اختصاصی مازندشورا - سرویس شوراها: نرگس کمالی در گفتگو اختصاصی با مازندشورا درباره تاثیر کیفیت کاهش اعضا بر عملکرد شوراها، اظهار کرد: کاهش تعداد اعضا، مزایا و معایبی دارد که نیاز است با توجه به شرایط مورد بررسی قرار گیرد.
وی، به تغییرات پی در پی برخی قوانین انتقاد کرد و افزود: اعتقاد ما بر این است قوانین مجلس از چنان استحکامی برخوردار باشد که سالها کاربرد داشته باشد نه اینکه در انتخابات دور سوم شوراها، افزایش اعضا را مصوب کنند و در دور چهارم انتخابات، کاهش اعضا را.
تغییرات متوالی مصوبهها نشاندهنده آن است که طرحها کارشناسی نیست!
نماینده شورای استانها در شورای عالی استانها، تصریح کرد: این تغییرات متوالی نشاندهنده آن است که طرحها به اندازه کافی مورد مطالعه و بررسی قرار نمیگیرند که اینگونه موارد در شان مجلس بعنوان قوه مققنه کشور نیست.
کمالی، با اشاره به نظر گرفتن جایگاه شوراها در جامعه، بیان کرد: شورا از مرحله کودکی عبور کرده و در مرحله بلوغ قرار دارد بنابراین نیاز به حمایت جدی و نگاه بازتری دارد.
وی، احتمال تصویب مصوبات در زمانی کوتاه تر و تصمیمگیری آسانتر را تنها مزیت کاهش تعداد اعضای شورا دانست و گفت: با افزایش تعداد به دلیل اعضای بیشتر و وجود سلائق متعدد، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود اگرچه استفاده صحیح وعالمانه از نظرات و پیشنهادات افراد مختلف، میتواند به اتخاذ تصمیمات عاقلانهتری منجر شود.
نماینده شورای استانها در شورای عالی استانها، افزود: متاسفانه در شورای چهارم، مسائلی به وقوع پیوست که در شان شورا نبود چرا که شوراها در تیررس نگاه مردم هستند و مردم از نمایندگان خود انتظار خدمت و سازندگی دارند.
کاش بجای کاهش اعضا، به مسائلی چون مدیریت و آموزش شوراها تاکید میشد
کمالی، با بیان اینکه در نگاه کلی با طرح کاهش تعداد اعضا مخالف هستم، گفت: بجای کاهش اعضا، اگر در مسائلی چون مدیریت و آموزش تاکید میشد به اینکه اعضا اختیارات و امتیازات خود را بدانند مشکلات کمتری را شاهد بودیم. بنابراین انتظار ما این است تعداد به روال سابق باز گردد.
وی، با اشاره به روز شورا و سخنان رئیسجمهور، بیان کرد: در آن جلسه آقای روحانی قول انجام 2 موضوع را دادهاند که یکی بحث تدوین لایحه مدیریت یکپارچه شهری بود و دیگری بحث تعامل با شوراها و کمک به بودجه آنها بوده است.
تاکنون اقدامات دولت و مجلس کمتر در راستای حمایت از شورا بوده است
عضو شورای اسلامی مازندران، با اظهار اینکه شورا پس از پیروزی انقلاب به دلیل وقوع جنگ تحمیلی، کمتر مورد توجه قرار گرفت، افزود: شروع فعالیت جدی شوراها در دوران اصلاحات بوده و از آنجا که شوراها پارلمان محلی محسوب می شوند انتظار داریم هرچه جلوتر میرویم دولت و مجلس این نگاه را ارتقا دهند.
کمالی با بیان اینکه تاکنون اقدامات دولت و مجلس کمتر در راستای حمایت از شورا بوده است، که ناشی از 2 دلیل عمده است، گفت: دلیل نخست آن است که نمایندگان مجلس شوراها را رقیبان خود میدانند چون حدود 90 درصد نامزدهای انتخابات مجلس، از حداقل یک دوره فعالیت شورایی دارند.
وی، انجام تخلفات توسط برخی اعضای شوراها منتج به این می شود که این موارد را به همه شوراها نسبت داده شود در حالی که تخلفات در همه نهادها کم و بیش وجود دارد.
نمایندگان مجلس از ظرفیتهای شورای عالی استفاده بهینه کنند
نماینده شورای استانها در شورای عالی استانها، ادامه داد: انتظار ما از نمایندگان مجلس این است که از ظرفیتهای شورای عالی استفاده بهینه کنند به طرحهای آنها مدبرانه نگاه کنند چرا تمامی آنها برای رفع معضلات و مشکلات مردم است و در حالات کلی، از مجلس میخواهیم نگاه خود را به شوراها مثبت کند.
کمالی با اشاره به انتخابات پیش رو، از مردم خواست در شهرها و روستاها با دیدی باز منتخبین خود را انتخاب کنند.
بودجه و حقالجلسه شورا در روستا بسیار ناچیز است
وی، به مشکلات کار شوراها در روستاها اشاره کرد و گفت: بودجه و حقالجلسه آن ها بسیار ناچیز است در حالی که کار در روستاها دشوارتر است البته این موضوع را پیگیری کردیم و نگاه دولت به روستاها خیلی بهتر شد.
این مطلب در اولین شماره دو هفته نامه موثق (ششم تیرماه 1395) منتشر شده است