علت تلف‎شدن ماهی‎های نکارود مشخص نشد/نمونه ارسالی فریزشده بود

مازندشورا: مسؤول بخش اکولوژی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با بیان اینکه علت تلف‌شدن ماهی‌های نکارود مشخص نشده است، گفت: نمونه‌های ارسالی به این مرکز، فریزشده بودند و علائم ظاهری که بتوان به علت این موضوع پی برد نیز مشاهده نشده است.

مازندشورا:محمدعلی افرایی امروز در شهرستان ساری، درباره نتیجه نمونه‌برداری ماهیانی که 6 روز پیش در نکارود تلف شده بوند، اظهار کرد: نمونه ارسال‎شده به بخش اکولوژی دریای خزر، فریز شده بود و از نوع ماهی سفید رودخانه‌ای است که یک نوع ماهی خوش‎خوراک به‌حساب می‎آید.

وی افزود: علائم ظاهری بر روی بدن ماهی به‌گونه‌ای که بتوان علت آن را تشخیص داد، وجود نداشت، ضمن اینکه نباید نمونه به‎صورت فریز باشد.

مسؤول بخش اکولوژی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر گفت: همه چیز احتمال دارد و ممکن است برخی‌ها می‌خواستند ماهی‎ها را از طریق شوک الکتریکی یا الکتروفیشینگ صید کنند و یک لحظه تعداد زیادی ماهی روی آب آمدند و تلف شدند، از طرفی ممکن است حاصل هدایت سموم به رودخانه بوده باشد.

این مسؤول بیان کرد: در حدود هفت سال پیش، یک گله ماهی در لاریم و چپکرود تلف شدند و علت آن نیز استفاده از سموم در فصل کشاورزی بود که از طریق آب‌های زیرزمینی وارد این منطقه و منجر به تلف‌شدن تعداد زیادی از ماهی‌ها در لحظه شده بودند.

افرایی در پایان گفت: با توجه به ارائه نمونه فریز شده، در حال حاضر هیچ علتی را نمی‌توانیم برای مرگ ماهی‌ها عنوان کنیم و حتی اکنون نمونه‌برداری از آب نیز معقول نیست زیرا جریانات رودخانه‎ای دائم در حال تغییر بوده و زمان زیادی از موضوع گذشته است.

به گزارش فارس، در روز 18 مهرماه جاری، 2 هزار و 100 قطعه ماهی عمدتاً از نوع سفید رودخانه‌ای در رودخانه نکا تلف شدند و علت آن نیز به‎دلیل اقدام ناشیانه و ارسال غیراصولی نمونه به پژوهشکده اکولوژی دریای خزر(مرکز تحقیقات شیلات) مشخص نیست.

86001/ع

اکولوژی نمونه پژوهشکده دریای زیادی مسؤول رودخانه ماهی‌ها تعداد نمونه‌برداری نکارود افرایی رودخانه‌ای