مازندشورا:حجت الاسلام ناصر شکریان در نشست با خبرگزاری مهر با تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت امام حسین (ع) بابیان اینکه در بیان امام اهداف قیام آمده و امربهمعروف و نهی از منکر ازجمله اهداف بوده است گفت: آنقدر اینقدر فریضه پایگاه ویژه دارد که امام حسین (ع) شهید این راه محسوب میشود.
وی از امربهمعروف و نهی از منکر بهعنوان واجب فراموششده یادکرد و گفت: امربهمعروف و نهی از منکر فریضهای است که حاکمان را نیز شامل میشود و در طول تاریخ بنیعباس و امیه نسبت به کمرنگ کردن آن تلاش بسیار کرده است و متأسفانه این مسئله در جامعه تأثیر گذاشته و آنچنانکه بایدوشاید در جامعه جا نیفتاده است.
ای کاش سازمان امر به معروف و نهی از منکر راه اندازی می شد
وی با اشاره به اینکه عملاً در جامعه فریضه امربهمعروف و نهی از منکر صورت نمیگیرد، تصریح کرد: مسئولان باید در جامعه جایگاه ویژهای قائل شوند و ایکاش تصمیم بجای حضرت امام راحل مبنی بر راهاندازی سازمان و وزارتخانهای درزمینهٔ امربهمعروف و نهی از منکر عملی میشد و اگر این وزارتخانه راهاندازی میشد اکنون بسیاری از مشکلات را شاهد نبودیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با عنوان اینکه مسئولان اجرایی نیز بهایی آنچنانی برای فریضه امربهمعروف و نهی از منکر قائل نیستند افزود: مصوبات خوبی در این زمینهداریم ولی اجرایی نمیشود و باید انگیزه جدی برای اجرایی شدن وجود داشته باشد.
وی افزود: اگر مردم احساس کنند مسئولان جدی هستند برای اجرای فریضه امربهمعروف و نهی از منکر وارد عمل خواهند شد و اکنون این فریضه مظلوم واقعشده است.
وی اجرای فریضه امربهمعروف و نهی از منکر را وظیفه همگانی دانست و گفت: مسئولان باید از آمران به معروف و ناهیان از منکر دفاع کنند و نباید این افراد مورد تعقیب قرار شوند و باید نسبت به فرهنگسازی برای اجرای این فریضه اقدام شود.
وضعیت موجود هشداردهنده است
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با اشاره به اینکه قوانین بازدارنده کافی وجود ندارد بر لزوم احیای فریضه امربهمعروف و نهی از منکر در جامعه تأکید کرد و وضعیت موجود را هشداردهنده برشمرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران درباره شناسایی آسیبها و پیرایههای مذهبی در استان با عنوان اینکه برخی پیرایهها بهصورت ملی و کشوری به چشم میآید تصریح کرد: تعدادی از آسیبها از قبل مورد پایش و بررسی قرارگرفتهاند و باید نسبت به حذف آن اقدام شود.
حجتالاسلام ناصر شکریان بابیان اینکه دشمن تلاش دارد تا تأثیرگذاری جریان عاشورا را کمرنگ کند افزود: در طول تاریخ جریان کربلا اثرگذاری درزمینهٔ ظلمستیزی داشته است، ازاینرو دشمن درصدد تحریف آن است.
وی استفاده از برخی اشعار و سبک مداحیها را ازجمله پیرایهها برشمرد و گفت: در حال حاضر با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته و آموزش از طریق کانون مداحان و چاپ کتاب نسبت به کمرنگ شدن این پیرایه اقدام شده است.
اینکه عزاداری را به اطعام دهی بسنده کنیم نوعی تحریف است و باید در مجالس به سخنرانیهای مذهبی توجه اساسی شود
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با تأکید براینکه عزاداری نباید صرف به اطعام دهی خلاصه و بسنده شود گفت: اینکه عزاداری را به اطعام دهی بسنده کنیم نوعی تحریف است و باید در مجالس به سخنرانیهای مذهبی توجه اساسی شود.
وی همچنین تصریح کرد: اینکه سخنران کاری به مسائل کشور و نظام نداشته باشد و تنها به مسائل مذهبی بپردازد نوعی آسیب است که بخشی از آن هیئتهای امنا برمیگردد و این نوعی طرز تفکر که ریشه آن به شیعه انگلیسی برمیگردد و سکولار بوده، خطرناک است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران ادامه داد: همچنین شیعه انگلیسی تحریفی و تعبیری بنام حی علی العزا را به راه انداختهاند و این آسیب مقابل حی علی الصلوه است ازاینرو گفتیم بعد از غدیر باید میلاد امام موسی کاظم، روز مباهله و غیره برجسته شود.
وی قمهزنی را از دیگر آسیبهای مذهبی برشمرد و گفت: متأسفانه در دو شهرستان شرق و غرب استان این پیرایه بهصورت محدود وجود دارد درحالیکه باید جلوی آن گرفته و از سرایت آن جلوگیری شود.
شکریان، استفاده از ابزار و آلات موسیقی در عزاداریها را از آسیبهای مذهبی بیان کرد و خواستار جلوگیری از آن شود و گفت: افراطوتفریط در مراسمهای مذهبی و عزاداری آسیبهای خاص خود را دارد و باید به این مهم توجه ویژه شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از عزاداریها تا پاسی از شب ادامه مییابد که منجر به قضا شدن نماز صبح میشود، آن را آسیب دانست و گفت: باید فرهنگ سنتی و عزاداریهای اصیل را حفظ کنیم و مانع از بین رفتن آن شویم.
سبک های خاص و سنتی عزاداری در مازندران معرفی شود
وی معرفی عزاداریهای اصیل و بومی مازندران را مهم برشمرد و گفت: باید سبکهای خاص و سنتی عزاداری در استان شناسایی و به کشور معرفی شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران فرهنگسازی برای اقامه پرشور و متمرکز نماز ظهر عاشورا را امری مهم برشمرد و گفت: ما پیرو امام حسین (ع) هستیم و از شهرها خواستیم تا هریک نماز ظهر عاشورای متمرکز به امامت امامجمعه برگزار کنند و در ایام نماز، مراسمهای عزاداری تعطیل شود اما فرهنگسازی در این زمینه مهم است.
وی شمار مبلغان اعزامی را هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: شعار ما این است که در ایام محرم هیچ مسجدی بدون مبلغ نباشد و این طرح در ماه رمضان نیز اجراشده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران یکی از آسیبها تحمل نکردن جوانان از سوی هیئتهای امنا در مساجد بیان کرد و گفت: این امر سبب میشود تا شاهد برپایی چادرها و خیمههای عزاداری در خیابانها و معابر باشیم درحالیکه میتوان این مسئله را با هماهنگی هیئتامنا ساماندهی کرد.
شکریان، آرایشهای تاسوعایی و عاشورایی را از دیگر پیرایههای مذهبی برشمرد و گفت: برخی مواقع شاهد هستیم که بهصورت ساماندهی شده این طرح انجام میشود که مشکلات و آسیبهایی را درپی دارد.