بهره‌برداری از بار مازاد موجود در بستر رودخانه و گردشگری عامل درآمد پایدار شهرداری

اختصاصی مازندشورا: بحث اشتغال در این منطقه که مستقیما ملهم از کشاورزی و دامپروری می‌باشد بعلت بعد مسافت و صعوبت مسیر ارتباط جهت دسترسی به بازار هدف در شهرهای پایین دست با دشواری‌ها و ناپایداری فراوانی روبروست و همین امر صرفه اقتصادی فعالیت‌های یاد شده را با چالش جدی مواجه می‌نماید

اختصاصی مازندشورا: سرویس شهرداری ها: فرشاد اسدی متولد 1354 در شهر نور دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران و کارشناسی ارشد شهرسازی با سابقه 14 ساله در مناصب اجرایی شامل مدیر فنی بازیافت استان، شهردار بلده و همچنین مدیر اداره میراث فرهنگی شهرستان نور در حال خدمت است.

 

فرشاد اسدی پیرامون مشکلات و معضلات اساسی در شهر بلده در کفت و گوی اختصاصی با مازندشورا گفت: فقدان راه دسترسی مناسب به مرکز شهرستان و قطع ارتباط مستقیم با شهرستان نور در بازه زمانی 4 الی 6 ماهه فصل یخبندان، تمامی ابعاد زندگی شهروندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور مــثال بحث اشتغال در این منطقه که مستقیما ملهم از کشاورزی و دامپروری می‌باشد بعلت بعد مسافت و صعوبت مسیر ارتباط  جهت دسترسی به بازار هدف در شهرهای پایین دست  با دشواری‌ها و ناپایداری فراوانی روبروست و همین امر صرفه اقتصادی فعالیت‌های یاد شده را با چالش جدی مواجه می‌نماید که لزوم توجه و اهتمام ویژه مسئولین امر را در بحث زیرساخت راه و ترابری منطقه را می‌طلبد. البته موانعی همچون نبود شبکه گازرسانی و دشواری‌های مترتب به آن نیز گریبانگیر شهروندان بلده‌ای می‌باشد که در رتبه بعد قرار دارد.

وی در مورد راهکارهای حل این مشکل، گفت: به نظر بنده بهسازی راه موجود و اجرای یک تونل به طول 2 الی 3 کیلومتر می‌تواند این بخش را به منطقه میان‌بند متصل و از این طریق با عبور از محور آب‌پری اتصال مستقیم به مرکز شهرستان را به صورت مستمر در کل طول سال فراهم نماید که این مهم گره‌گشای مشکل اصلی یعنی نبود زیرساخت و راه مناسب در این شهر و بخش خواهد بود. همچنین استقرار و راه‌اندازی مخازن گاز LNG   به همراه شبکه گازرسانی مناسب و مجزا در منطقه با توجه به توپولوژی منطقه می‌تواند در بحث مشکل سوخت رسانی و گرمایش خانگی بسیار کارساز باشد. همه موارد یاد شده قطعا بحث اشتغال و رونق اقتصادی منطقه را نیز در پی خواهد داشت و سبب جلوگیری از ازدیاد مهاجرت از این شهر و بخش خواهد شد.

شهردار بلده با اشاره به منابع درآمدی شهرداری که مانند سایر شهرداری‌های کشور متکی به درآمدهای حاصل از عوارض تعیین شده بر خدمات شهری و احداث بنا می‌باشد، گفت: متاسفانه بعلت موانعی نظیر طولانی بودن فصل سرما و یخبندان و مهاجرت همه ساله جمعیت و پایین بودن آمار صدور پروانه ساختمانی و همچنین محرومیت و کم بضاعتی شهروندان، درآمدهای یاد شده بسیار اندک است.

وی اضافه کرد: به عنوان یک راهکار، برداشت بار مازاد حاصل از لایروبی رودخانه بلده و تبدیل آن به مصالح مرغوب می‌تواند منبع درآمد مناسب جهت انجام پروژه‌های عمرانی و خدمات شهری باشد.

در ادامه شهردار بلده با با اشاره به واقع شدن شهر بلده در زون حفاظت شده البرز مرکزی، گفت: شهرداری بلده در صدد است با ارائه راهکاری مناسب جهت برداشت و استفاده از این بار مازاد بدون وارد آمدن کوچکترین لطمه‌ای به محیط زیست و اکولوژی منطقه از این نعمت خدادادی جهت عمران و توسعه شهر و منطقه بهره‌برداری نماید که این مهم لزوم همکاری و مساعدت سایر ادارات شهرستانی و استانی نظیر امور منابع آب و حفاظت از محیط زیست را می‌طلبد. البته وجوه تخصیصی دولتی نیز بخشی از هزینه‌های این شهرداری را پوشش می‌دهد ولی با توجه به حجم پروژه‌های در حال انجام تکافوی این هزینه‌ها را نمی‌نماید و این خود مبین ایجاد درآمد پایدار برای این شهرداری می‌باشد.

اسدی پیرامون دریافت عوارض سالیانه خدمات شهری از شهروندان و کسبه که عمده‌ترین مطالبات شهرداری می‌باشد، گفت: با توجه به محرومیت و عدم وجود بازار پایدار و مستمر در کل سال وصول عوارض از شهروندان بسیار دشوار است و بخشی از آن مربوط به عوارض مترتب به احداث بنا چه از شهروندان و چه از ادارات مستقر در شهر است. دیون این شهرداری نیز ناشی از هزینه‌های انجام شده در جهت بهبود زیرساخت‌های شهری و پروژه‌های عمرانی و خدماتی است و این شهرداری قصد دارد با ایجاد درآمد پایدار نظیر بهره‌برداری از بار مازاد موجود در بستر رودخانه ناشی از لایروبی و تبدیل آن به مصالح مرغوب و همچنین استفاده از پتاسیل فوق العاده توریستی و تفریحی منطقه با توجه به اقلیم و سبقه تاریخی شهر، تکیه خویش بر درآمدهای حاصل از عوارض‌ها را تا حدود زیادی تقلیل داده و به روند توسعه شهری سرعت بخشد.

وی در مورد مهمترین پروژه‌های انجام شده در این شهر گفت: بحث ساماندهی رودخانه خروشان بلده با احداث دیواره حفاظتی در ساحل، ساخت و اجرای پل فلزی کشاورزی بر روی آن، احداث سیل بند و حوضچه آرامش در مسیل‌های پنچگانه شهر، بهسازی و بازگشایی معابر شهری و سنگفرش خیابان‌های تاریخی شهر و بازسازی مسجد جامع تاریخی شهر بلده از مهم‌ترین اقدامات دولت در حوزه عمرانی می‌باشد.

اسدی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل طبیعی و نیروی انسانی و استعدادهای بومی، گفت: امیدوارم شهرداری بلده با استفاده از تمام ظرفیت‌ها بیش از پیش در مسیر توسعه و آبادانی این شهر تاریخی و زادگاه نوادر و نخبگان در حد شان نام بلده طیبه نور گام بردارد.

فرشاد اسدی فرشاد اسدی بستر رودخانه گردشگری شهردار بلده