عبور اصلاحیه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان از پیچ مجلس، مطالبه این قشراست

مازندشورا: ساری –ایرنا- مدیرکل بهزیستی مازندران خواستار مطرح شدن اصلاحیه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در مجلس و تصویب آن به عنوان مطالبه این قشر شد.

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا سعید آرام روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز معلولان افزود:یکی از مطالبات معلولان ما بحث قانون جامع حمایت از حقوق معولان است که در واقع سند حقوق اجتماعی معلولان است و در سال 73 برای اولین بار به تصویب مجلس رسید.
وی بستر اولیه احقاق حقوق معلولان را تصویب قانون جامع این حقوق در مجلس عنوان کرد و ادامه داد: مدتی است اصلاحیه این قانون به مجلس تقدیم شده و الان این اصلاحیه در پیچ و خم کمیسیون های مجلس معطل مانده است .
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: باید به این باور برسیم هر معلولی حق دارد در جریان عادی جامعه زندگی کند و شرایط مناسب و فرصت برابر باید ایجاد شود و در این راستا آگاه سازی جامعه و حضورشان در حل مشکلات معلولان، حساس سازی مدیران نظام در مورد مشکلات این گروه و حرکت قانونمند در مورد گسترش عدالت اجتماعی از فاکتورهای اثرگذار است.
آرام گفت: در استان مازندران 50 هزار معلول تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند و در بانک اطلاعاتی این سازمان ثبت شده اند که بیشترین آنها شامل 45 درصد معلولان، از نوع جسمی حرکتی و گروه بعدی معلولان ذهنی با 22 درصد، معلولان شنوایی با حدود 13 درصد، معلولان بینایی 10 درصد و 9.5 درصد نیز دچار اختلالات روانی و نیم درصد نیز سایر اختلالات همچون گفتاری هستند.
مدیر کل بهزیستی گفت: از این تعداد 12 هزار و 400 معلول مستمری بگیر این سازمان هستند و 106 مرکز نیز در سطح استان وظیفه ارائه خدمت به معلولان را دارند که پنج هزار و 800 معلول و سالمند در این مراکز خدمات دریافت می کنند.
**هیچ معلولی در نوبت لوازم توانبخشی نیست
آرام گفت : در طول دولت تدبیر و امید در زمینه توزیع لوازم کمک توانبخشی فعالیت عمده ای داشته ایم و در حال حاضر هیچ معلولی در نوبت دریافت این لوازم نیست.
به گفته وی در سال گذشته 28 میلیارد ریال تجهیزات کمک توانبخشی برای معلولان استان خریداری شد و از ابتدای امسال نیز بیش از 15 میلیارد ریال از این تجهیزات خریداری شده و بخشی نیز به صورت اهدایی به مناطق زلزله شده ارسال شد.
** ایجاد زمینه اشتغال برای 2هزار و 250 معلول مازندرانی در سال 96
به گفته مدیرکل بهزیستی مازندران چشم انداز بهزیستی در سال 96 فراهم کردن شغل برای 2هزارو 250 نفر از جامعه هدف است که در 6 ماه نخست با تسهیلات پرداختی از طریق اشتغال کارفرمایی و یا خوداشتغالی زمینه اشتغال یکهزار و 100 نفر فراهم شده است.
آرام همچنین اشتغال معلولان را نیز بخش مهمی از زندگی آنها برشمرد و گفت : میزان اعتبار برای ارائه تسهیلات به جامعه هدف از 140 میلیارد ریال در سال 94 به 420 میلیارد ریال در سال جاری افزایش یافت.
وی با اشاره به قانون سهم 3 درصدی بکارگیری معلولان گفت : این قانون اشکالات اساسی از جمله اختصاص آن به دستگاه های دولتی و کم بودن مقدار 3 درصد است و در برخی استخدام های اخیر از جمله آموزش و پرورش این قانون رعایت نشده است .
**پوشش بیمه ای بیش از 2 هزار معلول روستایی در دولت تدبیر و امید
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: 2 هزار معلول روستایی نیز طی چندسال گذشته برای اولین بار تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفته اند.
آرام به وجود یک سندرم بسیار نادر در روستای چلندر منطقه سوادکوه که موجب نابینایی و اختلالات پوستی و دهان و دندان می شود اشاره کرد و گفت: این بیماری به دلیل ازدواج فامیلی مرسوم در این منطقه شیوع یافته و ژن عامل براثر ازدواج فامیلی بروز پیدا می کند.
وی تنها راه پیشگیری از تولد سالانه 25 تا 30 هزار کودک معلول مادرزادی در دنیا را مشاوره ژنتیک عنوان کرد.
آرام ادامه داد: در حال تهیه نقشه وضعیت پراکندگی معلولیت در شهرستان های استان هستیم و روستا به روستا در حال بررسی می باشیم تا در مسیر پیشگیری از معلولیت ها بادید بهتری برنامه ریزی کنیم.
خبرنگار : رضا غلامی**انتشار دهنده: محسن حسن نیا
7335/1899

اجتماعي

بهزيستي

معلولين

مازندران

معلولان معلول قانون بهزیستی مازندران جامعه اشتغال استان میلیارد زمینه روستایی توانبخشی لوازم اصلاحیه اختلالات مدیرکل معلولی تسهیلات اشاره فراهم خریداری حمایت خبرنگار ازدواج معلولیت روستا پیشگیری فامیلی تجهیزات منطقه گذشته ادامه ارائه خدمات مشکلات ایجاد دریافت عنوان زندگی اولین تدبیر تصویب اجتماعی