مگر آنهایی که در شهرداری مشغول به کار هستند از اسرائیل آمده اند که از اشتغال آنان ناراحتید ؟!

مازندشورا: به بهانه ی افتتاح و آغاز احداث پروژه های جدید شهرداری ساری فرصتی دست داد تا در یک مصاحبه ی اختصاصی گفت و گوی مفصلی با سید مسعود مدینه رئیس شورای اسلامی شهر ساری پیرامون موضوعات مختلف مدیریت شهری داشته باشیم. مشروح گفت و گو به شرح ذیل می باشد:

مازندشورا: یکی از آخرین پروژه هایی که توسط مدیریت شهری ساری افتتاح گردید بوستان ولایت بود. از اهمیت این پروژه بفرمائید.

بسم الله الرحمن الرحیم. پروژه بوستان ولایت یکی از مهمترین پروژه هایی بوده که مدیریت شهری برای تحقق آن تمام تلاش خود را به کار بست. مستحضرید که سرانه ی فضای فرهنگی در شهر ساری متناسب با نیاز همشهریان عزیز نبود. ما بر این باور بودیم که همطراز با تعریف پروژه های عمرانی می بایست به غنای فرهنگی این شهر تاریخی توجه کنیم. بر همین اساس پروژه بوستان ولایت با زیرساخت فرهنگی تعریف و با حمایت اعضاء محترم شورا و مدیریت جهادی شهردار محترم که انصافاً اعتقاد راسخ به اصلاح امور از طریق فرهنگ سازی دارند در اختیار شهروندان فرهنگ دوست ساری قرار گرفت.

 

* ساری شهری است که شهردارش برای اعتلای آن تمام آبروی خود و برادران شهیدش را بر کف دست گرفته است

 

 ظاهراً با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه گردید؟

بله. افتتاح این پروژه با حضور چند هزار نفری همشهریان فهیم همراه بوده و هر شب نیز حتی در ماه مبارک شاهد حضور گسترده ی مردم در برنامه ی های این بوستان هستیم. همینجا باید یادی کنم از پدر سه شهید والا مقام عبوری، مرحوم حاج حسن عبوری که بانی این حرکت عظیم شدند. خانواده ی عبوری تمام اعتبار و آبروی خود را ساری عزیز به میدان آورده اند  و بنده معتقدم و می بینم که چگونه مردم ساری قدرشناس این همه زحمات هستند.

 

* از تاریخ تأسیس شهرداری ها در مازندران، شهرداری به کیفیت، صلابت و عملکرد عبوری پیدا نمی کنید/ او آبروی استان مازندران است

 

انتقاداتی در فضای مختلف وجود دارد که شورای شهر را وابسته ی به شهردار می داند. کمی در این خصوص بفرمائید؟

اجازه دهید این پرسش را با ذکر دو نکته پاسخ دهم.

نکته ی اول اینکه  شورا مظهر تجلی مردم سالاری دینی است که رهبری معظم بارها به آن تأکید داشتند. ما معتقدیم که بدون همگرایی و هم پوشانی نمی شود برای خدمت به مردم گام برداشت.

مردم ما امروز در سخت ترین شرایط اقتصادی بسر می برند و کمترین انتظاری که از مسئولان خود دارند پرهیز از حاشیه سازی و توجه به خواسته های بحق آنهاست. ما در مدیریت شهری ساری اعم از شورا و شهردار، وقتی برای پرداختن به حاشیه ها نداریم چون معتقدیم باید هر چه در توان داریم برای تحقق انتظارات مردم بکار گیریم. ما در تعامل مستقیم با شهردار و مجموعه ی شهرداری با حفظ استقلال کاری و وظایف نظارتی حرکت کرده و اسیر جوسازی های بدون محتوا نمی شویم.

