مازندشورا:زمان رضااحمدی ظهر امروز در شهرستان ساری، اظهار کرد: برداشت انار از انارستانهای میانکاله همچون سالهای گذشته، از طریق تعاونیهای زیستمحیطی و سازمانهای مردمنهاد دهستان میانکاله با هماهنگی و نظارت اداره حفاظت محیط زیست بهشهر صورت میگیرد.
وی افزود: برداشت اصولی و خردمندانه انار از منطقه حفاظتشده میانکاله از سال 90 آغاز شده است که توسط افراد آموزشدیده انجام میشود تا کمترین خسارت به این ذخیرگاه زیستکره وارد شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر گفت: بهطور معمول، هر ساله حدود 600 نفر برای برداشت انار در میانکاله ساماندهی میشوند و خرید و فروش انار نیز در درب ورودی منطقه حفاظتشده صورت میگیرد.
این مسؤول بیان کرد: 12 هزار هکتار از وسعت 68 هزار و 800 هکتاری پناهگاه حیات وحش میانکاله پوشیده از جنگل انار است و با برنامهریزی انجامشده، تنها در 5 هزار هکتار از انارستانهای خارج از زون امن، برداشت این میوه انجام میشود و بر روی هر درختی نیز باید 30 درصد محصول جهت تغذیه حیات وحش منطقه باقی بماند.
رضااحمدی گفت: معمولاً زمان برداشت انار در میانکاله از نیمه دوم مهرماه است و در سالجاری نیز با برنامهریزی انجام شده، این زمان از 25 مهرماه بهمدت دو هفته است.
به گزارش فارس، تا پیش از سال 90 برداشت انار در منطقه حفاظتشده میانکاله با حضور جوامع محلی و افراد غیربومی صورت میگرفت که مشکلاتی چون شکار غیرمجاز، آتشسوزی و انباشت زباله را در پی داشته است اما از 6 سال گذشته تاکنون با ساماندهی خوبی که صورت گرفته، برداشت انار بهصورت اصولی و توسط افراد آموزشدیده انجام میگیرد که سالانه حدود 800 تن انار توسط تعاونیهای دهستان میانکاله برداشت و بهفروش میرسد، بخشی از این منابع درآمدی صرف خرید تجهیزات، پاکسازی و برگزاری کلاسهای آموزشی در میانکاله میشود.
86001/ع