مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، تفاهمنامه ساخت تئاتر شهر در آمل در جلسه ای که آبان ماه سال 94 با حضور شماری از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدیران استان مازندران و شهرستان آمل در محل فرمانداری آمل برگزار شد ، به امضای مسئولان وزارت ارشاد و مسئولان استان مازندران رسید.
در این تفاهم نامه مقرر شده که مجتمع فرهنگی - هنری امام خمینی (ره) آمل با ایجاد ساخت و بهسازی محل پلاتو ، استاندارد سازی سالن و مرمت اساسی ساختمان از سوی شهرداری و تجهیزات فنی سالن به لحاظ تخصصی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجموعه تئاتر شهر تبدیل شود.
اگر چه رسانه ای شدن این تفاهمنامه سبب خوشحالی اهالی فرهنگ و هنر مازندران بویژه شهرستان آمل شده بود ، ولی مسکوت گذاشتن آن با گذشت 2 سال این پرسش را برای آنان ایجاد کرده است که هدف امضای تفاهمنامه چه بوده است ؟
فعالان هنری شهرستان آمل که از کمبود سالن تمرینی و نبود امکانات حداقلی و حرفه ای انتقاد و گلایه دارند ، می گویند که با وجود ظرفیت های بسیار بالای هنری شهرستان ، متاسفانه فعالیت گروههای هنری با مشکلات و موانع زیادی در شهرستان مواجه است.
بررسی ها نشان می دهد اکنون فعالیت گروههای هنری آمل به حدی رسیده که گروهها باید هفته ها برای دستیابی به امکانات و تمران پشت نوبت قرار گیرند که این مشکل نارضایتی و گله مندی آنان را تشدید می کند.
بر اساس گزارش رسمی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل ، هم اکنون 16 گروه تئاتر در این شهرستان آمل فعالیت می کنند که تاکنون 6 گروه نامشان را در این اداره ثبت کرده اند.
براساس اعلام همین اداره ، پارسال 26 نمایش توسط هنرمندان مستعد شهرستان آمل اجرا شد که 18 اجرا صحنه ای بود و این تعداد در تاریخ این رشته در این شهرستان بی سابقه و رو به رشد بوده است.
تنها مجموعه در حال فعالیت به لحاظ قابل قبول با امکانات حداقلی مجتمع فرهنگی و هنری ولی عصر (عج) آمل است که با توجه به تعدد گروههای مختلف فرهنگی و هنری ، بهره مندی همزمان برای همه گروههای زیرمجموعه اداره فرهنگ وارشاد اسلامی امکان پذیرنیست.
ازسوی دیگر ، مجتمع فرهنگی و هنری امام خمینی (ره) وابسته به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل نیز به لحاظ نبود و کمبود امکانات مورد نیاز برای فعالیت های حرفه ای هنرمندان گروه های نمایشی و دیگر گروه ها مورد اسقبال واقع نمی شود.
** منتظر اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه از سوی شهرداری هستیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در باره مسکوت ماندن تفاهم نامه سه جانبه میان این اداره کل ، مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای اسلامی شهر و شهرداری آمل با گذشت 2 سال گفت که مصوبات شورا باید درکمیسیون انطباق شهرستان مصوب و پس از آن قابیلت اجرایی پیدا کند.
احد جاودانی افزود : اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم منتظر اجرایی شدن هرچه سریع تر این مصوبه و طی شدن فرایند قانونی آن است.
وی ادامه داد : هر زمانی که شهرداری آمل برابر مفاد تفاهم نامه و موارد درخواست شده وظایف مربوط به خودش را که ساخت و ساز و تعمیرات مورد نیاز برای ایجاد مکان های جدید گروههای نمایشی است ، انجام دهد ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی نیز برای تجهیز فنی و تخصصی آن بلافاصله اقدام خواهند کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت : توسعه سالن آمفی تئاتر ، محل اجرا ، کف ، سالن بلک باکس با ظرفیت حدود 100نفر ، جایگاه تئاتر خیابانی به ظرفیت 120 نفر ، سه جایگاه پلاتو ، اتاق گریم ، لباس ، انبار ، دکور و نگارخانه در مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی آمل برای تبدیل شدن به تئاتر شهر آمل پیش بینی و ایجاد خواهد شد.
جاودانی با بیان اینکه به طور دقیق هزینه هر یک از سه نهاد اکنون مشخص نیست و باید پس از مراحل ساخت و بازسازی ، برآورد کرد ، افزود : سهم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برای این طرح مهم زیرساختی بیش از 200 میلیون تومان است که برای تجهیز آن تامین اعتبار و اقدام خواهد کرد.
وی به قابلیت های بالای بخش فرهنگی و هنری شهرستان آمل اشاره کرد و گفت : شهرستان آمل از نظر رشد فعالیت های هنری از جمله تئاتر و هنرهای نمایشی ، قابلیت های فراوان و حرف های زیادی برای گفتن در سطح استان دارد و اجرایی شدن هرچه سریع تر مجموعه تئاتر شهر آمل ، خدمت بزرگی به جامعه هنری این شهرستان خواهد بود.
خبرنگار : مهدی غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7327/1654
فرهنگي
تئاتر شهر
مازندران
آمل