نکته ی دوم اینکه؛ شما اگر به تاریخ تأسیس شهرداری ها در مازندران از ابتدا تا به امروز نگاهی اجمالی بیاندازید قطعاً شهرداری به کیفیت، صلابت و عملکرد عبوری پیدا نمی کنید. امروز مهدی عبوری فقط شهردار مرکز استان نیست بلکه به قاطعیت عرض می کنم که عبوری آبروی استان مازندران و سند افتخار نسل جوان مؤمن انقلابیست که به مفهوم حقیقی کلمه، جوانی خود را وقف آبادنی وسربلندی در این    جبهه ی دشوار اما شیرین کرده است. در این راه، با حمایت کامل از وی گام بر میداریم و داغ فتنه و اختلاف را بر دل بدخواهان این حرکت عظیم خواهیم گذاشت. این همان چیزی ست که مردم از ما خواسته اند.

 

در ماه های اخیر  انتقاداتی در خصوص برخی از قسمت های شهرداری وجود داشته است. این انتقادات را چگونه ارزیابی می کنید؟

هر حرکت رو به پیشرفتی قطعاً دچار نقص هائیست. شما اگر در مقیاس بزرگتر، انقلاب عزیز اسلامی را در نظر بگیرید می بینید که در فرمایشات حضرت آقا به این فرود و فراز ها اشاره های گوناگونی شده پس    کار بی نقص فقط در ذات خداست و طبیعتا کارهای دست بشر با نواقصی همراه است. ذکر این حقیقت بسیار ضروریست که معاونین آقای عبوری برای تحقق این حرکت عظیم جهادی تمام تلاش خود را بکار گرفته اند. هر کسی که با عبوری کار کرده باشد می داند که او برای به ثمر نشستن یک کار، بسیار پیگیر، بشدت با استقامت و شب و روز نمی شناسد.  بنده مطلعم که همکاران ایشان اعم از معاونین و مدیران عامل سازمانها چه سعی شبانه روزی برای به ثمر نشستن پروژه ها می کنند. خب نواقصی نیز وجود دارد اما اینکه به دلیل وجود نواقص بیائیم اصل و ریشه ی عملکرد یک مدیر را زیر سؤال ببریم با منطق و البته با وجدان سازگار نیست. مع الوصف ما در شورای شهر توسط آقای دکتر قاسمی رئیس محترم کمیسیون طرح و برنامه در حال تدوین برنامه هایی هستیم که تا حد امکان با استفاده از نرم افزار های مربوطه این نواقص را کاهش دهیم. 

 

* 67 درصد مطالبات مردم از شورا موضوع اشتغال است

 

شما به تحقق خواسته های مردم اشاره کردید. به نظر شما مهمترین خواسته ی مردم ساری از شورای پنجم چیست؟

مردم عزیز مستحضر هستند که یکی از ثمرات ماندگار شورای پنجم در دوره ی اول، ایجاد مرکز پژوهش ها، اسناد و مطالعات شهری شورای اسلامی شهر ساری بوده که یکی از وظائف آن بررسی و پژوهش در خصوص اولویت بندی مطالبات مردمی است. جالب است بدانید که در نظر سنجی اخیر این مرکز که بوسیله فناوریهای نوین و به تفکیک هر سه منطقه ی شهر ساری  انجام گردیده  بیش از 67 درصد مردم، ایجاد اشتغال را اولویت خواسته های خود از منتخبین شورا بیان کرده اند. هر چند اشتغال وظیفه ی دولت محترم بوده و در شرح وظائف شورا نمی باشد اما ما به مردم خود و به جوانان شهر خود تعهد دادیم که از هیچ کوششی برای رفاه آنان دریغ نکنیم.

 

دقیقا همان موضوعی که آقای عبوری قول آن را در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه داده اند؟

بله. به مورد جالبی اشاره کردید. اتفاقاً به همین دلائل است که می گویم کار با عبوری بسیار جذاب  ولذت بخش است. عبوری به خواسته های شورا و نیازهای بروز مردم اشراف کامل دارد. وی در تعامل مستقیم با شورا اولویت های مردم را پیگیری و قطعاً محقق می کند. هر چند می بینید که در این راه نیز چقدر سنگ اندازی می شود!

 

انتقاداتی پیرامون حجم زیاد نیروها در شهرداری ساری نیز وجود دارد!

