مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با هدف تامین سلامت مردم و حفظ محیط زیست تصمیمات جدی در دومین نشست کارگروه سلامت و غذایی مازندران اخذ شد.
ربیع فلاحجلودار استاندار مازندران در دومین جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با اشاره به جایگاه مهم دستگاههای اجرایی در حوزه سلامت، امنیت غذایی، بهداشت و درمان و موضوعات زیست محیطی گفت: سلامت جامعه هیچ وقت مورد مصالحه و معامله قرار نمیگیرد و دستگاههای اجرایی با اجرای مصوبات کارگروه با جدیت در برابر تهدید کنندگان سلامت بایستند.
* ارتقاء سلامت آحاد جامعه هدف اصلی تشکیل کارگروه سلامت
سیدعباس موسوی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان نیز این نشست با اشاره به تعریف سلامت و اهمیت جایگاه کارگروه سلامت و امنیت غذایی در نیل رسیدن به اهداف ارتقاء سلامت آحاد جامعه، به نقش تاثیرگذار مدیران دستگاههای اجرایی در تدوین برنامه جامع سلامت استان و اجرای مصوبات این کارگروه اشاره کرد.
*اخذ تصمیمات جدی در راستای تامین سلامت مردم و حفظ محیط زیست استان
در ادامه این نشست موضوعاتی از قبیل بررسی تدوین برنامه جامع سلامت استان و حمایت طلبی و مشارکت دستگاههای اجرایی، بررسی وضعیت بهداشت محیط و تسریع در رتبهبندی مدارس غیر انتفاعی، بررسی مشکلات زیست محیطی ناشی از تخلیه فاضلاب و رسیدگی به وضعیت فاضلابکشها با تدوین برنامه اجرایی جهت ساماندهی آن، بررسی وضعیت ساماندهی آب شرب روستایی، گزارش اجرایی کالاهای آسیبرسان، برنامه تغییر و اصلاح الگوی تغذیه و ارائه گزارشی از اقدامات اجرایی ساماندهی سورتینگ مرکبات و مراکز بستهبندی برنج در سطح استان مطرح شد و موضوعات مهمی به تصویب رسید.
از موضوعات مهمی که به تصویب اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران رسید شناسنامهدار کردن کارگاههای بستهبندی برنج تا پایان سال توسط دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل است.
در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی مازندران ملزم شد تا از ابتدای سال آینده تمام تسهیلات مالی توسط این سازمان را به واحدهای بستهبندی که شناسه بهداشتی از معاونت غذا دارو دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل اخذ کرده باشند اعطاء کند.
همچنین پروانه بهرهبرداری و تمدید تمام کارگاههای برنج در سال 1396 بازبینی میشود و کارگاهاههای فاقد پروانه بهداشتی از سوی سازمان های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت به دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل معرفی شوند.
در همین رابطه سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت موظفند تا از سال 97 از عرضه برنج بدون شناسنامه جلوگیری کنند.
یکی دیگر از مصوبات مهم امروز کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران شناسنامهدار کردن کارگاههای توسط معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل تا پایان سال است.
در این خصوص مقرر شد تا سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نسبت به شناسایی سورتینگهای فاقد مجوز و برخورد قانونی با آنان اقدام کنند.
در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی موظف شد تا جهت ذخیره استراتژیک مرکبات از سورتینگهای دارای مجوز بهداشتی اقدام کند.
از دیگر مصوبات مهم مربوط به سلامت که مصوب شد میتوان به بررسی مشکلات زیست محیطی ناشی از تخلیه فاضلاب در سطح استان اشاره کرد که بنابر تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه مقرر شد نسبت به ساماندهی فاضلابکشها با پیگیری شرکت آب و فاضلاب شهری در سراسر استان اقدام شود.
همچنین سازمان جهاد کشاورزی و محیط زیست نظارت بیشتری را از رستورانها و اماکن بینراهی در راههای ارتباطی استان با استانهای دیگر در دستور کار خود قرار دهند تا از فعالیت اماکنی که موجب آلودهسازی آب رودخانهها میشوند جلوگیری کنند.
بررسی وضعیت ساماندهی آب شرب روستایی از دیگر موضوعات مهم این نشست بود که مقرر شد تا استانداری با ابلاغ به فرمانداران نسبت به تحویل فوری شبکه آبرسانی روستاهایی که شورایی اداره میشود به شرکت آب و فاضلاب اقدام کنند و در این خصوص مصوب شد 108 روستای دارای ریسک بالا تا پایان سال 1396 ساماندهی شوند.
در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل با هماهنگی آبفار روستایی نسبت به آموزش اعضای شوراها جهت اجرای صحیح بهرهبرداری از آب آشامیدنی مثل کلرزنی و... اقدام کنند.
پیگیری قانون ممنوعیت تبلیغات خدمات و کالاهای آسیبرسان به سلامت و ضرورت پاکسازی موارد تخلف در استان و همچنین طرح موضوع برنامه جامع سلامت استان و تکمیل شاخصهای تخصصی نیم رخ سلامت و پیشنهاد شاخصهای عمومی و تخصصی دستگاههای اجرایی جهت طرح در کارگروههای تخصصی از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه بررسی و تصویب شد.
86041/ع