تخلف درصد کمی از اعضای نظام مهندسی را به پای همه ننویسید

اختصاصی مازندشورا: سیف‌الله علی‌نیا، رئیس نظام مهندسی ساختمان حول موضوعات مختلف و نیز برنامه‌های این سازمان در گفت‌و‌گویی با مازندشورا اظهاراتی داشته که به شرح زیر می‌باشد.

اختصاصی مازندشورا: در بخش اول این گفت‌و‌گو، علی‌نیا درمورد برنامه‌های سازمان و نیز اولویت‌بندی‌ها اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی تخصصی و فنی‌ترین سازمان غیردولتی است که توانسته جایگاه خودش را در بین جامعه و مردم اثبات کند و به همین دلیل نگاه بسیاری از بخش‌ها به چگونگی فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی در سازمان می‌باشد و از طرفی در پایان هر سال، برنامه‌ و بودجه‌ی مصوب از سوی هیئت مدیره به مجمع عمومی ارائه می‌شود؛ این مصوب‌نامه‌ها به جهت تعیین چشم‌انداز یک‌ ساله‌ی سازمان است.

طبیعتاً خط مشی سازمان از طرف هیئت مدیره تعیین و توسط مجمع عمومی تصویب می‌شود.

وی در ادامه برنامه‌های سازمان را این‌چنین برشمرد:

  • تلاش در جهت واقعی‌سازی خدمات مهندسی و رفع دغدغه‌ی جامعه در این خصوص‌
  • تلاش در جهت اعتمادسازی بیشتر و این‌که جامعه به این اعتقاد برسد که ساختمان مهندسی‌ساز تفاوت بسیاری با سایر ساختمان‌ها دارد
  • ایجاد فضایی برای مردم و سازندگان تا سود خود را در رعایت هرچه بیشتر مقررات ملی ضوابط شهرسازی ببینند
  • برنامه‌ریزی در رابطه با خروج از دونقشه‌ای با هماهنگی استانداری، اداره‌کل راه و شهرسازی و شهرداری‌ها
  • تقویت بخش کنترل و نظارت سازمان در جهت رعات اصول و قواعد فنی
  • آموزش حرفه‌ای و کارگاهی به اعضا در کنار آموزش ارتقای پایه
  • بسترسازی در جهت صادرات خدمات مهندسی به خارج از کشور
  • تعامل مناسب با مرجع‌های ذی‌ربط و شهرداری‌ها به جهت تحکیم وحدت رویه و خدمت‌رسانی بیشتر به مردم
  • فراهم نمودن زمینه‌ی ارائه‌ی خدمات مهندسی به بخش‌های گردشگری و سرمایه‌گذاری با شرایط مناسب‌تر

رئیس سازمان نظام مهندسی استان درمورد نقش نظام مهندسی استان و فعالیت آن در راستای استحکام سازی ساختمان‌ها، افزود:

مقررات و آئین‌نامه‌های مربوط به احداث ساختمان به‌گونه‌ایست که اگر هم ساختمان‌ها از مسیر سازمان خروجی داشته باشند، از ابتدا با مدیریت سازمان و با نظارت مهندسان ناظر و به‌کارگیری جریان ذی‌صلاح ساخته بشوند.

وی ادامه داد: ما تضمین می‌کنیم که کم‌ترین خسارت را در همه‌ی حوادث همچون زلزله داشته باشیم؛ مقایسه‌ی زلزله رودبار و کرمانشاه، این موضوع را ثابت کرده است.

تفاوت یک ساختمان که همه‌ی مقررات در آن لحاظ شده باشد با ساختمان‌هایی که اصول مهندسی در آن رعایت نشده، حداکثر 15 درصد می‌باشد و باید در راستای نهادینه شدن استفاده از مهندسان ناظر و مصالح استاندارد در ساختمان‌سازی‌ها تلاش نمود.

همچنین سیف‌الله علی‌نیا در رابطه با همکاری سازمان نظام مهندسی با دستگاه‌های ذی‌ربط و نیز نقش آن سازمان در طرح ملی بازآفرینی شهری، اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی یک سازمان خدمات‌رسان است و حداکثر تعرفه‌ی دریافتی، سه درصد اجرای ساختمان می‌باشد اما با این وجود سازمان نظام مهندسی، در هر حوزه‌ای که منافع مردم و جامعه در آن دخیل باشد حاضر به همکاری است.

همکاری یاد شده مستلزم ارائه اختیاراتی از سوی وزارت راه و شهرسازی می‌باشد که در آن صورت، این زمینه در سازمان و نیز اعضا وجود دارد .

درمورد موضوع طرح ملی بازآفرینی شهری و ساماندهی بافت‌های فرسوده نیز بیان شد: طرح بسیار خوبی از سوی دولت است و سازمان نظام مهندسی آماده‌ی هرگونه همکاری با در این زمینه‌ با شهرداری‌ها می‌باشد.

در بخش انتهایی این گفت‌و‌گو، علی‌نیا به گفته‌ی نائب رئیس شورای اسلامی شهرساری مبنی بر امضا فروشی و نیز نارضایتی اعضای سازمان نظام مهندسی این‌چنین واکنش نشان داد: من بدنبال پاسخ‌گویی به اظهارات یک عضو محترم شورا نیستم و به عنوان کسی که سال‌ها در شورای اسلامی شهر بابل عضو و دارای مسئولیت بودم، باید عرض کنم که از شهرداری‌ها گرفته تا سازمان بزرگی همچون نظام مهندسی، ضعف وجود دارد و نمی‌شود آن‌را انکار کرد اما با قاطعیت عرض می‌کنم با توجه به شناختی که بیش‌تر از بیست‌سال در ادارات دارم چه درحوزه‌ی پرسنلی و هم خدمات مهندسی که توسط اعضای محترم ارائه می‌شود، سازمان نظام مهندسی را یک سازمان چابک، منظم و سالم می‌دانم و سازمانی که سی و پنج هزار عضو متخصص دارد و درصد کمی تخلف می‌کنند، نباید آن‌ را به پای کل اعضا نوشت.

 همچنین می توانید از طریق لینک زیر، این مصاحبه را در دو هفته نامه موثق مطالعه کنید:

دانلود بیست و دومین شماره نشریه موثق

رئیس سازمان نظام مهندسی استان مازندران؛تخلف درصد کمی از اعضای نظام مهندسی را به پای همه ننویسید