اختصاصی مازندشورا: اشاره: پرویز شعبانی، دارای مدرک تحصیلی فوقلیسانس و كارشناس امور انتظامی و درجه سرهنگیاست که مسئولیتهای مختلف استانی و شهرستانی چون فرماندهی یگان آبزیان مازندران و گلستان، ریاست پلیس شهرستانهای ساری و بهشهر، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانداری مازندران، عضویت در ستاد اقامه نماز، عضویت در شورای اداری شهرستان ساری را در کارنامه دارد. وی در چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر ساری توانست اعتماد مردم ساری را جلب و به شورا راه یابد. شعبانی با حضور در دفتر گروه رسانهای موثق، به بیان دیدگاهها و نظرات خود درباره عملکرد و اقدامات شورای چهارم پرداخت که از مشروح آن از نظرتان میگذرد:
زندگیام نسبت به قبل از حضور در شورا تغییر نکرده
عضو هیات رئیسه شورای شهر ساری، درباره وجود برخی اختلافات بین اعضای شوراهای شهرها و رسانهای شدن برخی از آنها، بیان کرد: اختلاف و بیانضباطی را در شورای ساری به شخصه شاهد نبودم ممکن است در شهرستانهایی چنین خطاهایی وجود داشته که قطعا برخورد قانونی شده است. بنده در زندگی خودم قبل از حضور در شورا تا اکنون، تغییری نمیبینم چون حقوقی معین برای اعضای شورا در نظر گرفته شد بنابراین تابع قانون هستم و اعتقادم این است ما اعضای شورا باید از ایجاد چنین فضاهایی بپرهیزند.
شعبانی، افزود: ممکن است برخی اختلافات موجود بین اعضای شورا مربوط به کارهای اجرایی باشد و با توجه به سیاسی بودن کشور ما نمیتوان انتظار داشت تمام اعضای شورا یک دیدگاه سیاسی و تفکر مشابه داشته باشند. اساس کار شورا بر اساس خردجمعی است ما باید سعه صدر و آستانه تحمل خود را بالا ببریم و از ظرفیتهای موجود ممکن در راستای تعالی و شورا و پیشرفت امور بهره گیریم.
بهترین بهرهوری: تلفیق تجربه و تخصّص در کنار تعهّد
وی، تصریح کرد: بنده اعتقاد دارم تلفیق تجربه و تخصّص در کنار تعهّد میتواند بهترین بهرهوری را داشته باشند و جدایی آنها از هم موجب بروز مشکلاتی میشود. ضمن اینکه هر کسی مسئول اعمال خود است. از لحاظ قانونی هم، مصوبههای شورا به شورای انطباق و شورای استانها ارجاع داده میشود تا خدای نکرده مشکل شرعی و قانونی نداشته باشد. با این حال اگر خدای نکرده کسی یا کسانی از شورا بودن خود سواستفاده کنند، نیاز است با آنها مطابق قانون برخورد شود که چنین هم شده است. البته این موارد در همه سازمانها و نهادها وجود دارد و فقط در شوراها نیست خوشبختانه دستگاههای نظاراتی اقدامات خوبی انجام دادند دارا بودن سوابق و خدمات خوب برخی اعضا دلیل بر انجام اقدامات غیرقانونی و خلاف عرف نیست.
عضو شورای اسلامی شهر ساری، ادامه داد: اگر در انتخابات شورای پنجم نتوانم آرای لازم را برای ورود به شورا کسب کنم با کمال میل حاضرم تجربیات و دانستههای خود را در اختیار دیگراعضا به ویژه اعضای جوان شورا قرار دهم چرا که تجربهی تعامل خوب و سازنده با جوانان را در طول خدمتم دارم اکثریت جمعیت ما جوانان هستند انقلاب ما را جنگ تحمیلی ما را جوانان پیش بردند جوانان نیز نیاز است قدر و جایگاه خود را بدانند، بیایند حضور پیدا کنند، کار کنند تجربه کسب کنند.
بدهکار سیاسی به کسی نیستم
شعبانی، خاطرنشان کرد: من بدهکار سیاسی به کسی نیستم نه چپم نه راست ولی به همه احترام گذاشتم در طول 30 سال خدمتم تابع محض ولایت بودم. در انتخابات دوره چهارم شورا هم همه جریانات سیاسی به بنده محبت داشتند و در شورا هم وارد تفکر سیاسی خاصی نشدم و سعی کردم خود را منتصب به جریانات سیاسی و شهری نکنم چون معتقدم خدمت به مردم و انجام پروژههای عمرانی و خدمت، تفکر سیاسی و اینکه بقیه مثل من فکر کنند، نمیخواهد بلکه اراده و عمل میخواهد همچنان که آقای عبوری در کار خود در خدمات شهرداری تفکرات سیاسی را لحاظ نکرده و جدا از مسائل سیاسی به شهروندان خدمات داده شد.
