سازه‌های خشتی، گلی،سنگ چین و کاهگل دیگر جواب نمی‌دهد/ مهندسان عمران فقط ارزش 2 امضا را دارند/می‌توانیم از زلزله هشت ریشتری عکس بگیریم

مازندشورا: عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یادمان باشد در زلزله یک درس را گرفتیم که سازه‌های خشتی، گلی،سنگ چین و کاهگل دیگر جواب نمی‌دهد، گفت: کسی جامعه مهندسی را نمی‌بیند و جامعه مهندسین را فقط به عنوان حق امضایی که باید پرداخت کنند می‌بینند.

مازندشورا:محمد دامادی درباره ایمن‌سازی ساختمان‌ها و داشتن برنامه دولت و مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از آسیب‌های زلزله گفت: مقاوم‌سازی را باید دولت انجام دهد و اجرای این کار با دولت است.

وی با تاکید بر اینکه این فرهنگ نادرست باید از کشور خارج شود که هر بار بعد از هر اتفاقی ما به فکر می‌افتیم، مثلا زمانی که سیل می‌آید متوجه مشکلات و کمبودها می‌شویم، افزود: در بحث زلزله هم همین‌طور است،جامعه‌ای مهندسی بارها در مورد بحث زلزله و گسلی که داریم تذکرات لازم را داده است، اما کسی توجه نمی‌کند.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی  بیان کرد:کسی جامعه مهندسی را نمی‌بیند و جامعه مهندسین را فقط به عنوان حق امضایی که باید پرداخت کنند می‌بینند و مردم سال‌هاست گلایه می‌کنند که چرا هزینه زیادی دریافت می‌شود برای امضاء و نتیجه این می‌شود، مهندس از سازه کنار گذاشته می‌شود و متریال ساختمان و مهارت‌های فنی را در سازه رعایت نمی‌کنند و دو نقشه‌ای کار می‌کنند یعنی یک نقشه برای تاییدیه  سازمان نظام مهندسی و نقشه‌ای دیگر برای اجراء.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کمیسیون ماده صد شهرداری‌ها،به سادگی می‌آیند افراد غیره متخصص حکم صادر می‌کنند، ادامه داد: مثلا فردی از قوه قضاییه،وزارت کشور و دیگری از اعضای شورای شهر ممکن است در کمیسیون ماده صد حضور داشته باشند که امکانش بسیار زیاد است که هیچ کدام‌شان تخصصی عمرانی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه برای مثال سازهای پنج طبقه طراحی می‌شود و 10 طبقه تحویل ملت داده خواهد شد و این سازه سازه‌ای غیرایمن و ناپایدار خواهد بود.

دامادی تاکید کرد: بهتر است برگردیم به قانون،علم و دانش و مطلب مهم اینکه سطح علمی دانشگاه‌ها باید ارتقاع پیدا کند،نه اینکه در دانشگاه‌ها را باز کنیم و همه لیسانس و مدرک بگیرند.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر دقت کنید خواهید دید در چند سال اخیر تعداد زیادی در مقطع کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شدند و دلیلش وجود دانشگاه‌های غیرانتفاعی است  که به سادگی دانشجو می‌پذیرد و الان چون مشتری‌مداری وجود دارد همه سعی در گرفتن مدرک دکترا می‌کنند.

وی ادامه داد: ما باید این مشکلات را حل کنیم و بعد برای راه حل مقاوم‌سازی مسکن تصمیم بگیریم تا زمانی که این مشکلات حل نشود،من قاطعانه می‌گویم امکان اصلاح وجود نخواهد داشت.

دامادی با اشاره به اینکه یادمان باشد در زلزله یک درس را گرفتیم که سازه‌های خشتی، گلی،سنگ چین و کاهگل دیگر جواب نمی‌دهد و هر کجا که تخریب صد در صدی داشت این نوع ساختمان‌ها بوده‌اند، یادآور شد: در زلزله بم و منجیل چند هزار کشته داشتیم.

وی ادامه داد: کمی به مهندسین جامعه بها دهیم،دلیل این اتفاقات این است که ما با وجود همین مشکلات به سمت سازه‌های ایمن‌تر و پایدارتر رفتیم که ما را کمک کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: ما هم می‌توانیم اگر زلزله هشت ریشتری بیاید از عملکرد سازه‌های‌مان فیلم بگیریم و تماشا کنیم.

3141/ج

زلزله اینکه شورای کمیسیون مشکلات اسلامی عمران مهندسی جامعه دامادی سازه‌های ادامه بگیریم اشاره مهندسین زیادی باشند نقشه‌ای سادگی دانشگاه‌ها تاکید می‌توانیم نمی‌دهد کاهگل ریشتری ساختمان‌ها نماینده زمانی مقاوم‌سازی میاندورود