مازندشورا: با وجود آن که مسئولان شهری بارها از تکمیل این پروژه خبر داده اند و در سال 92 آن را در کارنامه فرهنگی شهردار تهران گنجانده اما هنوز زمان دقیقی برای بهره برداری این مجموعه اعلام نشده است . آخرین بار شهردار تهران در سیزدهمین جشنواره یاد یار مهربان که دی ماه سال گذشته برگزار شده بود از افتتاح باغ کتاب در بهار سال 95خبر داده بود.

مازندشورا:

ابهام در فصل پایانی باغ کتاب بلدیه | اسفند سال 91 بود که با شهردار تهران به همراه رییس مجلس و وزیر فرهنگ و ارشاد وقت از فاز نخست باغ کتاب رونمایی کردند . قرار بود این مجموعه تا سال 92 به طور کامل به بهره برداری برسد اما  آخرین زمانی که برای بهره برداری از این مجموعه اعلام شده است بهمن ماه سال 95 است و این مجموعه هنوز از لحاظ محتویی تکمیل نشده است . 

ایده اولیه باغ کتاب 
باغ کتاب تهران در مساحتی 11 هکتاری در اراضی عباس آباد بنا شده است . زیر بنای آن 65 هزار متر مربع است و در ناحیه‌ای از تپه‌های عباس‌آباد قرار‌دارد که به باغستان شمالی معروف است و با کتابخانه‌های ملی، ‌فرهنگستان‌ها، باغ هنر، باغ نمایش، باغ موزه جواهرات و باغ موزه دفاع‌مقدس همسایه است. 

فکر اولیه ساخت باغ کتاب در سال 1383شکل گرفت. آن زمان که نمایشگاه بین المللی کتاب درتهران گره های کور ترافیکی ایجاد می کرد و پارلمان شهری تهران تصمیم به جا به جایی آن گرفت . موقعیت تپه‌های عباس‌آباد در مرکز شهر و دسترسی آن به سه بزرگراه اصلی شهر و نیز وجود سه ایستگاه متروی مصلی، شهید همت و شهید حقانی از امتیازات دیگر این اراضی برای ساخت مجموعه باغ کتاب بود تا اینکه در تیرماه 1386بالاخره کار ساخت این مجموعه آغاز شد .
معماری داخلی باغ کتاب به‌صورت روباز و شفاف طراحی شده و در آن از دیواره‌های محصور‌کننده خبری نیست. در طراحی باغ کتاب تهران بخش‌های مختلفی تدارک دیده شده است. بخش کودک و نوجوان به مساحت حدود 9هزار متر محصولات فرهنگی، بازی، سرگرمی و آموزشی خود را برای سنین مختلف از خردسالان تا پیش دبستان، دبستان و دبیرستان عرضه می شود . در واقع بیش از یک‌چهارم فضای مفید نمایشگاهی باغ کتاب به آنها اختصاص دارد. 

باغ کتاب تهران علاوه بر برخورداری از نمایشگاه تخصصی موقت به مساحت حدود پنج هزار مترمربع که محل برگزاری نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی مرتبط با محصولات فرهنگی خواهد بود از یک فضای دائمی برای نمایشگاه دائمی کتاب به مساحت 11هزار مترمربع برخوردار است .
آمفی‌تئاتر مرکزی باغ کتاب به گنجایش 500نفر امکان اجرای تئاتر حرفه‌ای، پخش فیلم سینمایی، اجرای ارکستر سمفونی به همراه یک سالن همایش روباز را دارد. در این بخش از باغ کتاب امکان اجرای نمایش‌هایی براساس آثار اقتباس شده از کتاب‌های مشهور در اولویت برنامه‌ها قرار دارد. علاوه براین، این سالن برای برگزاری برنامه‌های نقد ادبی، رونمایی کتاب، جشن‌ها و اجرای برنامه‌های تلویزیونی و نمایش فیلم نیز کاربرد دارد.