سؤال من از منتقدین این است که مگر این مردمی که در شهرداری ساری مشغول بکار هستند از اسرائیل آمده اند که از اشتغال آنان تا این اندازه نارحتید؟! اینها فرزندان همین کشور هستند! خانواده های همین شهر هستند! آنهایی که از ایجاد اشتغال گلایه می کنند یک روز بیایند در دفتر شورا بنشینند تا ببینند چه حجم انبوهی از مردم برای اشتغال و درآمد ثابت ناچیز التماس می کنند! آیا این شأن همشهریان ماست؟ مادری چهار فرزند تحصیل کرده ی بیکار در خانه ای اجاره ای با درآمد ماهیانه یک میلیون تومان دارد؛ این مادر چگونه  می تواند از پس امورات زندگی خود و فرزندان خود برآید؟ چه کسی تعهد می دهد که نداشتن شغل برای این جوانان آنها را بسمت بزهکاری و تبعات بعد از آن سوق ندهد؟ پول های هنگفتی خرج سمینارها، کنفرانس ها و جلسات بی محتوا پیرامون مسائل اجتماعی می شود که هیچگونه ثمره ای برای مردم ندارد زیرا مشکل امروز مردم فشار اقتصادی و بیکاریست. حال که یک شهردار دلسوز و یک شورای متعهد به مردم با تمام توان و آبروی خود در این عرصه گام برداشته است باید تاوان چه چیز را پس دهد؟! این انصاف است که معیشت همشهریان ما بازیچه ی تسویه حساب های سیاسی برخی ها باشد؟!

اینکه عبوری به آینده و سرنوشت مردم شهرش متعهد است و به کسی باج نمی دهد آنقدر برایتان سنگین است؟!!

 

جناب دکتر، شاید یک از نقدهایی که در این حوزه وجود داشته باشد مربوط به حقوق همین کارگران است!  

 اینکه باید تلاشمان را برای تقویت معیشت همکارانمان بیشتر نمائیم می پذیرم. گام اول هم در این راه ممنوعیت جذب نیروهای جدید بود که به شهرداری ابلاغ شد. آنچه که در سخنان آقای عبوری بوده و اعضاء محترم شورای شهر نیز به آن تأکید دارند تعریف پروژه های جدید با پیوست اشتغال می باشد. پروژه پارک ملل دو، بوستان ولایت، پارک بانوان و غیره از همین قبیل است.

 

نگاه مردم به این مقولات چگونه است؟

مردم خادمان خود را دوست دارند. این بدان معنا نیست که انتقادی ندارند، خیر. انتقاد دارند اما نه نقدی از روی حقد و حسادت!. مردم نیز عملکرد منتخبین خود را به وضوح دیده اند. فعالیت های عمرانی، آنهم در زمانی که بخش های بسیاری در کشور از نظر اقتصادی با رکود مواجه شده است از چشم مردم این شهر مغفول نمی ماند. ساری از اعماق  وجود خود  لمس کرده که شهردارش با تمام توان و بدون لحظه ای درنگ همت خود را بکار بسته و آبروی خود و برادران شهیدش را کف دست قرار داده است.

در هر حال، ما شرمنده ی محبت های مردم عزیز شهرمان هستیم و همین لطف آنهاست که ما را در مقابل سیل عظیم این کینه ورزی ها محکم تر می نماید. به این مردم محجوب عشق می ورزیم و به خدمت صادقانه به آنها افتخار می کنیم.

 

از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.

امروز زمان وحدت است. وحدت در خدمت به مردم. وحدت در حل مشکلات مردم. ما ثابت کرده ایم که از نقد دلسوزانه و مشفقانه استقبال می کنیم. ببینید که چگونه مسئولین ارشد استان اعم از نماینده محترم ولی فقیه ، استاندار محترم، و دیگر عزیزان  برای تحقق این منویات وارد میدان کار شده اند. دست همه ی دلسوزان را به گرمی می فشارم و  برای تمامی اصحاب محترم رسانه که  وظیفه مهم انعکاس این تحولات بر دوش آنهاست آرزوی موفقیت می کنم.

شهرداری شهردار مدینه شورای شهر عبوری