مازندشورا: سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تخصیص مشو‌ های صادراتی برای صادرات مرکبات تاکید کرد و گفت: هر ساله هنگام برداشت مرکبات و زمانی که تولیدکننده باید به سود مناسب و درآمد اقتصادی خود فکر کند، شاهد تلاطم بازار و کاهش قیمت مرکبات هستیم که وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های مرتبط با تنظیم بازار باید از هم‌اکنون برای برون‌رفت از این مشکلات اقدام کنند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، علی‌محمد شاعری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 2.5 میلیون تن مرکبات در مازندران و حدود 4 میلیون تن در کشور تولید مرکبات داشته باشیم، اظهار کرد: حدود یک‌میلیون و 750 هزار تن در مازندران و 2 میلیون تن در کشور مربوط به تولید پرتقال است.

وی با تاکید بر برنامه‌ریزی مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای تنظیم و کنترل بازار مرکبات و تلاش برای صادرات این محصولات، تصریح کرد: با توجه به توان تولید با کیفیت مرکبات در کشور، متاسفانه سهم صادرات این محصول بسیار ناچیز است و همین موضوع باعث کاهش قیمت مرکبات در داخل کشور و برهم ریختن تنظیم بازار این محصول می شود و در این بین باغداران و تولیدکنندگان مرکبات با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد.

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی یکی از راهکارهای مهم در افزایش صادرات مرکبات را تخصیص مشوق‌های صادراتی برای صادرکنندگان این محصولات عنوان کرد و افزود: مرکبات ایران به دلیل نداشتن برند معتبر و فقدان پایانه های صادراتی محصولات کشاورزی جایگاه چندانی در سبد صادرات محصولات کشاورزی ندارد و این در حالی است که مرکبات ایران از بهترین و باکیفیت‌ترین مرکبات دنیاست.

 شاعری گفت: می توان به‌جای استفاده از مرکبات مصری و ترکیه‌ای برای پذیرایی زائران میلیونی اربعین حسینی، از میوه‌های سالم و باکیفیت ایرانی استفاده کرد که نقش مهمی در ترویج فرهنگ تازه خوری و عرضه این محصول خواهد داشت.

وی با بیان اینکه باید شبکه‌های سراسری توزیع مرکبات توسط تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و تعاونی روستایی در تمام شهرهای کشور شکل گیرد، بر توزیع مرکبات با کیفیت شمال در مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور که دسترسی به میوه تازه مرکبات ندارند تاکید کرد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: هر ساله هنگام برداشت مرکبات و زمانی که تولیدکننده باید به سود مناسب و درآمد اقتصادی خود فکر کند، شاهد تلاطم بازار و کاهش قیمت مرکبات هستیم که وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های مرتبط با تنظیم بازار باید از هم‌اکنون برای برون‌رفت از این مشکلات اقدام کنند.

وی واردات مرکبات را یکی از مواردی برشمرد که سال‌های گذشته باعث ناامیدی باغداران و برهم زدن نظم بازار شده بود و در حالی که بهترین، سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین مرکبات را در داخل کشور تولید می‌کنیم و حتی در مواردی مازاد تولید هم داریم، دلیل واردات جز در نظر گرفتن منافع وارد کنندگان و واسطه ها چه چیزی می‌تواند باشد؟

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقام معظم رهبری سال گذشته بر عدم واردات میوه به کشور تاکید کردند و وظیفه همه مسؤولان است که با تکیه بر تولید داخل در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تلاش بیشتری داشته باشند و از واردات میوه جلوگیری کرده و به هیچ عنوان اجازه واردات میوه را به کشور ندهند و تمام تلاش خود را برای صادرات انواع میوه بخصوص مرکبات داشته باشند تا منافع تولیدکننده تامین شود.

86031/ج

مرکبات کشاورزی تولید بازار صادرات واردات مازندران محصولات محصول تنظیم تاکید صادراتی میلیون توزیع بهترین استفاده جهاد کشاورزی باکیفیت‌ترین باشند مواردی گذشته منافع عنوان تولیدکننده کیفیت اظهار مسؤولان اینکه مشوق‌های کمیسیون وزارت سخنگوی شورای نماینده مشکلات باغداران اسلامی