سایه شهر افتاب بر باغ کتاب 
با وجود آن که مسئولان شهری بارها از تکمیل این پروژه خبر داده اند و در سال 92 آن را در کارنامه فرهنگی شهردار تهران گنجانده اما هنوز زمان دقیقی برای بهره برداری این مجموعه اعلام نشده است .  آخرین بار شهردار تهران در سیزدهمین جشنواره یاد یار مهربان که دی ماه سال گذشته برگزار شده بود از افتتاح باغ کتاب در بهار سال 95خبر داده بود. اما قائم مقام شهردار تهران در بازدید که از این مجموعه در بهار سال 95 داشت بهره برداری از باغ کتاب را به نیمه پاییز موکول می کند . 
عیسی شریفی توضیح می دهد:   بهره برداری از مجموعه بزرگ باغ کتاب که مراحل ساخت آن طی سالهای گذشته در حال انجام بوده است، در دو فاز آزمایشی و رسمی به ترتیب آبان ماه و بهمن ماه سال جاری انجام خواهد گرفت. طراحی مجموعه باغ کتاب به گونه ای است که قابلیت بازدید روزانه 20 هزار نفر را دارد و از این ظرفیت بخش قابل توجهی به فضاهای کودکان و نوجوانان اختصاص داده شده است.

مدیران شهری دلیل تاخیر در بهره برداری از باغ کتاب را بهره برداری از شهر آفتاب در اردیبهشت امسال می دانند . به  جز تاخیر در بهره داری از باغ کتاب شهر آفتاب تاثیرات دیگری هم بر این پروژه فرهنگی شهر تهران گذاشته است . ممکن است کاربری این مجموعه تغییراتی داشته باشد . 
علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در گفتگویی با خبر نگار صداو سیما این موضوع را مطرح می کند و می گوید: عملیات عمرانی باغ کتاب تهران در حال اجراست و قرار است به یک مجموعه فرهنگی و تفریحی در شهر تهران تبدیل شود. در نظر داریم تا پایان تیر، مرحله نخست باغ کتاب تهران و تا پایان بهمن کلیت باغ کتاب شامل سه مرحله را به بهره برداری برسانیم .

مخالفت با تغییر کاربری باغ کتاب
مرتضی طلایی نایب رییس شورای شهر تهران اما با هر گونه تغییر کاربری با غ کتاب مخالف است . او به بلدیه می گوید: زمانی که قرار شد باغ کتاب احداث شود برای ایجاد مرکزی برای نمایشگاه دائمی کتاب بود . دلیل این که این پروژه به یک باره متوقف شد را پیگیری نشده است اما اگر برای تغییر کاربری باشد حتما با آن مخالفت کرده و آن را نمی پذیریم . 
وی ادامه می دهد : این مجموعه باید به محلی برای نمایشگاه های دائمی کاب و محصولات فرهنگی تبدیل شود و نباید هیچ تغییر کاربری در آن به وجود بیاید. 

ابوالفضل قناعتی عضو هیان رییسه شورای شهر تهران نیز از سر انجام باغ کتاب اطلاعی ندارد . او نیز دلیل تاخیر در زمان بهره برداری این مجموعه که قرار بود بهرا سال 95 باشد اطلاعی  ندارد . 
اما علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در گفتگویی با بلدیه با رد هرگونه تغییر کاربری در مجموعه باغ کتاب  می گوید : قرار نیست هیچ تغییر کاربری دراین مجموعه اتفاق می افتد و این فضا کاربری فرهنگی خواهد داشت . 

او از بهره برداری از مجموعه باغ کتاب در بهمن سال 95 خبر می دهد و می گوید: در حال حاضر فعالیت عمرانی برای احداث باغ کتاب به اتمام رسیده است و در حال نصب تجهیزات محتوایی هستیم . 
جعفری معتقد است :  احداث شهر آفتاب و برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تاثیری بر عملکرد باغ کتاب نخواهد گذاشت زیرا این مجموعه کاربری آموزشی ،تربیتی ،علمی و ... خواهد داشت .
مجموعه تهران برداری کاربری فرهنگی نمایشگاه تغییر شهردار اجرای دائمی پروژه محصولات مساحت طراحی بلدیه تاخیر آفتاب برگزاری فضاهای برنامه‌های بازدید گذشته توسعه شورای مخالفت احداث اطلاعی شورای شهر تهران مرحله پایان مدیرعامل گفتگویی عمرانی تبدیل جعفری دبستان تکمیل اولیه اراضی تپه‌های اعلام زمانی نمایشگاهی همراه رونمایی  آخرین عباس‌آباد نمایش اختصاص علاوه مترمربع مرکزی آموزشی روباز المللی ایجاد داخلی امکان