مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، بارها و بارها بزرگان کشور در سخنرانیهای متفاوت بیان کردند که ما به آمریکا خوشبین نیستیم اما گوش شنوا کجاست؟
چیزی به جز پوپولیسم، از بزرگان دولت شنیده نشده، زمانیکه رهبر انقلاب فرمودند که حتی اگر مذاکره نتیجه دهد، باز هم تحریمها برنخواهد داشته شد، افرادی که در آن جلسه نزدیکترین فرد به رهبر انقلاب نشسته بودند و مخاطب حرفهای ایشان بودند در سخنرانیهای مختلف بیان داشتند که با به فرجام رسیدن برجام نه تنها تحریمهای هستهای، بلکه تمامی تحریمها برداشته خواهند شد.
اما با سخنرانی اخیر ترامپ نه تنها کل برجام به زیر سؤوال رفت، بلکه عزت تاریخی ایران هم به فنا رفت، ترامپ نخستین رئیسجمهور تاریخ آمریکا بود که خلیج فارس را خلیج عربی نامید که البته از نظر دولتمردان آمریکا تحریک کشورهای جهان سوم در مسیر راهبردی خود، کار درستی است.
اما اصل قضیه کجاست؟
چه شد که به این نقطه رسیدیم که برجامی که مهمترین دستاورد دولت در همه برنامههای انتخاباتی خود بود، اکنون به شوخی طنزی در دست تاکسیرانان کشیده شده؟ برجامی که مبنای مبارزه همیشگی دولت، با منتقدان خود که البته اگر به جهنم نروند و به دوستان شناسنامه بدهند، بود.
قرار بود با برجام نه تنها تحریمهای هستهای، بلکه تمامی تحریمها برداشته شود که البته بعد از چند وقت، رئیسجمهور حرفهایش به طرز جالبی دچار تغییر موضع اساسی شد! که چه کسی گفت که قرار است همه تحریمها برداشته شود؟
اشتباه نکنید! ما از اصل آمریکا باخبر هستیم، چون از تاریخ درس گرفتهایم تاریخی که 30 سال قبل امام گفت که آمریکا شیطان بزرگ است که البته نیازی به استناد به آیات قرآن نیست، بحث، به اصل مذاکرات است. اصلی که دیگر نمیدانیم به چه زبانی باید بیان میشد، که انجام ندهید.
بارها رهبر انقلاب فرمودند که ما خوشبین نیستیم، اما انجام دهید، تجربه خوبی خواهد شد؛ تجربهای که دستمایه اثبات پوپولیستگرایی دولتی شد که همواره دولت قبل را در هر جایی علت تمامی مشکلات میداند و بعید هم نیست که پس از افتضاح برجام نیز آنان دولت قبل را مسؤول شکست مذاکرات بدانند که البته تمامی غیرممکنها با دولت فعلی ممکن است.
از حقوق نجومی تا توهین به خبرنگاران متفاوت با ادعای عجیب نقدگرایی! اما بد نیست که پس از این خودخواهی و عدم گوش دادن به بزرگان کشور، برای ادب هم که شده اندکی عقب بنشینند و از داستان اینکه آمریکا از برجام میترسد، پایین بیایند.
همه بهخوبی از نفوذ هژمون (قدرت) برتر که آمریکا باشد، در جوامع بینالملل مختلف باخبر هستیم، اینکه هدف آمریکا از این کار چیست بماند، اما دفعه بعد برای مذاکره با کشوری که سالها است اکثریت کشورها را زیر دست خود دارد به حرفهای رهبر انقلاب توجه بیشتری شود.
هژمون برتر برخلاف ظاهر عوام پسندی که دارد، اگر نگوئیم که روی حداکثر کشورها تأثیر مستقیم دارد، تأثیر غیرمستقیمی بر حداقل کشورها چه به لحاظ اقتصادی چه سیاسی دارد.
در حال حاضر خیلی از کشورها به اقدام آمریکا معترض هستند، اما با گوشه چشمی از آمریکا تغییر موضع خواهند داد به دلیل اینکه آمریکا در هر جایگاهی و برای هر مذاکرهای از جنگ جهانی دوم به بعد، هژمون برتر بوده و خواهد بود پس این خیال باطلی است که بهتر است به آن دل نبندیم .
3141/