وی، افزود: مهدی عبوری یک نیروی ارزشی و برادر 3 شهید است که در سالهای اخیر ثابت کرده نیروی استانی و حتی کشوری است که هم خلاقیت و ابتکار دارد هم پشتکار و اراده. جوانی که آینده درخشانی دارد و امثال آقای عبوری، دامادی، حسینزادگان و یوسفنژاد نه تنها برای شهرستان بلکه برای استان ظرفیت و اعتبار هستند. تفکر ما این نیست که فقط تعصب و نگاه شهرستانی داشته باشیم در حال حاضر مازندران یک شهر بزرگ است چون شهرهای آن به هم متصل و تقریبا یکی شده است
سرانه درآمدی ساری با شهرهای بزرگ برابری میکند
پرویز شعبانی، در ابتدای گفتگو نقش رسانهها را در اطلاعرسانی خدمات شهری بسیار موثر دانست و گفت: اقدامات، سازندگیها، پروژهها و خدماتی که انجام میشود نیاز است به طریقی به استحضار مردم برسد و رسانهها که مهمترین عامل آن هستند در این امر موفق عمل کردند.
وی، با بیان اینکه وظیفه شورا فقط پرداختن به امورات شهرداری نیست، افزود: شورا در همه کارها اظهارنظر میکند. حتی میتواند از مدیران شهری بابت خدماتی که میخواهند انجام دهند، برنامه بگیرد. چون نزدیک 18 سال از فعالیت شورا در کشور میگذرد و این نهاد در دوران بلوغ، خلاقیت و ابتکار خود هست و دیگر نمیتوان گفت شوراها در ابتدای کار هستند.
عضو هیات رئیسه شورای شهر ساری، با اشاره به موفقیت سالهای اخیر شورا و شهرداری در جذب اعتبار، تصریح کرد: در چند سال پیش اعتبار شورای اسلامی شهر ساری زیر 90 میلیارد بوده و در حال حاضر به 500 میلیارد تومان رسیده است از طرفی در ایجاد اشتغال نیز موفق عمل کرده و نیروهای بسیاری در مجموعه شهرداری مشغول به خدمت هستند و بخشی از درآمد شهرداری شامل خدمات پرسنلی میشود اما قسمت اعظم درآمد شهرداری به اقدامات و پروژههای عمرانی تعلق دارد و در مجموع اگر سرجمع درآمد ما بر تعداد جمعیت شهر تقسیم شود سرانه درآمدی ما با شهرهای بزرگ برابری میکند.
شهر ساحلی ساری، آرزوی همه شهروندان
وی، درباره شهر ساحلی ساری و امکان تحقق آن، بیان کرد: این طرح مورد انتظار همه شهروندان بود که با توجه به دو بخشی که ایجاد شد، محقق نشد. سابق طرحی وجود داشت که حاشیه مسیری که به دریا میرود تا 500 متری آن، حریم شهر محسوب شود ظاهرا با ایجاد دو بخش رودپی شمالی و جنوبی قانون اجازه چنین کاری را نداد ولی ما با توجه به مرکز استان بودن و اینکه ساری به عنوان یک شهر توریستی شناخته شود، پیگیر این موضوع هستیم ضمن اینکه در نزدیکی دریا شهرداری نزدیک چندین هکتار پلاژ در ساحل ساری دارد که سرمایهگذاری شده و به بخش خصوصی واگذار شد تلاش ما این است پس از احداث اتوبان ساری- دریا به این خواسته شهر ساحلی که آرزوی شهروندان ساری است برسیم.
عضو شورای اسلامی شهر ساری، با بیان اینکه طرح جامع ساری مصوب شده، گفت: فعلا پیگیر طرح ترافیک هستیم ضمن اینکه همزمان در جهت سازندگی عمرانی به فکر سازندگی فکری هم هستیم و اعتبار خوبی برای بخش فرهنگی در نظر گرفته شد. با مردم همکاری و همراهی خوبی داریم از همه پیشنهادات و نظرات استفاده میکنیم در تمام نقاط شهر خدماتی در حال انجام است و شهرداری در کمک به تمام گروهها (هیاتهای مذهبی و قرآنی، فرهنگی، ورزشی، معلولان، و ...) پیشقدم است. البته در در کنار این فعالیتها ممکن است خلاهایی، کمبودهایی یا سو استفادههایی هم باشد که امیدواریم نباشد.
این مطلب در ششمین شماره نشریه موثق (14 شهریور 95) منتشر شد