اختصاصی مازندشورا: پایش تصویری یا همان دوربینهای کنترل ترافیک نقش مهمی در روان سازی ترافیک یک شهر دارند. این دوربینها درون شهری بوده و با راهاندازی تغییر اساسی در رفتار ترافیکی مردم ایجاد میشود. درصد بالایی از مشکلات ترافیکی و حوادث رانندگی براثر عدم آگاهی و قانونگریزی رانندگان ایجاد میشود که با پایش تصویری ترافیک و کنترل تمام نقاط شهر میتوان این معضل را تا حدود زیادی رفع کرد.
فرهنگسازی و ارتقای سطح رانندگی و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی توسط رانندگان حرف اول را در کاهش سوانح جادهای میزند که در این راستا صرفا نهادهای دولتی نمیتوانند به تنهایی متولی فرهنگسازی باشند لذا تمامی ارگانهای غیر دولتی نیز با مشارکتهای اجتماعی مردم میتوانند فرهنگ رانندگی را در سطح جامعه نهادینه کنند تا علاوه بر تردد آسان در سطح شهر، جان عابرین پیاده نیز تهدید نشود.
هرچند که فرهنگسازی نقش موثری در کنترل ترافیک و کاهش حوادث جادهای دارد، اما نمیتوان از نقش مهم نظارت غافل شد. هرچه اعمال قانون و برخورد با متخلفین قویتر انجام شود، جرائم کمتری را شاهد خواهیم بود. از طرفی نصب دوربینها باعث میشود سرعتگیرها و محدودیتهای ترافیکی رفته رفته حذف شود و شهروندان با آرامش بیشتری رانندگی کنند.
از طرفی سیستم جامع پایش تصویری ترافیکی میتواند علاوه بر کنترل ترافیک و ثبت جرائم، در مسائل امنیتی نیز بسیار تاثیرگذار باشد. بررسی دقیق خیابانها توسط دوربینهایی که در تمام ساعات شبانه روز مشغول ثبت وقایع هستند به نیروهای انتظامی و امنیتی این امکان را می دهد تا بررسی دقیقتری بر روی شهر داشته باشند و بتوانند با تسلط بیشتری با جنایات و بزههای خیابانی مقابله کنند. ضبط تصاویر از دوربینهای نصب شده در سطح خیابانها توسط اپراتورها نیروهای امنیتی و انتظامی، پلیس راهور و شهرداری را قادر میکند از تصاویر ضبط شده به منظور حل مسائل مربوط به حوزه خود استفاده کنند.
ضرورت به کارگیری شیوههای نوین ترافیکی در کنترل، مدیریت و روانسازی ترافیک شهری موجب شده است شهرداری ساری نیز برای جلوگیری از بروز تخلفات ترافیکی توسط رانندگان به روش پایش تصویری روی بیاورد.
مهدی عبوری شهردار ساری در نشست دولت الکترونیک داشت اعلام کرد ترافیک شهری ساری پایش تصویری می شود. وی افزود: توسعه خدمات الکترونیک و سرویسهای درون شهری به شهروندان از اولویتهای مجموعه شهرداری ساری است که سازمان فاوا شهرداری ساری بهعنوان متولی این امر اقدامات قابل تاملی را انجام داده است و میتوان به راه اندازی کارت شهروندی، پایش تصویری کنترل ترافیک شهری، ارائه خدمات به پیشخوان دفاتر دولت، ارائه سرویسهای مشارکت مردمی و ارائه سامانههای درخواست الکترونیکی پیگیری اشاره کرد.
گفتنی است پیش از این آمل هم اقدام به پایش تصویری ترافیکی در شهر آمل کرده بود.