اختصاصی مازندشورا - سرویس شوراها: سید مقیم مقیمی، درباره تاثیر کاهش اعضای شورا در دوره آینده بر عملکرد و کیفیت کار این نهاد، اظهار کرد: کاهش اعضای شورا هم فوایدی دارد و هم معایبی، که با توجه به شرایط خاص آن، باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی، افزود: مهمترین کارکرد شورا از نظر بنده، وفاق و همدلی هست که متاسفانه در این دوره کمتر شاهد آن بودهایم که یکی از آن دلایل آن افزایش تعداد اعضای شورا بوده است.
وی، با بیان اینکه افزایش تعداد اعضای شوراها در این دوره موجب افزایش اختلافنظرها و چند دستگی در شوراها شده است، گفت: یکی از مشکلات این هست که با این افزایش، بودجه شوراها تغییری نکرد و وزارت کشور نیز در این زمینه همکاری لازم را انجام نداد چرا که انتظار میرفت با افزایش تعداد، بودجه نیز افزایش یابد.
نماینده شورای استان در شورای عالی استانها، تصریح کرد: شوراها از لحاظ بودجه به ویژه در کلانشهرها دچار مشکل شدند بنابراین کمتر شاهد تصمیمات و اقدامات زیربنایی بودهایم.
مقیمی، ادامه داد: از محاسن افزایش تعداد شورا، این بوده که افرادی از گروههای مختلف با تخصصهای گوناگون وارد شورا شدند در نتیجه اگر اتحاد و همکاری لازم اتفاق بیفتد و میزان بودجه نیز کافی باشد، میتواند اثرگذاری و کارکرد شورا را بیشتر کند.
وی، درباره برنامه دولت و مجلس برای تخصصیتر شدن شوراها، بیان کرد: متاسفانه هم دولت و هم مجلس در صدد کم کردن اختیارات شوراها و عدم ارائه قوانین لازم در جهت حمایت از این نهاد مردمی برآمدند.
نماینده شورای استان در شورای عالی استانها، افزود: دولت میگفت شهردار نیز باید از سوی مردم انتخاب شود که این امر موجب کاهش نقش شورا و سمبلیک شدن این نهاد میشودیا طرحی که دولت قبل (شهردار توسط هیات حل اختلاف متشکل از فرماندار، رئیس دادگستری و نمایندگان و ...) ارائه داده بود و مجلس به شدت با آن مخالف کرد.
مقیمی، انتخاب شهردار را تنها راه نشان دادن قدرت و خلاقیت شوراها به مردم دانست و گفت: به این ترتیب شهردار نیز برای جلب نظر مردم و اعضای شورا، سعی در ارائه خدمات بیشتر و با کیفیتتری میکند.
وی، با اشاره به برگزاری همایش ملی شوراها در روز شورا در تهران، اظهار کرد: پیرو فرمان تاریخی امام راحل در نهم اردیبهشت مبنی بر تشکیل شوراها، همه ساله این همایش در چنین روزی برگزار میشود و نظام شورایی (116 هزار نفره) نیز در سراسر کشور حتی در دورترین نقاط، با آرای مردم شکل میگیرد و این فرصتی برای تمامی دولتها، جهت رفع مشکلات مناطق مختلف است که از این نهاد کمک بگیرند.
نماینده شورای استان در شورای عالی استانها، در ادامه گفت: انتخابات هیئت رئیسه شورای استان در آبانماه و روسای شهرها در شهریور برگزار میشود.
مقیمی، به استفاده از نهاد شورا در تمامی انتخاباتهای کشور، اشاره کرد و گفت: از دولت و مجلس میخواهیم بیشتر از قبل، پشتیبان شوراها باشند تا خدمات بیشتری به مردم انجام شود و معضلات بزرگتری رفع شود.
وی، توجه دولت اصلاحات به نهاد مردمی شوراها را ستودنی خواند و افزود: در بین تمامی دولتهای پس از انقلاب، دولت اصلاحات، برای این نهاد ارزش خاصی قائل بوده و بیشترین توجه را داشته است.
این مطلب در اولین شماره دو هفته نامه موثق (ششم تیرماه 1395) منتشر شده است